প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা য়ুক্রেনদা ভিসম ক্যুবশিং খুদোল তমখ্রে
23 AUG 2024 6:33PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ুক্রেন সরকারনা ভিসম(ভারত হেল্থ ইনিসিয়েতিপ ফোর সাহয়োগ হিতা এন্দ মাইত্রি) ক্যুব মরি পীখ্রে। মতেং অসিগীদমক য়ুক্রেনগী রাস্ত্রপতি ভোলোদিমিয়র জেলেন্সকিনা প্রধান মন্ত্রীদা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। ক্যুবশিং অসিনা অশোকপশিং অথুবা মতমদা লায়য়েংবদা মতেং পাংগনি অমসুং মমল য়াম্লবা থৱায় কয়া কনবদা অচৌবা থৌদাং লৌগনি।
মখল খুদিংমক্কী অশোক-অপনশিং অমসুং মেদিকেলগী দরকার ওইরকপা মতমগীদমক অহানবা ওইনা চেকশিন-থৌরাং পায়খৎনবা ভিসম ক্যুব অমমমদা হিদাক-লাংথকশিং অমসুং খুৎলায়শিং য়াওরি। মসিদা নোংমদা সর্জরি ১০-১৫ পাংথোকপা য়াগদবা বেসিক ওপরেসন রুম অমগী সর্জিকেলগী খুৎলায়শিং য়াওরি। ক্যুব অসিনা ত্রোমা, ঈ থোকপা, মৈ চাকপা অমসুং শরু তেকপা অসিনচিংবা থৌদোকশিংদা কেস ২০০ রোম লায়য়েংবা ঙমগনি। ক্যুব অসিদা মশাগী ইলেক্ত্রিক পুথোকচবা ঙম্মী অমসুং অকক্নবা মতম খরগী ওইনা ওক্সিজেন পীবা ঙম্মী। ক্যুব অসি মথৌ পাংথোক্নবগী মতাংদা য়ুক্রেনদা ভারতকী অখঙ-অহৈশিংনা অহানবা ওইনা ত্রেনিং পীগনি।
য়ুক্রেনদা মীওইবগী অৱা-অনা তারকপা মতমদা ভারতনা মখা তানা মতেং পাংবা অসি থবক অসিনা উৎলে।

Prime Minister's Office
Prime Minister presents BHISHM Cubes to Ukraine
23 AUG 2024 6:33PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi presented four BHISHM (Bharat Health Initiative for Sahyog Hita & Maitri) Cubes to the Government of Ukraine today. President of Ukraine H.E. Mr. Volodymyr Zelenskyy thanked Prime Minister for the humanitarian assistance. The Cubes will help in expeditious treatment of the injured and contribute to saving precious lives.
Each BHISHM Cube consists of medicines and equipment for the first line of care for all kinds of injuries and medical situations. It also includes surgical equipment for a basic Operation Room that can manage 10-15 basic surgeries per day. The Cube has the capacity to handle about 200 cases of diverse nature in emergency situations such as trauma, bleeding, burns, fractures, etc. It can also generate its own power and oxygen in limited amounts. A team of experts from India has been deployed to provide initial training to the Ukrainian side to operate the Cube.
The gesture underscores India’s continued commitment to provide humanitarian assistance to Ukraine.