ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ନାରୀ ଶକ୍ତି କିପରି ଭାରତର ଭବିଷ୍ୟତର କେନ୍ଦ୍ରରେ ରହିଛି ସେ ବିଷୟରେ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
01 DEC 2025 3:28PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଅନ୍ନପୂର୍ଣ୍ଣା ଦେବୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯେ କିପରି ନାରୀ ଶକ୍ତି ଭାରତର ଭବିଷ୍ୟତର କେନ୍ଦ୍ରରେ ଅଛି। "ଭାରତ ଅମୃତ କାଳରେ ପ୍ରବେଶ କରିବା ସହିତ, ଏହି ଶବ୍ଦଟି ଆଉ କେବଳ ଏକ ସ୍ଲୋଗାନ ନୁହେଁ; ଏହା ଏକ ଜାତୀୟ ମିଶନ। ମିଶନ ଶକ୍ତି ଅଧୀନରେ ୱାନ-ଷ୍ଟପ୍ ସେଣ୍ଟରରୁ ଫାଷ୍ଟ-ଟ୍ରାକ୍ କୋର୍ଟ, ହେଲପଲାଇନ୍ ଠାରୁ ସାମାଜିକ ସୁରକ୍ଷା କେନ୍ଦ୍ର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ସରକାର ମହିଳାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ମର୍ଯ୍ୟାଦା ଏବଂ ସୁଯୋଗ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛନ୍ତି" ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଅନ୍ନପୂର୍ଣ୍ଣା ଦେବୀଙ୍କ ‘ଏକ୍ସ’ରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
"ନାରୀ ଶକ୍ତି ଭାରତର ଭବିଷ୍ୟତର କେନ୍ଦ୍ରବିନ୍ଦୁ। ଭାରତ ଅମୃତ କାଳରେ ପ୍ରବେଶ କରିବା ସହିତ, ଏହି ଶବ୍ଦଟି ଆଉ କେବଳ ଏକ ସ୍ଲୋଗାନ ନୁହେଁ; ଏହା ଏକ ଜାତୀୟ ମିଶନ। ମିଶନ ଶକ୍ତି ଅଧୀନରେ ୱାନ-ଷ୍ଟପ୍ ସେଣ୍ଟରରୁ ଫାଷ୍ଟ-ଟ୍ରାକ୍ କୋର୍ଟ, ହେଲପଲାଇନ୍ ଠାରୁ ସାମାଜିକ ସୁରକ୍ଷା କେନ୍ଦ୍ର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ସରକାର ମହିଳାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ମର୍ଯ୍ୟାଦା ଏବଂ ସୁଯୋଗ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛନ୍ତି।"
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଅନ୍ନପୂର୍ଣ୍ଣା ଦେବୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏକ ଅତ୍ୟନ୍ତ ବିଚକ୍ଷଣ ବିଶ୍ଳେଷଣ। ପଢ଼ନ୍ତୁ! "

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how Nari Shakti is at the heart of India’s future
01 DEC 2025 3:28PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared an article written by Union Minister, Smt. Annapurna Devi on how Nari Shakti is at the heart of India’s future."As Bharat enters Amrit Kaal, the term is no longer just a slogan; it is a national mission. From One-Stop Centres to fast-track courts, from helplines to social-security hubs, under Mission Shakti, the government is ensuring dignity and opportunity for women", Shri Modi stated.
Responding to a post by Union Minister, Smt. Annapurna Devi on X, Shri Modi said:
"Nari Shakti is at the heart of India’s future. As Bharat enters Amrit Kaal, the term is no longer just a slogan; it is a national mission. From One-Stop Centres to fast-track courts, from helplines to social-security hubs, under Mission Shakti, the government is ensuring dignity and opportunity for women.
A very prudent introspection by Union Minister Smt @Annapurna4BJP. Do read!"