ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ଭାରତ କିପରି ଦକ୍ଷିଣ-ପୂର୍ବ ଏସିଆରେ ଭାରତର ପ୍ରାକୃତିକ ପ୍ରବେଶ ଦ୍ୱାରରେ ପରିଣତ ହେଉଛି, ସେ ସମ୍ପର୍କରେ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
09 NOV 2025 11:16AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜ୍ୟୋତିରାଦିତ୍ୟ ଏମ୍. ସିନ୍ଧିଆଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯେଉଁଥିରେ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ଭାରତ କିପରି ଦକ୍ଷିଣ-ପୂର୍ବ ଏସିଆରେ ଭାରତର ପ୍ରାକୃତିକ ପ୍ରବେଶ ଦ୍ୱାରରେ ପରିଣତ ହେଉଛି ତାହା ଉଲ୍ଲେଖ ରହିଛି। "ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳକୁ 'ଅଷ୍ଟଲକ୍ଷ୍ମୀ’ ଭାବେ ଉଲ୍ଲେଖ କରି ମନ୍ତ୍ରୀ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହା କିପରି ଦକ୍ଷିଣ-ପୂର୍ବ ଏସିଆରେ ଭାରତର ପ୍ରାକୃତିକ ପ୍ରବେଶ ଦ୍ୱାର ପାଲଟିଛି। ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ କେବଳ ଭାରତର ସୀମା ନୁହେଁ, ଏହା ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହାର ମୁଖଶାଳା ଅଟେ।”
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜ୍ୟୋତିରାଦିତ୍ୟ ଏମ୍. ସିନ୍ଧିଆଙ୍କ ‘ଏକ୍ସ’ରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତରରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଲେ:
"ଏହି ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟିସମ୍ପନ୍ନ ନିବନ୍ଧରେ, କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଜ୍ୟୋତିରାଦିତ୍ୟ ଏମ୍. ସିନ୍ଧିଆ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବକୁ ଗସ୍ତ କରିବାର ନିଜର ଅଭିଜ୍ଞତା ସେୟାର କରିଛନ୍ତି, ଏହାର ସୌନ୍ଦର୍ଯ୍ୟ ଏବଂ ଏହାର ଲୋକଙ୍କ ଅଦମ୍ୟ ଉତ୍ସାହ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି।
ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଂଚଳକୁ ‘ଅଷ୍ଟଲକ୍ଷ୍ମୀ’ ଭାବେ ଉଲ୍ଲେଖ କରି ମନ୍ତ୍ରୀ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି ଯେ ଏହା କିପରି ଦକ୍ଷିଣ-ପୂର୍ବ ଏସିଆରେ ଭାରତର ପ୍ରାକୃତିକ ପ୍ରବେଶ ଦ୍ୱାର ପାଲଟିଛି। ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ କେବଳ ଭାରତର ସୀମା ନୁହେଁ, ଏହା ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହାର ମୁଖଶାଳା ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how Northeast India is becoming India’s natural gateway to Southeast Asia
09 NOV 2025 11:16AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared an article written by Union Minister, Shri Jyotiraditya M. Scindia on how Northeast India is becoming India’s natural gateway to Southeast Asia. "Highlighting the North East as ‘Ashtalakshmi’, the Minister explains how it is becoming India’s natural gateway to Southeast Asia. He emphasises that the North East is not just India’s frontier, it is now its forward face", Shri Modi stated.
Responding to a post by Union Minister, Shri Jyotiraditya M. Scindia on X, Shri Modi said:
"In this insightful article, Union Minister Shri @JM_Scindia shares his experience of visiting the North East, describing its beauty and the indomitable spirit of its people.
Highlighting the North East as ‘Ashtalakshmi’, the Minister explains how it is becoming India’s natural gateway to Southeast Asia. He emphasises that the North East is not just India’s frontier, it is now its forward face."