প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভাৰতীয় দৃষ্টিহীন মহিলা টি-২০ বিশ্বকাপ চেম্পিয়নৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ মত বিনিময়
প্ৰত্যাহ্বান অতিক্ৰম কৰি, আত্মবিশ্বাস গঢ়ি তুলি, প্ৰতিভা প্ৰদৰ্শনেৰে ৰাষ্ট্ৰীয় গৌৰৱ অৰ্জন কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে খেলুৱৈসকলক প্ৰশংসা কৰে
কঠোৰ পৰিশ্ৰমে ক্ৰীড়া ক্ষেত্ৰৰ বাহিৰেও জীৱনত সফলতা সুনিশ্চিত কৰেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
দলৰ সাফল্যই সকলোকে অনুপ্ৰাণিত কৰাৰ লগতে ভাৰতৰ যুৱপ্ৰজন্মৰ শক্তি আৰু স্থিতিস্থাপকতাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰিছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
28 NOV 2025 11:18AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কালি নতুন দিল্লীৰ ৭, লোক কল্যাণ মাৰ্গত ভাৰতীয় দৃষ্টিহীন মহিলা টি-২০ বিশ্বকাপ চেম্পিয়নৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে খেলুৱৈসকলৰ সংকল্পক স্বীকাৰ কৰি আত্মবিশ্বাসেৰে তেওঁলোকৰ যাত্ৰা অব্যাহত ৰাখিবলৈ তেওঁলোকক উৎসাহিত কৰে। তেওঁ কয় যে কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ জৰিয়তে আগবাঢ়ি যোৱা লোকসকলে কেৱল ক্ৰীড়াক্ষেত্ৰতেই নহয়, জীৱনতো কেতিয়াও বিফল নহয়। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে খেলুৱৈসকলে তেওঁলোকৰ নিজৰ পৰিচয় গঢ় দিছিল, যিয়ে তেওঁলোকৰ আত্মবিশ্বাস অধিক শক্তিশালী কৰিছিল।
বন্দে মাতৰমে ১৫০বছৰ সম্পূৰ্ণ কৰা সন্দৰ্ভত আলোকপাত কৰি শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে, দলৰ মনোভাৱে একতা আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় গৌৰৱৰ মূল্যবোধক প্ৰতিফলিত কৰে। ভক্তিমূলক শ্লোক গোৱা এগৰাকী খেলুৱৈৰ সংগীত প্ৰতিভাৰ প্ৰশংসা কৰিছিল, তেওঁ ইয়াক কাশীৰ সৈতে থকা নিজৰ সম্পৰ্কৰ সংযোগ কৰিছিল।
এই বাৰ্তালাপত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দলটোৰ বহুমুখীতাক ৰাজনীতিৰ সৈতে তুলনা কৰি কয় যে ৰাজনীতিত ব্যক্তিসকলে মন্ত্ৰী, বিধায়ক বা সাংসদৰ দৰে বিভিন্ন ভূমিকা গ্ৰহণ কৰাৰ দৰে খেলুৱৈসকলো অল-ৰাউণ্ডাৰ আছিল।
খেলুৱৈসকলে সামাজিক কুসংস্কাৰ আৰু পাৰিবাৰিক কষ্টকে ধৰি বিভিন্ন প্ৰত্যাহ্বানসমূহ অতিক্ৰম কৰাৰ ব্যক্তিগত কাহিনী প্ৰকাশ কৰিছিল। এগৰাকী খেলুৱৈয়ে তেওঁৰ প্ৰয়াত পিতৃয়ে কন্যাক সফল হিচাপে দেখাৰ সপোনৰ কথা স্মৰণ কৰে আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰীক সাক্ষাৎ কৰি তেওঁৰ সেই সপোন পূৰণ হোৱা বুলি ব্যক্ত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দলটোক আশ্বাস দিয়ে যে তেওঁলোকৰ সফলতা কেৱল বিশেষভাৱে সক্ষমসকলৰ বাবেই নহয়, বৰং ভাৰতৰ সকলো নাগৰিকৰ বাবে এয়া এক অনুপ্ৰেৰণা হৈ ৰ’ব। তেওঁ গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে তেওঁলোকৰ সাফল্যই ভাৰতৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ শক্তি আৰু স্থিতিস্থাপকতাক প্ৰদৰ্শন কৰে। দেশখনে নিজৰ সন্তানৰ এনে সাহস আৰু সংকল্পৰে আগবাঢ়িছে বুলি তেওঁ গৌৰৱেৰে কয়।
শ্ৰী মোদীয়ে দলটোক শুভেচ্ছা জনাই, বিশ্বত ভাৰতৰ স্থিতি উন্নত কৰাৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকৰ ভূমিকাৰ প্ৰশংসা কৰাৰ লগতে তেওঁলোকৰ সমৰ্পণ আৰু মনোভাৱৰ জৰিয়তে আন বহুতকে অনুপ্ৰাণিত কৰিব বুলি প্ৰকাশ কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi interacts with Indian Blind Women’s T20 World Cup Champions
PM commends the players for Overcoming Challenges, Building Confidence, Showcasing Talent and National Pride
Hard Work ensures success beyond the sports field and in life: PM
The Team’s Achievements inspires everyone, highlights the strength and resilience of India’s Youth: PM
28 NOV 2025 11:18AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with the Indian Blind Women’s T20 World Cup Champions at 7, Lok Kalyan Marg, New Delhi yesterday. Shri Modi engaged warmly with the players, acknowledging their determination and encouraging them to continue their journey with confidence and resilience. He emphasized that those who move forward through hard work never fail, not only on the sports field but also in life. He noted that the players had created their own identity, which had strengthened their self-confidence.
Highlighting the significance of 150 years of Vande Mataram, Shri Modi observed that the team’s spirit reflects the values of unity and national pride. He appreciated the musical talent of one of the players who sang devotional verses, connecting it with his own association with Kashi.
In a light-hearted exchange, the Prime Minister compared the team’s versatility to politics, remarking that just as in politics individuals take on different roles such as minister, MLA, or MP, the players too were all-rounders.
The players shared personal stories of overcoming challenges, including societal prejudices and family hardships. One player recalled her late father’s dream of seeing her succeed and expressed that meeting the Prime Minister fulfilled that dream.
The Prime Minister reassured the team that their success is an inspiration not only for the differently-abled but for all citizens of India. He emphasized that their achievements demonstrate the strength and resilience of India’s youth. He expressed pride that the country is moving forward with such courage and determination in its children.
Shri Modi concluded the interaction by extending his best wishes to the team, lauding their role in raising India’s profile globally and motivating countless others through their dedication and spirit.