প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফলাফলৰ তালিকাঃ ব্ৰিটেইনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাৰত ভ্ৰমণ
09 OCT 2025 1:55PM by PIB Guwahati
ক্ৰ.নং
শিৰানাম
I. প্ৰযুক্তি আৰু উদ্ভাৱন
1.
ভাৰত-ব্ৰিটেইন সংযোগ আৰু উদ্ভাৱন কেন্দ্ৰ স্থাপন
2.
ভাৰত-ব্ৰিটেইনৰ যুটীয়া এআই কেন্দ্ৰ স্থাপন।
3.
ব্ৰিটেইন-ভাৰত গুৰুত্বপূৰ্ণ খনিজ যোগান শৃংখল মানৱ নিৰীক্ষণ কেন্দ্ৰৰ দ্বিতীয় পৰ্যায়ৰ আৰম্ভণি আৰু আই আই টি-আই এছ এম ধনবাদত নতুন উপগ্ৰহ চৌহদ স্থাপন।
4.
সুস্থিৰ যোগান শৃংখল সুৰক্ষিত আৰু সেউজ প্ৰযুক্তিৰ প্ৰসাৰৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ খনিজ উদ্যোগ গিল্ড স্থাপন।
II. শিক্ষা
5.
বেংগালুৰুত লেংকেষ্টাৰ বিশ্ববিদ্যালয়ৰ কেম্পাছ মুকলি কৰাৰ বাবে আগ্ৰহ পত্ৰ প্ৰদান কৰা।
6.
গিফট চিটীত ইউনিভাৰ্ছিটী আৰু চাৰেৰ চৌহদ স্থাপনৰ বাবে নীতিগত অনুমোদন।
III. বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ
7.
পুনৰ গঠিত ভাৰত-ব্ৰিটেইন চিইঅ’ ফ’ৰামৰ উদ্বোধনী বৈঠক।
8.
ভাৰত-যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ যুটীয়া অৰ্থনৈতিক বাণিজ্য সমিতি (JETCO) পুনৰ স্থাপন কৰা, যিয়ে চিইটিএ ৰূপায়ণৰ লগতে দুয়োখন দেশৰ অৰ্থনৈতিক বৃদ্ধি আৰু চাকৰি সৃষ্টিৰ ক্ষেত্ৰত সহায় কৰিব।
9.
জলবায়ু প্ৰযুক্তি আৰু এআইৰ দৰে খণ্ডত উদ্ভাৱনী উদ্যোগীসকলক সহায় কৰাৰ বাবে ব্ৰিটেইন চৰকাৰ আৰু ভাৰতীয় ষ্টেট বেংকৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তিৰ অধীনত এক কৌশলগত পদক্ষেপ জলবায়ু প্ৰযুক্তি ষ্টাৰ্টআপ ফাণ্ডত এক নতুন যৌথ বিনিয়োগ।
IV. জলবায়ু, স্বাস্থ্য আৰু গৱেষণা
10.
জৈৱ-চিকিৎসা গৱেষণা কেৰিয়াৰ কাৰ্যসূচীৰ তৃতীয় পৰ্যায়ৰ আৰম্ভণি।
11.
অফশ্ব’ৰ উইণ্ড টাস্কফ’ৰ্চ স্থাপন।
12.
স্বাস্থ্য গৱেষণাৰ ক্ষেত্ৰত আইচিএমআৰ আৰু ব্ৰিটেইন এনআইএইচআৰৰ মাজত আগ্ৰহ পত্ৰ (এলঅ’আই)।

Prime Minister's Office
List of outcomes: Visit of the Prime Minister of the United Kingdom to India
09 OCT 2025 1:55PM by PIB Delhi
S. No. Title
I. Technology and Innovation
1. Establishment of the India-UK Connectivity and Innovation Centre.
2. Establishment of the India-UK Joint Centre for AI.
3. Launch of Phase II of the UK-India Critical Minerals Supply Chain Observatory and establishment of a new satellite campus at IIT-ISM Dhanbad.
4. Establishment of the Critical Minerals Industry Guild to secure resilient supply chains and promote green technologies.
II. Education
5. Handing over the Letter of Intent for opening of the Campus of Lancaster University in Bengaluru.
6. In-principle approval for opening of Campus of University of Surrey in GIFT City.
III. Trade and Investment
7. Inaugural meeting of the reconstituted India-UK CEO Forum.
8. Resetting the India-UK Joint Economic Trade Committee (JETCO) which will support implementation of the CETA and drive economic growth and job creation in both countries.
9. A new joint investment in the Climate Technology Startup Fund, a strategic initiative under the MoU between the Government of the UK and the State Bank of India for supporting innovative entrepreneurs in sectors such as climate technology and AI.
IV. Climate, Health and Research
10. Launch of Phase-III of Bio-Medical Research Career Program.
11. Establishment of the Offshore Wind Taskforce.
12. Letter of Intent (LoI) between ICMR and NIHR, United Kingdom on Health Research.