প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ইউনাইটেড আৰৱ এমিৰেটছৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
01 DEC 2023 7:55PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১ ডিচেম্বৰ ২০২৩ তাৰিখে সংযুক্ত আৰব আমিৰাত অনুষ্ঠিত চিঅ'পি-২৮ সন্মিলনৰ প্ৰাক্ মুহূৰ্তত সংযুক্ত আৰব আমিৰাতৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্বেইখ মহম্মদ বিন জায়েদ আল নাহিয়ানৰ সৈতে বৈঠকত মিলিত হয়।
ক'প-২৮ সন্মিলনৰ সফল আয়োজনৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্বেইখ মহম্মদ বিন জায়েদক অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে। তেওঁ লগতে ক'প-২৮ত সেউজ জলবায়ু কাৰ্যসূচী (জিচিপি) ৰ উচ্চ পৰ্যায়ৰ অনুষ্ঠানত সহ-আয়োজক হিচাপে অংশগ্ৰহণ কৰাৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি মহম্মদ বিন জায়েদ আল নাহিয়ানৰ প্ৰতি কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কৰ বিস্তৃত পৰিসৰৰ পৰ্যালোচনা কৰে। তেওঁলোকে ইজৰাইল-হামাস সংঘৰ্ষৰ বিষয়েও মত বিনিময় কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰপতি মহম্মদ বিন জায়েদ আল নাহিয়ানক অহা মাহত ভাৰতত অনুষ্ঠিত হ'বলগীয়া গুজৰাট সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনায়।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the President of the United Arab Emirates
01 DEC 2023 7:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met with His Highness Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, President of the United Arab Emirates, on 1 December 2023, on the sidelines of COP-28 Summit in the UAE.
Prime Minister congratulated His Highness Sheikh Mohamed bin Zayed for successfully hosting the COP-28 Summit. He also thanked President Mohamed bin Zayed Al Nahyan for co-hosting the high-level event on Green Climate Programme (GCP) at COP-28.
Both leaders reviewed their wide ranging and vibrant bilateral ties. They also exchanged views on Israel-Hamas conflict.
Prime Minister invited President Mohamed bin Zayed Al Nahyan for the Vibrant Gujarat Summit, to be held in India next month.