প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী সি. রাজাগোপালচারীগী মপোক কুমওন্দা হৈকৎ-লৈকৎ তমখ্রে
10 DEC 2025 8:48AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি শ্রী সি. রাজাগোপালচরীবু মহাক্কী মপোক কুমওন্দা হৈকৎ-লৈকৎ তমখ্রে। মহাকপু নীংতম লান্মী, ধিঙ্কর, ইন্তলেকচুৱল অমসুং স্তেতস্মেন অমা ওইনা নিংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রাজাজী অসি ২০শুবা চহিচাগী খ্বাইদগী লৌশিং লৈবা হৈ-শিংবা মীওইশিংগী মনুংদা অমা ওইরি, মহাক্না ভেল্যু লৈহনবা অমসুং মীওইবগী মগুন ঙাকপদা থাজবা থমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারতকী নীংতম লান অমসুং মীয়ামগী পুন্সিদা মহাক্না লৌখিবা থৌদাং অদু লৈবাক অসিনা থাগৎলদুনা নিংশিংলি।
Xকী পোস্ত অমদা শ্রী মোদীনা অসুম্না ইখি:
“নিংতম লান্মী, থিঙ্কর, ইন্তলেকচুৱল, স্তেতসমেন...মসি শ্রী সি. রাজাগোপালচারীবু নিংশিংবা মতমদা ৱাখলদা থোরকপা মহাকপু মশক তাকপা মহাক্কী মগুনশংনি। মহাক্কী মপোক নুমিৎতা মহাক্কী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎচরি। মহাক্না ২০শুবা চহিচাগী খ্বাইদগী মঙাল লৈবা লোশিং লৈবা মীওইশিংগী মরক্তগী অমা ওইরি, মহাক্না ভেল্যু লৈহনবা অমসুং মীওইবগী ইকাই খুম্নবা ঙাকপদা থাজবা থমখি। ঐখোয়গী লৈবাক অসিনা মহাক্কী মতম শাংনদগী লৌরকখিবা থৌদাংশিং অদুবু ইকাইখুম্নবগা লোইননা নিংশিংলি।
রাজাজীগী মপোক কুমওন্দা, নহা ওইরিঙৈগী রাজাজীগী ফোতো, মহাক্কী কেবিনেৎ মিনিস্তর ওইনা খল্লকপগী নোতিফিকেসন, ১৯২০গী মতমগী ভোলুন্তিয়রশিংগা লোয়ননা ফোতো অমসুং গান্ধীজী জেলদা লৈরম্বা মতমদগী রাজাজীনা ইদিৎ তৌখিবা ১৯২২গী য়ং ইন্দিয়া ইদিসন য়াওনা আর্কাইবকী নুংঙাইরবা পোৎলমশিং শরুক ময়ামদা শেয়র তৌরি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister Pays Tribute to Shri C. Rajagopalachari on His Birth Anniversary
10 DEC 2025 8:48AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, paid rich tributes to Shri C. Rajagopalachari on his birth anniversary today. Remembering him as a freedom fighter, thinker, intellectual, and statesman, the Prime Minister noted that Rajaji remains one of the sharpest minds of the 20th century, who believed in creating value and upholding human dignity.
The Prime Minister said that the nation gratefully recalls his enduring contributions to India’s freedom struggle and public life.
In a post on X, Shri Modi wrote:
“Freedom fighter, thinker, intellectual, statesman…these are some descriptions that come to the mind when one recalls Shri C. Rajagopalachari. Tributes to him on his birth anniversary. He remains one of the sharpest minds of the 20th century, who believed in creating value and upholding human dignity. Our nation remembers his enduring contributions with gratitude.
On Rajaji’s birth anniversary, sharing some interesting material from the archives, which includes a picture of a young Rajaji, the notification on his appointment as a Cabinet Minister, a picture with volunteers from the 1920s and a Young India edition from 1922 edited by Rajaji because Gandhi Ji was in jail.”