প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ওক্তোবর 8-9 দা পি.এম. মহারাস্ত্রাদা চৎকদৌরি
পি.এম. না লুপা করোর 19,650 মুক চংনা শাবা নবি মুম্বই ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্ত ফেজ 1 শঙ্গাগদৌরি
পি.এম. না পুন্না লুপা করোর 19,650 মুক চংনা শাবা মুম্বই মেত্রো লাইন-3 শঙ্গাগদৌরি অমসুং
লৈবাক পুম্বদা মুম্বই মেত্রো লাইন-3 অসি কত্থোক্কদৌরি
পি.এম. না ভারতকী ইনান হানবা ওইনা 11পব্লিক ত্রান্সপোর্ত ওপরেতরগী ইন্তিগ্রেতেদ কমন মোবিলিতী এপ “মুম্বই ৱান” লোঞ্চ তৌরগনি
প্রোজ্কশিংগী কি ফোকস লোঞ্চ তৌখ্রে:অপনবা লৈতবা কনেক্তিবিতী
ভারত-য়ু.কে. স্ত্রেতিজিক পার্ত্নরশিপ হেন্না চেৎশিলহন্নবগীদমক্তা মুম্বইদা পি.এম. না য়ু.কে.গী পি.এম. গা উন্নরগনি
পি.এম. মোদী অমসুং পি.এম. স্তেমরনা ভারত-য়ু.কে. স্ত্রেতিজিক পার্ত্নরশিপ অমসুং ভিজন 2035 রোদমেপ রিভিয়ু তৌগদৌরি
পি.এম. মোদী অমসুং পি.এম. স্তেমর গ্লোবেল ফিন্তেক ফেস্ত 2025তা কিনোত এদ্রেস পীগদৌরি
জি.এফ.এফ. 2025 কী থীমঃ এ. আই.অ ঔগমেন্তেদ ইন্তিলিজেন্স, ইনোভেসন অমসুং ইনক্লুজন্না পাৱর তৌবা
07 OCT 2025 10:30AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ওক্তোবর 8-9 দা মহারাস্ত্রাদা লাক্কদৌরি। পি.এম. মোদী নবি মুম্বইদা থুংলরগা চাওরাক্না পুং 3 PM নবি মুম্বইদা নৌনা শাবা ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্তা কোয়না চৎকনি।
মসিগী মতুং চাওরাক্না 3:30 দা পি.এম. না মুম্বইদা মুম্বই ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্ত শঙ্গাগনি অমসুং
লোঞ্চ তৌদুনা লৈবাক পুম্বদা প্রোজেক্ত কয়া অমা কত্থোক্কদৌরি
মহাক্না থৌরম অসিদা মফম অদুদা তিল্লিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি। ওক্তোবর 9 দা চাওরাক্না 10 AM দা প্রধান মন্ত্রীনা মুম্বইদা য়ুনাইতেদ কিংদমগী প্রধান মন্ত্রী সর কৈর স্তেমরবু ওক্কনি। অদুগা চাওরাক্না 1:40 PM দা প্রধান মন্ত্রী অনিমক্না জিও ৱর্ল্দ সেন্তর মুম্বইদা সি.ই.ও. ফোরমগা উন্নগনি। মসিগী মতুংদা চাওরাক্না 2:45 PM মুক্তা মখোয় অনিমক্না গ্লোবেল ফিন্তেক ফেস্তকী 6 শুবা ইদিসন য়াওগনি। ফেস্ত অসিনা মখোয় অনিমক্না কি নোত এদ্রেস পীগনি।
নবি মুম্বইদা পি.এম.
ভারত অসিবু গ্লোবেল এভিএসন হব অমদা ওন্থোক্নবগী পরিংদা পি.এম. না লুপা করোর 19,650 মুক চংনা শাবা নবি মুম্বই ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্ত(এন.এম.আই.এ.) ফেজ 1 শঙ্গারগনি।
নবি মুম্বই ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্ত অসি পব্লিক-প্রাইভেৎ পার্ত্নরশিপ(পি.পি.পি.) গী মখাদা শেমগৎপা ভারতকী খ্বাইদগী চাওরবা গ্রীনফিল্দ এয়রপোর্ত প্রোজেক্ত অমনি। মুম্বই মেত্রোপোলিতান রিজনগী ওইনা অনিশুবা ইন্ত্রর্নেস্নেল এয়রপোর্ত ওইনা এন.এম.আই.এ. না মী চিনবা হন্থহন্নবা অমসুং মুম্বই অলি গ্লোবেল মল্তি এয়রপোর্ত সিস্তেমশিংদা ওইহন্নবগীদমক্তা ছত্রপতী শিবাজী মহারাজ ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্ত(সি.এস.এম.আই.এ.)গা পুন্না মথং-মথং থবক তৌমিন্নরগনি। এয়রপোর্ত অসি লম হেক্তর . 1160 দা মতম অমত্তদা পুন্না মীওই মিলিয়ন 90 পেসেজ্ঞর এনুএল্লি(এম.পি.পি.এ.) অমসুং কার্গো মিলিয়ন মেত্রিক তোন 3.25 পুবা ঙম্বা মালেম অসিদা খ্বাইদগী মঙম লৈরবা এয়রপোর্ত ওইনা দিজাইন তৌখিবনি। মহাক্কী তোপ-তোপ্পা মওংদা শেম্বদা পন্দনা ইন্তর-তর্মিনেল পেসেজ্ঞরশিং হোন্নবগীদমক্তা পেসেজ্ঞর তর্মিনেল মরি শম্নবা ওতোমেতেদ পিপল মুভর(এ.পি.এম.) গী ত্রাজ্ঞিৎ সিস্তেমগা লোয়ন-লোয়ননা সিতি সাইদ ইনফ্রাস্ত্রকচর শম্নবা লেন্দসাইদ এ.পি.এম.গী প্লান তৌখ্রে। তুং কোইনা থবক পাংথোকপা য়ানবগী পরিংদা এয়রপোর্ত অসিনা সস্তেনেবল এভিএসন ফ্যুএল(এস.এ.এফ.) কী দেদিকেতেত স্তোরেজ, চাওরাক্না মেগাৱাত 47 গী মৈ পুথোকপা ঙম্বা সোলর পাৱর অমসুং মীয়ামগীদমক্তা সিতীশিং শম্নবা ই.ভি. বস ফিচর এন.এম.আই.এ. না লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী ইহান হানবা ৱাতর তেক্সিগা শম্নহনবা লৈবাক ওইরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা চাওরাক্না লুপা করোর 12,200 মুক চংনা শাবা আচার্যা অত্রে চোক্তগীনা কুফে পেরেদফাওবা শাংবা মুম্বই মেত্রো লাইন-3 গী ফেজ 2B সু শঙ্গারগনি। মসিগা লোয়ননা মহাক্না লুপা করোর 37,270 গী মথক্তা চংনা শাবা মুম্বই মেত্রো লাইন-3(এক্বা লাইন)পুম্বা অসি সহরগী মফমশিংগী চত্থোক-চৎশিন তৌবদা অওনবা অমা পুরকপগী মওংদা চাওনা মায় পাকপগী মিংচৎ উরোঙ খিনবা ওইনা নিংশিংনিংঙাই ওইনা লৈবাক অসি কত্থোক্লগনি।
মুম্বইগী অহানবা মপুং ওইনা লৈনুংদা চেনবা অহানবা মেত্রো লাইন ওইনা প্রোজেক্ত অসি হেন্না য়াংনা, হেন্ন কোম্না অমসুং মফমসিদা লৈরিবা মীওই মিলিয়ন কয়া অনৌবা মওংদা পুথোকপগী পাম্বৈ ওইনা মুম্বই মেত্রোপোলিতন রিজন(এম.এম.আর.) শিন-থুংনা ফাওননবা রিদিফাইন তৌনবা শেম্লে।
স্তেসন 27 গা কোন্ননা কুফে পেরেদতগীনা আরে জে.ভি.এল.আর. য়ৌবা কি.মি. 33.5 শাংবা মুম্বই মেত্রো লাইন –3 অসিনা নুমীৎ খুদিংগী পেসেজ্ঞর লাখ 13 মুক পুগনি। প্রোজেক্ত অসিগী ফাইনেল ফেজ 2B অসিনা সাউথ মুম্বইগী হেরিতেজ অমসুং কলচরেল দিস্ত্রিক্তশিং হায়বদি ফোর্ত, কালা ঘোরা অমসুং মেরিন দ্রাইভকা কোন্ননা বোম্বে হাইকোর্ত, মন্ত্রালয়, রিজর্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া(আর.বি.আই.) অমসুং নরিমল পোইন্তকুম্বা মরুওইবা এদ্মিনিস্ত্রেতিব অমসুং ফাইনান্সিএল হবশিং অপনবা য়াওদনা শম্নহনগনি।
মেত্রো লাইন-রেলৱেশিং, এয়রপোর্তশিং, অতৈ মেত্রো লাইনশিং অমসুং মোনোরেল সর্ভিসশিং অসি পুল্লপ শুনা মঙম শালহন্নবা লাস্ত-মাইল কনেক্তিবিতী হেনগৎহন্দুনা অমসুং মেত্রোপোলিতান রিজনশিংদা মী চিনবা হন্থহন্দুনা দিজাইন তৌখিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা “মুম্বই ৱান” – মেত্রো, মোনোরেল, সবরবন রেলৱেশিং অমসুং বস পি.তি.ও.শিংগী পব্লিক ত্রান্সপোর্ত ওপরেতর(পি.তি.ও.) 11 গী ইন্তিগ্রেতেদ কমন মোবিলিতী এপ অসিসু লোঞ্চ তৌগনি। মসিদা মুম্বই মেত্রো লাইন 2A & 7, মুম্বই মেত্রো লাইন 3, মুম্বই মেত্রো লাইন 1, মুম্বই মোনোরেল, নবি মুম্বই মেত্রো , মুম্বই সবরবন রেলৱে, বৃহন মুম্বই ইলেক্ত্রিক সপ্লাই এন্দ ত্রান্সপোর্ত(বি.ই.এস.তি.) থানে ম্যুনিসিপাল ত্রান্সপোর্ত. মীরা ভয়ন্দর ম্যুনিসিপাল ত্রান্সপোর্ত, কল্যান দোম্বিবলী ম্যুনিসিপাল ত্রান্সপোর্ত অমসুং নবী মুম্বই ম্যুনিসিপাল ত্রান্সপোর্ত য়াওরি।
মুম্বই ৱান এপ অসিনা মল্তিপল পব্লিক ত্রান্সপোর্ত ওপরেতরশিংগী ইন্তিগ্রেতেদ মাবোইল তিকেতিং, দিজিতেল ত্রাজ্ঞেক্সনশিং হাপকত্তুনা ক্যুদা লেপ্পা লৈহন্দনা অমসুং মল্তিপল ত্রান্সপোর্ত মোদশিং য়াওনা দাইনামিক ওইবা তিকেত্তগী অপনবা লৈতবা মল্তিমোদেল কনেক্তিবিতীগী ত্রীপশিংগী য়াওনা খুদোংচাবা কয়া অমা পাক শন্না পীরি। মসিনা কম্যুতরশিং শোই-ঙামহন্দনবা মতম থেংথবশিং, অল্তর্নেতিব রুতশিং অমসুং য়ৌগদবা মতমশিং অদু মনাক নকপা স্তেসনশিং, এত্রেক্সনশিং অমসুং পইন্ত ওফ ইন্তরেস্ত অমসুং এস.ও.এস. ফিচরশিং য়ুম্ফম ওইবা মেপশিংগা কোন্নবা ৱারোলশিং য়াওবা রিএল তাইম জর্নী এপদেতশিং ফংহল্লি। পুন্না মসিগী ফিচরশিং অসিনা কোম্বা, মঙম শানবা অমসুং শোইদ-ঙামদবা হেনগৎহন্দুনা মুম্বই পুম্বদা পব্লিক ত্রান্সপোর্তেসনগী এক্সপরিএন্স অসিদা অওনবা ওমা পুরকই।
প্রধান মন্ত্রীনা মহারাস্ত্রাদা দিপার্তমেন্ত ওফ স্কীল, এম্প্লোয়মেন্ত, ওন্তর্প্রিন্যুর্শিপ অমসুং ইনোভেসন্না থৌবু ওইদুনা পায়খৎপা থৌরাং সোর্ত-তর্ম এম্প্লোয়েবিলিতী প্রোগ্রাম(স্তেপ) অসিসু হৌদোক্কনি। মসিগী প্রোগ্রাম অসিনা থবক ফংবা হেনগৎহন্নবা ইন্দস্ত্রীদা মথৌ তাবশিংগা লোয়ননা স্কীল দিভেলপমেন্ত শেমগৎপদা অচৌবা খোংথাং অমা ওইহন্দুনা গবর্নেমেন্ত আই.তি.আই. 400 অমসুং গবর্নমেন্ত তেক্নিকেল হাই স্কুল 150 দা চত্থগনি। স্তেপনা নুপীগী ওইবা এক্সক্লুসিব বেত্চ 364 অমসুং আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স(এ.আই.), ইন্তর্নেৎ ওফ থিংস(আই.ও.তি.), ইলেক্ত্রিক ভিহিকলশিং(ই.ভি.), সোলর অমসুং এদিতিব মেনুফেকচরিংনচিংবা ইমর্জিং ওইবা তেক্নোলোজী কোর্সকী বেত্চ 408 য়াওনা অনৌবা ত্রেনিং বেত্চ 2,500 লিংখৎলগনি।
য়ু.কে. পি.এম. লাকপা অমসুং গ্লোবেল ফিন্তেক ফেস্ত
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী চেবাওদা য়ুনাইতেদ কিংদমগী প্রধান মন্ত্রী সর কৈর স্তেমর ভারত্তা ওক্তোবর 8-9, 2025 দা লাক্কনি। মসি প্রধান মন্ত্রী স্তেমরনা ভারত্তা ইহান হান্না লাকপা ওফিসিএল খোংচৎ ওইরগনি।
মহাক্না লাকপা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা লল্লোন-ইতিক অমসুং ইনভেস্তমেন্ত, তেক্নোলোজী অমসুং ইনোভেসন, দিফেন্স অমসুং সেক্যুরিতী, ক্লাইমেৎ অমসুং ইনর্জী, হকশেল, এজুকেসন অমসুং পীপল তু পীপল রিলেসন্সকী মরুওইবা য়ুম্বীশিংদা পায়খৎপা থৌরমশিং অমসুং থবকশিংদা পান্দম থম্বা অমসুং চহী 10 চংগদবা রোদমেপ ‘ভিজন 2035’ গী পরিংদা ভারত-য়ু.কে. কম্প্রিহেন্সিব স্ত্রেতিজিক পার্ত্নরশিপকী হীরম কয়াদা খুমা চাওশিনবা থবক কয়া পায়খৎকনি।
লুচিংবা অনিমক্না তুংদা লাক্কদবা ভারত-য়ু.কে. ইকোনোমিক পার্ত্নরশিপকী জত্রাগী উয়ুং অমা ওইনা ভারত-য়ু.কে. কম্প্রিহেন্সিব ইকোনোমিক এন্দ ত্রেদ এগ্রীমেন্ত(সেতা) না লান্থোকপা খুদোংচাবশিংদা বিজিনেস অমসুং ইন্দস্ত্রী লীদরশিংগা উন্নগনি। মখোয়না রিজনেল অমসুং গ্লোবেল ইম্পোর্তেন্সতা মাগী-মাগী ওইবা মীৎয়েংশিং থম্নগনি। লুচিংবশিং অসিনা ইন্দস্ত্রী এক্সপর্তশিং, পোলিসী মেকরশিং অমসুং ইনোভেতরশিংগসু উন্নগনি।
প্রধান মন্ত্রী মোদী অমসুং প্রধান মন্ত্রী স্তেমরা মুম্বইগী ঝিও ৱর্ল্দ সেন্তরদা গ্লোবেল ফিন্তেক্কী 6 শুবা ইদিসন্দা শরুক য়াগনি অমসুং থৌরম অদুদা কি নোত এদ্রেস পীগনি।
গ্লোবেল ফিন্তেক ফেস্ত 2025 অসিনা মালেম শিন-থুংবদগী ইনোভেতরশিং, পোলিসীমেকরশিং, সেন্ত্রেল বেঙ্করশিং, রিগুলেতরশিং, ইনভেস্তরশিং, একাদমিসিয়নশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিং পুন্না পুশিল্লক্লনি। কনফরেন্সকী মরুওইবা থীম অসিদি, ‘ হেন্না নিংথিজবা মালেম অমগী শেল-থুমগী ফীভম ফগৎহনবা’ – ইথিকেল ওইবা অমসুং তুং-কোইবা শেল-থুমগী ফীভম ফবা তুংলমচৎ অমা শেম্বদা তেক্নোলোজী অমসুং মীওইবগী মঙম হেনগৎহন্নবা উত্তুনা এ.আই., ঔগমেন্তেদ ইন্তলিজেন্স, ইনোভেসন অমসুং ইনক্লুজন্না পাৱর তৌবা।
হন্দক্কী চহীসিগী ইদিসন অসি খ্বাইদগী চাওবা ফিন্তেক্তা মী তিন্দুনা লৈবাক 75 দগী চাওরাক্না পার্তিসিপেন্ত 100,000 না ফুতবোলদা পুক্নিং চিংশিনগদ্রা হায়না পান্নরি। থৌরম অসি ভারত অমসুং ইন্তর্নেস্নেল জুরিসদিক্সনশিং অনিমক্তগী মহুৎ শিন্দুনা কম্পেনী 7,500, স্পীকর 800, একজিবিতর 400 রিগুলেতর 70 না শরুক য়াগনি।
শরুক য়াগদৌরিবা ইন্তর্নেস্নেলগী ইন্সতিত্যুসনশিং অদুগী মরক্তা শকখংনবা রিগুলেতরশিং খুদম ওইনা মোনিতরী ওথোরিতী ওফ সিঙ্গাপুর, দি দিয়ুতচে বন্দেসবেঙ্ক ওফ জর্মনী, বেঙ্ক দে ফ্রাঞ্চ অমসুং স্বীচ ফাইনান্সিএল মার্কেৎ সুপরভিজরী ওথোরিতী(ফিনমা)। মখোয়না শরুক য়াবগী অন্দরস্কোর জি.এফ.এফ.কী হেনগৎলকপগী থাক অসি ফাইনান্সিএল পোলিসী দাইলোগ অমসুং কোর্পোরেসনগীদমক্তা গ্লোবেল ফোরম অমা ওইননি।

Prime Minister's Office
PM to visit Maharashtra on 8-9th October
PM to Inaugurate Phase 1 of Navi Mumbai International Airport built at a cost of around Rs 19,650 crore
PM to Inaugurate Final Phase of Mumbai Metro Line-3 and dedicate to the nation entire Mumbai Metro Line-3, built at a total cost of over Rs. 37,270 crore
PM to launch “Mumbai One” – India’s First Integrated Common Mobility App for 11 Public transport Operators
Key focus of projects being launched: Ensuring seamless connectivity
Strengthening India–UK Strategic Partnership, PM Modi to meet UK PM in Mumbai
PM Modi and PM Starmer to Review India–UK Strategic Partnership and Vision 2035 Roadmap
PM Modi and PM Starmer to Deliver Keynote address at Global Fintech Fest 2025
Theme of GFF 2025: Powered by AI, Augmented Intelligence, Innovation, and Inclusion
07 OCT 2025 10:30AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Maharashtra on 8-9 October. PM will reach Navi Mumbai and at around 3 PM, he will undertake a walkthrough of the newly built Navi Mumbai International Airport. Thereafter, at around 3:30 PM, Prime Minister will inaugurate Navi Mumbai International Airport and also launch and dedicate various projects in Mumbai. He will also address the gathering on the occasion.
On 9th October, at around 10 AM, Prime Minister will host Prime Minister of the United Kingdom Sir Keir Starmer in Mumbai. At around 1:40 PM, Prime Ministers of both countries will attend the CEO Forum at Jio World Center, Mumbai. Thereafter, at around 2:45 PM, both of them will attend the 6th edition of the Global Fintech Fest. They will also deliver keynote addresses at the Fest.
PM in Navi Mumbai
In line with his vision of transforming India into a global aviation hub, Prime Minister will inaugurate the Phase 1 of Navi Mumbai International Airport (NMIA) built at a cost of around Rs. 19,650 crores.
The Navi Mumbai International Airport is India’s largest Greenfield airport project, developed under a Public–Private Partnership (PPP). As the second international airport for the Mumbai Metropolitan Region, NMIA will work in tandem with Chhatrapati Shivaji Maharaj International Airport (CSMIA) to ease congestion and elevate Mumbai into the league of global multi-airport systems. The airport, designed to be among the most efficient in the world with 1160 Ha area, will eventually handle 90 million passengers annually (MPPA) and 3.25 million metric tonnes of cargo.
Among its unique offerings is an Automated People Mover (APM), a transit system planned to connect all four passenger terminals for smooth inter-terminal transfers, as well as a landside APM linking the city-side infrastructure. In line with sustainable practices, the airport will feature dedicated storage for Sustainable Aviation Fuel (SAF), solar power generation of approximately 47 MW, and EV bus services for public connectivity across the city. NMIA will also be the first airport in the country to be connected by Water Taxi.
Prime Minister will inaugurate Phase 2B of the Mumbai Metro Line-3, stretching from Acharya Atre Chowk to Cuffe Parade, constructed at an estimated cost of around Rs. 12,200 crore. With this, he will dedicate the entire Mumbai Metro Line 3 (Aqua Line) — to the nation with a total cost of over Rs. 37,270 crore, marking a major milestone in the city’s urban transport transformation.
As Mumbai’s first and only fully underground metro line, this project is set to redefine commuting across the Mumbai Metropolitan Region (MMR), offering a faster, more efficient, and modern transit solution for millions of residents.
The Mumbai Metro Line–3, spanning 33.5 km from Cuffe Parade to Aarey JVLR with 27 stations, will cater to 13 lakh passengers daily. The final Phase 2B of the project will provide seamless connectivity to South Mumbai’s heritage and cultural districts such as Fort, Kala Ghoda, and Marine Drive, along with direct access to key administrative and financial hubs including the Bombay High Court, Mantralaya, Reserve Bank of India (RBI), Bombay Stock Exchange (BSE), and Nariman Point.
The Metro Line-3 has been designed to ensure efficient integration with other modes of transport, including railways, airports, other metro lines, and monorail services, thereby enhancing last-mile connectivity and reducing congestion across the metropolitan region.
Prime Minister will also launch “Mumbai One” – Integrated Common Mobility App for 11 Public transport Operators (PTO) across Metro, Monorail, Suburban railways and Bus PTOs. These include Mumbai Metro Line 2A & 7, Mumbai Metro Line 3, Mumbai Metro Line 1, Mumbai Monorail, Navi Mumbai Metro, Mumbai Suburban Railway, Brihanmumbai Electric Supply and Transport (BEST), Thane Municipal Transport, Mira Bhayander Municipal Transport, Kalyan Dombivali Municipal Transport and Navi Mumbai Municipal Transport .
Mumbai One App offers commuters a range of benefits, including integrated mobile ticketing across multiple Public Transport Operators, elimination of queueing by promoting digital transactions, and seamless multimodal connectivity through a single dynamic ticket for trips involving multiple transport modes. It also provides real-time journey updates on delays, alternative routes, and estimated arrival times, along with map-based information on nearby stations, attractions, and points of interest, and an SOS feature to ensure commuter safety. Together, these features enhance convenience, efficiency, and security, transforming the public transportation experience across Mumbai.
Prime Minister will also inaugurate the Short-Term Employability Program (STEP), a pioneering initiative by the Department of Skill, Employment, Entrepreneurship, and Innovation in Maharashtra. The program will be rolled out across 400 Government ITIs and 150 Government Technical High Schools, marking a major step in aligning skill development with industry requirements to enhance employability. STEP will establish 2,500 new training batches, including 364 exclusive batches for women and 408 batches in emerging technology courses such as Artificial Intelligence (AI), Internet of Things (IoT), Electric Vehicles (EV), Solar, and Additive Manufacturing etc.
UK PM’s visit and Global Fintech Fest
At the invitation of Prime Minister Narendra Modi, Prime Minister of the United Kingdom Sir Keir Starmer will visit India on 8-9 October 2025. This will be Prime Minister Starmer’s first official visit to India.
During the visit, the two Prime Ministers will take stock of progress in diverse aspects of the India-UK Comprehensive Strategic Partnership in line with ‘Vision 2035’, a focussed and time bound 10-year Roadmap of programmes and initiatives in key pillars of trade and investment, technology and innovation, defence and security, climate and energy, health, education and people to people relations.
Both leaders will engage with businesses and industry leaders on opportunities presented by the India–UK Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) as a central pillar of the future India–UK economic partnership. They will also exchange views on issues of regional and global importance. The leaders will also engage with industry experts, policymakers and innovators.
Prime Minister Modi and Prime Minister Starmer will also participate in the 6th edition of the Global Fintech Fest at Jio World Centre, Mumbai and deliver keynote addresses on the occasion.
Global Fintech Fest 2025 will bring together innovators, policymakers, central bankers, regulators, investors, academicians, and industry leaders from around the world. The conference’s central theme, ‘Empowering Finance for a Better World’ – Powered by AI, Augmented Intelligence, Innovation, and Inclusion, highlights the convergence of technology and human insight in shaping an ethical and sustainable financial future.
This year’s edition is expected to attract a footfall of over 100,000 participants from more than 75 countries, making it one of the world’s largest fintech gatherings. The event will feature participation from around 7,500 companies, 800 speakers, 400 exhibitors, and 70 regulators representing both Indian and international jurisdictions.
Among the participating international institutions are renowned regulators such as the Monetary Authority of Singapore, the Deutsche Bundesbank of Germany, Banque de France, and the Swiss Financial Market Supervisory Authority (FINMA). Their participation underscores GFF’s growing stature as a global forum for financial policy dialogue and cooperation.