ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଶ୍ରୀ ପ୍ରଣବ ମୁଖାର୍ଜୀଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
11 DEC 2025 10:27AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଶ୍ରୀ ପ୍ରଣବ ମୁଖାର୍ଜୀଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୁଖାର୍ଜୀଙ୍କୁ ଜଣେ ଉଚ୍ଚକୋଟୀର ରାଜନେତା ଏବଂ ଅସାଧାରଣ ବିଦ୍ୱାନ ଭାବେ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ, ଯିଏକି ଦଶନ୍ଧି ଦଶନ୍ଧି ଧରି ସାର୍ବଜନୀନ ଜୀବନରେ ଅତୁଟ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ଭାବେ ଭାରତର ସେବା କରିଥିଲେ।
ଏକ୍ସ ରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
"ଶ୍ରୀ ପ୍ରଣବ ମୁଖାର୍ଜୀଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି। ଜଣେ ଉଚ୍ଚକୋଟୀର ରାଜନେତା ଏବଂ ଅସାଧାରଣ ବିଦ୍ୱାନ, ସେ ଦଶନ୍ଧି ଦଶନ୍ଧି ଧରି ସାର୍ବଜନୀନ ଜୀବନରେ ଅତୁଟ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ଭାବରେ ଭାରତର ସେବା କରିଥିଲେ। ପ୍ରଣବ ବାବୁଙ୍କ ବୁଦ୍ଧି ଏବଂ ଚିନ୍ତାଧାରାର ସ୍ପଷ୍ଟତା ଆମ ଗଣତନ୍ତ୍ରକୁ ପ୍ରତ୍ୟେକ ପଦକ୍ଷେପରେ ସମୃଦ୍ଧ କରିଥିଲା। ଏହା ଏକ ସୌଭାଗ୍ୟ ଯେ ଆମେ କଥାବାର୍ତ୍ତା କରିଥିବା ଅନେକ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ମୁଁ ତାଙ୍କଠାରୁ ବହୁତ କିଛି ଶିଖିବାକୁ ପାଇଛି ।‘‘

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tribute to Shri Pranab Mukherjee on his birth anniversary
11 DEC 2025 10:27AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi paid tributes to Shri Pranab Mukherjee on his birth anniversary today. Prime Minister hailed Shri Mukherjee as a towering statesman and a scholar of exceptional depth, who served India with unwavering dedication across decades of public life.
In a post on X, Shri Modi said:
“Tributes to Shri Pranab Mukherjee on his birth anniversary. A towering statesman and a scholar of exceptional depth, he served India with unwavering dedication across decades of public life. Pranab Babu’s intellect and clarity of thought enriched our democracy at every step. It’s a privilege that I got to learn so much from him over the many years we interacted.”