প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইউক্ৰেইনক বিআইএইচএম কিউব উপহাৰ দিয়ে
23 AUG 2024 6:33PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ইউক্ৰেইন চৰকাৰক চাৰিটা বিআইএইচএম কিউব (সহযোগী হিটা আৰু মৈত্ৰী বাবে ভাৰত স্বাস্থ্য উদ্যোগ) প্ৰদান কৰে। ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মহামহিম মিষ্টাৰ ভ্লাডিমিৰ জেলেনস্কিয়ে মানৱীয় সহায়ৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। কিউবে আহতসকলক শীঘ্ৰে চিকিৎসা প্ৰদানত সহায় কৰিব আৰু মূল্যৱান জীৱন ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰিব।
প্ৰত্যেকখন 'বিছম কিউব'ত সকলো ধৰণৰ আঘাত আৰু চিকিৎসাজনিত পৰিস্থিতিৰ বাবে প্ৰথম লাইন কেয়াৰৰ বাবে ঔষধ আৰু সঁজুলি থাকে। ইয়াত এটা সাধাৰণ অপাৰেচন ৰূমৰ বাবে অস্ত্ৰোপচাৰৰ সা-সৰঞ্জামো অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে যিয়ে প্ৰতিদিনে ১০-১৫টা সাধাৰণ অস্ত্ৰোপচাৰ কৰিব পাৰে। এই কিউবত বিভিন্ন প্ৰকাৰৰ জৰুৰীকালীন পৰিস্থিতি যেনে আঘাত, ৰক্তক্ষৰণ, জ্বলা-পোৰা, ভগ্নাৱশেষ আদিৰ প্ৰায় ২০০টা কেচ সামৰাৰ ক্ষমতা আছে। ই সীমিত পৰিমাণে নিজৰ শক্তি আৰু অক্সিজেন উৎপাদন কৰিব পাৰে। কিউবটো পৰিচালনা কৰাৰ বাবে ইউক্ৰেইনক প্ৰাথমিক প্ৰশিক্ষণ প্ৰদান কৰিবলৈ ভাৰতৰ পৰা বিশেষজ্ঞৰ এটা দল নিয়োজিত কৰা হৈছে।
এই কাৰ্যই ইউক্ৰেইনক মানৱীয় সাহায্য প্ৰদানৰ বাবে ভাৰতৰ নিৰন্তৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা প্ৰতিফলিত কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister presents BHISHM Cubes to Ukraine
23 AUG 2024 6:33PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi presented four BHISHM (Bharat Health Initiative for Sahyog Hita & Maitri) Cubes to the Government of Ukraine today. President of Ukraine H.E. Mr. Volodymyr Zelenskyy thanked Prime Minister for the humanitarian assistance. The Cubes will help in expeditious treatment of the injured and contribute to saving precious lives.
Each BHISHM Cube consists of medicines and equipment for the first line of care for all kinds of injuries and medical situations. It also includes surgical equipment for a basic Operation Room that can manage 10-15 basic surgeries per day. The Cube has the capacity to handle about 200 cases of diverse nature in emergency situations such as trauma, bleeding, burns, fractures, etc. It can also generate its own power and oxygen in limited amounts. A team of experts from India has been deployed to provide initial training to the Ukrainian side to operate the Cube.
The gesture underscores India’s continued commitment to provide humanitarian assistance to Ukraine.