প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
আউৎকমশিংগী লিস্ত: য়ুনাইতেদ কিংদমগী প্রধান মন্ত্রীগী ভারত খোংচৎ
09 OCT 2025 1:55PM by PIB Imphal
সেরিয়ল নম্বর
তাইতল
I. তেক্নোলোজী অমসুং ইন্নোবেসন
1.
ভারত-UK কনেক্তিবিতী অমসুং ইন্নোবেসন সেন্তর লিংখৎপা।
2.
AIগীদমক ভারত-UK জোইন্ত সেন্তর লিংখৎপা।
3.
UK-ইন্দিয়া ক্রিতিকেল মিনরেলস সপ্লাই চেন ওবজর্বেতরীগী ফেজ II হৌদোকপা অমসুং IIT-ISM ধনবাদতা অনৌবা সেতেলাইত কেম্পস অমা লিংখৎপা।
4.
রেজিলিয়েন্ত সপ্লাই চেনশিং লৈহন্নবা অমসুং গ্রীন তেক্নোলোজীশিং প্রোমোৎ তৌনবা ক্রিতিকেল মিনরেলস ইন্দস্ত্রী গিল্দ লিংখৎপা।
II. এজুকেসন
5.
বেঙ্গালুরুদা লঙ্কাস্তর য়ুনিভর্সিতীগী কেম্পস হাংদোক্নবগীদমক লেতর ওফ ইন্তেন্ত পীবা।
6.
GIFT সিতীদা য়ুনিভর্সিতী ওফ সরেগী কেম্পস হাংদোকপদা তঙাইফদনা অয়াবা পীবা।
III. ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্ত
7.
নৌনা শেমদোক্লবা ভারত-UK CEO ফোরমগী হৌদোকপগী মীফম।
8.
ইন্দিয়া-UK জোইন্ত ইকোনোমিক ত্রেদ কমিতী (JETCO) অমুক হন্না লিংখৎপা, মসিনা CETA ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা মতেং পাংগনি অমসুং লৈবাক অনিমক্তা ইকোনোমিক গ্রোথ অমসুং থবক পীবা হেনগৎহল্লগনি।
9.
ক্লাইমেৎ তেক্নোলোজী অমসুং AIগুম্বা সেক্তরশিংদা ইন্নোবেতিব এন্ত্রপ্রেনরশিং সপোর্ত তৌনবা UK সরকার অমসুং স্তেত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগী মরক্তা MoUগী মখাদা স্ত্রেতেজিক ইনিসিয়েতিব অমা ওইরিবা ক্লাইমেৎ তেক্নোলোজী স্তার্তঅপ ফন্দদা অনৌবা জোইন্ত ইনভেস্তমেন্ত অমা।
IV. ক্লাইমেত, হেল্থ অমসুং রিসর্চ
10.
বাইও-মেদিকেল রিসর্স কেরিয়র প্রোগ্রামগী ফেজ-III হৌদোপা।
11.
ওফশোর ৱিন্দ তাস্কফোর্স শেম্বা।
12.
ICMR অমসুং NIHR, য়ুনাইতেদ কিংদমগী মরক্তা হেল্থ রিসর্চকী মতাংদা লেতর ওফ ইন্তেন্ত (LoI)

Prime Minister's Office
List of outcomes: Visit of the Prime Minister of the United Kingdom to India
09 OCT 2025 1:55PM by PIB Delhi
S. No. Title
I. Technology and Innovation
1. Establishment of the India-UK Connectivity and Innovation Centre.
2. Establishment of the India-UK Joint Centre for AI.
3. Launch of Phase II of the UK-India Critical Minerals Supply Chain Observatory and establishment of a new satellite campus at IIT-ISM Dhanbad.
4. Establishment of the Critical Minerals Industry Guild to secure resilient supply chains and promote green technologies.
II. Education
5. Handing over the Letter of Intent for opening of the Campus of Lancaster University in Bengaluru.
6. In-principle approval for opening of Campus of University of Surrey in GIFT City.
III. Trade and Investment
7. Inaugural meeting of the reconstituted India-UK CEO Forum.
8. Resetting the India-UK Joint Economic Trade Committee (JETCO) which will support implementation of the CETA and drive economic growth and job creation in both countries.
9. A new joint investment in the Climate Technology Startup Fund, a strategic initiative under the MoU between the Government of the UK and the State Bank of India for supporting innovative entrepreneurs in sectors such as climate technology and AI.
IV. Climate, Health and Research
10. Launch of Phase-III of Bio-Medical Research Career Program.
11. Establishment of the Offshore Wind Taskforce.
12. Letter of Intent (LoI) between ICMR and NIHR, United Kingdom on Health Research.