ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଦୃଷ୍ଟିହୀନ ମହିଳା ଟି-୨୦ ବିଶ୍ୱକପ୍ ଚାମ୍ପିୟନ ଭାରତୀୟ ଟିମ ସହ ଭାବ ବିନିମୟ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
28 NOV 2025 11:18AM by PIB Bhubaneswar
• ଆହ୍ୱାନକୁ ଅତିକ୍ରମ କରି ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସର ସହ ପ୍ରତିଭା ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଗୌରବ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିବାରୁ ଖେଳାଳିଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା
• କଠିନ ପରିଶ୍ରମ କ୍ରୀଡ଼ା ମଇଦାନ ସହିତ ଜୀବନରେ ମଧ୍ୟ ସଫଳତାକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଥାଏ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଟିମର ଏହି ଉପଲବ୍ଧି ସମସ୍ତଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଦେବା ସହ ଦେଶର ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ଶକ୍ତି ଓ ଦୃଢ଼ତାକୁ ଉଜାଗର କରୁଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗତକାଲି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ୭, ଲୋକକଲ୍ୟାଣ ମାର୍ଗରେ ଦୃଷ୍ଟିହୀନ ମହିଳା ଟି-୨୦ ବିଶ୍ୱକପ୍ ଚାମ୍ପିୟନ ଭାରତୀୟ ଟିମ ସହ ଭାବ ବିନିମୟ କରିଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଖେଳାଳିଙ୍କ ସହ ଉତ୍ସାହର ସହ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ, ସେମାନଙ୍କ ଦୃଢ଼ ସଂକଳ୍ପର ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ଏବଂ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ତଥା ଦୃଢ଼ତାର ସହ ଭବିଷ୍ୟତରେ ମଧ୍ୟ ଏପରି ଖେଳ ଜାରି ରଖିବାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିଥିଲେ । ସେ କହିଥିଲେ, କଠିନ ପରିଶ୍ରମରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଥିବା ଖେଳାଳି କେବଳ ଖେଳ ମଇଦାନରେ ନୁହେଁ ବରଂ ଜୀବନରେ କେବେ ବି ବିଫଳ ହୋଇ ନଥାଏ । ସେ କହିଛନ୍ତି, ଖେଳାଳିମାନେ ନିଜର ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ପରିଚୟ ବନାଇ ପାରିଛନ୍ତି, ଯାହାଦ୍ୱାରା ସେମାନଙ୍କ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ବୃଦ୍ଧି ପାଇପାରିଛି ।
ବନ୍ଦେ ମାତରମର ୧୫୦ତମ ବର୍ଷର ମହତ୍ୱ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ,ଟିମର ଭାବନା ଓ ଏକତା ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଗୌରବର ମୂଲ୍ୟକୁ ଦର୍ଶାଉଛି । ସେ ଟିମର ଜଣେ ଖେଳାଳିଙ୍କ ସଙ୍ଗୀତ ପ୍ରତିଭାର ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ, ଯିଏ କି ଭକ୍ତି ସଙ୍ଗୀତ ଗାଇଥିଲେ ଏବଂ ଏହାକୁ କାଶୀ ସହ ଥିବାର ନିଜର ସମ୍ପର୍କ ସହ ଯୋଡ଼ିଥିଲେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଜାଦାର ଢଙ୍ଗରେ ଟିମର ବହୁମୁଖୀ ପ୍ରତିଭାର ତୁଳନା ରାଜନୀତି ସହ କରିଥିଲେ ଏବଂ କହିଥିଲେ କି ଯେଉଁଭଳି ରାଜନୀତିରେ ଲୋକମାନେ ମନ୍ତ୍ରୀ, ବିଧାୟକ ଏବଂ ସାଂସଦ ଭଳି ବିଭିନ୍ନ ଭୂମିକା ନିଭାଇଥାନ୍ତି ସେହିପରି ଖେଳାଳିମାନେ ବହୁମୁଖୀ ପ୍ରତିଭାସମ୍ପନ୍ନ ।
ଖେଳାଳିମାନେ ସାମାଜିକ ବାଧାବନ୍ଧନ, ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ଆହ୍ୱାନ ଏବଂ ପାରିବାରିକ କଷ୍ଟକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିବା ଦିଗରେ ନିଜର ଅନୁଭବ ବଖାଣିଥିଲେ । ଜଣେ ଖେଳାଳି ନିଜ ଦିବଙ୍ଗତ ପିତାଙ୍କ ସ୍ୱପ୍ନକୁ ସ୍ମରଣ କରିଥିଲେ, ଯିଏ କି ତାଙ୍କୁ ସଫଳ ହେବା ଦେଖିବାକୁ ଚାହୁଁଥିଲେ, ଏବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହ ଭେଟ ପରେ ତାଙ୍କର ଏହି ସ୍ୱପ୍ନ ପୂରଣ ହୋଇପାରିଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟିମକୁ କହିଥିଲେ,ସେମାନଙ୍କର ଏହି ସଫଳତା କେବଳ ଦିବ୍ୟାଙ୍ଗମାନଙ୍କ ପାଇଁ ନୁହେଁ,ବରଂ ଭାରତର ସମସ୍ତ ନାଗରିକଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ପ୍ରେରଣା । ସେ କହିଥିଲେ କି, ସେମାଙ୍କ ଉପଲବ୍ଧ ଦେଶର ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ଶକ୍ତି ଓ ଦୃଢ଼ତାକୁ ଦର୍ଶାଉଛି । ସେ ଏହା ଉପରେ ଗର୍ବ କରିଥିଲେ କି ଦେଶ ନିଜ ସନ୍ତାନମାନଙ୍କ ଏଭଳି ସଂକଳ୍ପ ଏବଂ ସାହସ ସହିତ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଛି ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଆଲୋଚନା ଶେଷରେ ଟିମକୁ ଶୁଭକାମନା ଜଣାଇଥିଲେ ଏବଂ ବୈଶ୍ୱିକ ସ୍ତରରେ ଭାରତର ଛବିକୁ ବଢ଼ାଇଥିବାରୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ । ସେ ଏହା ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ କି ଏହି ଖେଳାଳିମାନଙ୍କ ସମର୍ପଣ ଏବଂ ଉତ୍ସାହ ଅଗଣିତ ଲୋକଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଇଛି ।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi interacts with Indian Blind Women’s T20 World Cup Champions
PM commends the players for Overcoming Challenges, Building Confidence, Showcasing Talent and National Pride
Hard Work ensures success beyond the sports field and in life: PM
The Team’s Achievements inspires everyone, highlights the strength and resilience of India’s Youth: PM
28 NOV 2025 11:18AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with the Indian Blind Women’s T20 World Cup Champions at 7, Lok Kalyan Marg, New Delhi yesterday. Shri Modi engaged warmly with the players, acknowledging their determination and encouraging them to continue their journey with confidence and resilience. He emphasized that those who move forward through hard work never fail, not only on the sports field but also in life. He noted that the players had created their own identity, which had strengthened their self-confidence.
Highlighting the significance of 150 years of Vande Mataram, Shri Modi observed that the team’s spirit reflects the values of unity and national pride. He appreciated the musical talent of one of the players who sang devotional verses, connecting it with his own association with Kashi.
In a light-hearted exchange, the Prime Minister compared the team’s versatility to politics, remarking that just as in politics individuals take on different roles such as minister, MLA, or MP, the players too were all-rounders.
The players shared personal stories of overcoming challenges, including societal prejudices and family hardships. One player recalled her late father’s dream of seeing her succeed and expressed that meeting the Prime Minister fulfilled that dream.
The Prime Minister reassured the team that their success is an inspiration not only for the differently-abled but for all citizens of India. He emphasized that their achievements demonstrate the strength and resilience of India’s youth. He expressed pride that the country is moving forward with such courage and determination in its children.
Shri Modi concluded the interaction by extending his best wishes to the team, lauding their role in raising India’s profile globally and motivating countless others through their dedication and spirit.