প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১২ ছেপ্টেম্বৰত দ্বিতীয় এছিয়া-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰী সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
এছিয়া-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলত বিমান পৰিবহণৰ সুৰক্ষা, নিৰাপত্তা আৰু বহনক্ষমতা বৃদ্ধিৰ বাবে দিল্লী ঘোষণাপত্ৰ গৃহীত হোৱাৰ কথা ঘোষণা কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
11 SEP 2024 7:41PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১২ ছেপ্টেম্বৰ, ২০২৪ তাৰিখে বিয়লি ৪ বজাত নতুন দিল্লীৰ ভাৰত মণ্ডপত দ্বিতীয় এছিয়া-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰী সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰিব। এই উপলক্ষে তেওঁ উপস্থিত জনতাক সম্বোধন কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সকলো সদস্য ৰাষ্ট্ৰৰ দ্বাৰা "দিল্লী ঘোষণাপত্ৰ" গ্ৰহণৰ কথাও ঘোষণা কৰিব। এই ঘোষণাপত্ৰখন হৈছে অঞ্চলটোৰ বিমান পৰিবহণ খণ্ডক নতুন উচ্চতালৈ উন্নীত কৰাৰ এক দূৰদৰ্শী ৰোডমেপ।
এই সন্মিলন আৰু দিল্লী ঘোষণাপত্ৰ গ্ৰহণে এছিয়া প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলৰ অসামৰিক বিমান পৰিবহণ খণ্ডত সুৰক্ষা, সুৰক্ষা আৰু বহনক্ষমতা অগ্ৰগতিৰ ক্ষেত্ৰত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপৰ প্ৰতিনিধিত্ব কৰে আৰু এই অঞ্চলৰ দেশসমূহৰ মাজত থকা সহযোগিতাৰ মনোভাৱক আলোকপাত কৰে।
আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় অসামৰিক বিমান পৰিবহণ সংস্থাৰ সহযোগত অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়ে আয়োজন কৰা এছিয়া-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়ৰ সন্মিলনত এছিয়া-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলৰ পৰিবহণ আৰু বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰী, নিয়ন্ত্ৰণকাৰী সংস্থা আৰু উদ্যোগ বিশেষজ্ঞসকল উপস্থিত থাকিব। এই সন্মিলনত আন্তঃগাঁথনি উন্নয়ন, বহনক্ষমতা আৰু কৰ্মশক্তি বিকাশৰ দৰে প্ৰধান প্ৰত্যাহ্বানৰ মোকাবিলা কৰাৰ লগতে ৰাজহুৱা আৰু ব্যক্তিগত খণ্ডৰ মাজত অধিক সহযোগিতাক উৎসাহিত কৰা হ'ব।

Prime Minister's Office
PM to attend second Asia Pacific Civil Aviation Ministers Conference on 12th September
PM to proclaim adoption of the Delhi Declaration, boosting aviation safety, security and sustainability in the Asia Pacific region
11 SEP 2024 7:41PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will attend the 2nd Asia-Pacific Ministerial Conference on Civil Aviation on 12th September 2024 at 4 PM at Bharat Mandapam, New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
Prime Minister will also proclaim the adoption of the "Delhi Declaration," by all the member states, which is a visionary roadmap to elevate the region's aviation sector to new heights.
This conference and the adoption of the Delhi Declaration represent a significant step forward in advancing safety, security, and sustainability in the Asia Pacific civil aviation sector and highlights the spirit of cooperation that exists among the countries of this region.
The Asia-Pacific Ministerial Conference on Civil Aviation organised by the Ministry of Civil Aviation in collaboration with International Civil Aviation Organization (ICAO) will bring together Transport and Aviation ministers, regulatory bodies, and industry experts from across the Asia-Pacific region. The conference will focus on addressing key challenges such as infrastructure development, sustainability, and workforce development, while fostering greater collaboration between the public and private sectors.