প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধানমন্ত্রীনা য়ুনাইতেদ কিংদমগী হিজ মেজেস্তী কিং চার্লস III গা উন্নখ্রে
24 JUL 2025 11:00PM by PIB Imphal
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ুনাইতেদ কিংদমগী হিজ মেজেস্তী কিং চার্লস III গা হিজ রেজিস্তেন্সকী সম্মর রেসিদেন্স সন্দ্রিংঘম ইস্তেত্তা উন্নখ্রে
প্রধানমন্ত্রীনা হিজ মেজেস্তীগী হকচাং ফগৎলক্তুনা মহাক্কী কোনুংগী থৌদাংদা হজ্ঞিল্লকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে। প্রধানমন্ত্রী অমসুং হিজ মেজেস্তীগা আয়ুর্বেদা অমসুং য়োগা য়াওনা হকশেল অমসুং কুইনা পুন্সিবগা মরি লৈনবশিং অমসুং মালেম পুম্বদা মখোয়শিংসিগী কান্নবশিংগী মতাংদা খন্ন-লৈনখি।
লুচিংবা অনীসিনা নাকল অনীগী ওইবা লীপুনসিগী মতাংদসু খন্নখি। মখোয়না ভারত-য়ু.কে.গী মপুং ফাবা ইকোনোমিক অমসুং ত্রেদ এগ্রীমেন্ত অসিনা অনৌবা মোমেন্তম অমা খুৎশম্নবসিদা পীরগনি হায়না ফোংদোক্নখি। প্রধানমন্ত্রীনা হিজ মেজেস্তীবু ভারতনা সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত ফগৎহন্নবা রিন্যুএবল সেক্তরদা খুমাং চাওখৎহল্লিবা অসিগী মতাংদা খংহনখি। মখোয়না তেংবাং পীননবা অমসুং ক্লাইমেৎ চেজ্ঞ অমসুং সস্তেনেবিলিতীগী মতাংদা থম্বা ফগৎহন্নবগী মীৎয়েংশিংসু থম্নখি।
প্রধানমন্ত্রী অমসুং হিজ মেজেস্তীনা য়ু.কে. অমসুং ভারতনা পুন্না কমনৱেল্থতা থবক তৌমিন্নবা য়াই হায়নসু খন্নখি।
প্রধানমন্ত্রীনা হিজ মেজেস্তীবু গ্রীন কেম্পেন-এক পের মা কে নাম(ইমাগী মিংদা উ থাবা)অসিদা য়াওবিরকপগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং লাক্কদৌরিবা কালেনথাগী থাবগী কুম অসিদা সন্দ্রিংঘম ইস্তেত্তা থাননবা উ চার অমা খুৎশিন্নখি।
প্রধানমন্ত্রীনা হিজ মেজেস্তীবু নিংথিনা তৌবিরকপগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং ভারত্তা লাক্নবা চেপাও পীরমখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister calls on His Majesty King Charles III of the United Kingdom
24 JUL 2025 11:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi called on His Majesty King Charles III at Sandringham Estate, the summer residence of His Majesty.
Prime Minister shared his happiness at the recovery of His Majesty’s health and resumption of his Royal duties. Prime Minister and His Majesty discussed matters related to health and sustainable living, including Ayurveda and Yoga and ways to spread their benefits to people across the world.
The two leaders also discussed bilateral ties. They noted that the signing of the historic India-UK Comprehensive Economic and Trade Agreement would impart a new momentum to the partnership. Prime Minister apprised His Majesty of the progress made by India in the renewable energy sector to promote sustainable development. They also discussed ways to collaborate and promote their shared vision regarding climate change and sustainability.
Prime Minister and His Majesty also discussed ways in which the UK and India could work together in the Commonwealth.
Prime Minister thanked His Majesty for joining the green campaign - Ek Ped Maa Ke Naam [plant for mother] and handed over a sapling that will be planted in Sandringham Estate during the upcoming planting season in autumn.
Prime Minister thanked His Majesty for his hospitality and invited him to pay a State Visit to India.