ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମାଇକ୍ରୋସଫ୍ଟର ସର୍ବବୃହତ୍ ନିବେଶକୁ ସ୍ୱାଗତ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଭାରତ ହେବ ବିଶ୍ୱର ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ ହବ୍
09 DEC 2025 7:20PM by PIB Bhubaneswar
ଯେତେବେଳେ ଏଆଇ କଥା ଆସେ, ସେତେବେଳେ ବିଶ୍ୱ ଭାରତ ପ୍ରତି ଆଶାବାଦୀ ହୋଇଥାଏ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ମାଇକ୍ରୋସଫ୍ଟର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ତଥା ସିଇଓ ଶ୍ରୀ ସତ୍ୟ ନାଡେଲାଙ୍କ ସହ ଫଳପ୍ରଦ ଆଲୋଚନା ପରେ ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତର ନେତୃତ୍ୱକୁ ନେଇ ଆଶା ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି।
ନବସୃଜନ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ପାଇଁ ଏକ ବିଶ୍ୱସନୀୟ ସ୍ଥାନ ଭାବେ ଦେଶର ବର୍ଦ୍ଧିତ ଭୂମିକା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ଭାରତରେ ଏସିଆରେ ସର୍ବବୃହତ ପୁଞ୍ଜି ବିନିଯୋଗ ଲାଗି ମାଇକ୍ରୋସଫ୍ଟର ଘୋଷଣାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସ୍ୱାଗତ କରିଥିଲେ।
ଶ୍ରୀ ସତ୍ୟ ନାଡେଲାଙ୍କ ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି:
"ଯେତେବେଳେ ଏଆଇ କଥା ଆସେ, ବିଶ୍ୱ ଭାରତ ପ୍ରତି ଆଶାବାଦୀ!
ଶ୍ରୀଯୁକ୍ତ ସତ୍ୟ ନାଡେଲାଙ୍କ ସହ ବହୁତ ଫଳପ୍ରଦ ଆଲୋଚନା ହୋଇଥିଲା। ଭାରତକୁ ଏପରି ଏକ ସ୍ଥାନ ଭାବେ ଦେଖି ଖୁସି ଲାଗୁଛି ଯେଉଁଠାରେ ମାଇକ୍ରୋସଫ୍ଟ ଏସିଆରେ ଏହାର ସର୍ବବୃହତ୍ ନିବେଶ କରିବ।
ଭାରତର ଯୁବକମାନେ ଏହି ସୁଯୋଗର ଉପଯୋଗ କରି ଏକ ଉନ୍ନତ ବିଶ୍ବ ପାଇଁ ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସର ଶକ୍ତିକୁ ଉପଯୋଗ କରିବେ ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister Welcomes Microsoft’s Largest-Ever Investment in Asia, Positions India as Global AI Hub
When it comes to AI, the world is optimistic about India: PM
09 DEC 2025 7:20PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today expressed optimism about India’s leadership in Artificial Intelligence, following a productive discussion with Mr. Satya Nadella, Chairman and CEO of Microsoft.
The Prime Minister welcomed Microsoft’s announcement to make its largest-ever investment in Asia in India, underscoring the nation’s growing role as a trusted destination for innovation and technology.
Responding to a post by Mr. Satya Nadella, the Prime Minister said:
“When it comes to AI, the world is optimistic about India!
Had a very productive discussion with Mr. Satya Nadella. Happy to see India being the place where Microsoft will make its largest-ever investment in Asia.
The youth of India will harness this opportunity to innovate and leverage the power of AI for a better planet.”