প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দাঃ শঙ্কর রাও তত্বৱারীজী লৈখিদবদা অৱাবা ফোংদোকখ্রে
13 MAR 2025 8:53PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দাঃ শঙ্কর রাও তত্বৱারীজী লৈখিদবদা ঙসি অৱাবা ফোংদোকখ্রে । শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি দোক্তর. শঙ্কর রাও তাত্বৱারীজীবু লৈবাক শেমগৎপদা অমসুং ভারতকী কলচরেল রীজেনরেসনদা মহাক্না থোইদোক হেন্দোক্না থৌদাং লৌখিবগীদমক নীংশিংদুনা লৈগনি।" ঐহাক্না মহাক্কা ভারত অমসুং মপান লৈবাক অনিমক্তা মতাং কয়াদা ৱারী শাবা ফংজবা অসি য়াম্না নুংঙাইবা অমনি। মহাক্কী ৱাখল্লোনগী ময়েক শেংবা অমসুং থবক তৌবগী মওং-মতৌ অসি মতম পুম্নমক্তা মশক থোকই", হায়না মহাক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা পোস্ত তৌখি:
"দাঃ শঙ্কর রাও তাত্বৱারীজী লৈদবনা ঐহাকপু ৱাহল্লে। মহাক্না লৈবাক শেমগৎপদা অমসুং ভারতকী কলচরেল রীজেনরেসনদা থোইদোক হেন্দোক্না থৌদাং লৌখিবা অদুগীদমক মহাকপু নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি। মহাক্না মশামকপু আর.এস.এস.দা কত্থোকখি অমসুং মালেমগী থাক্তা য়ৌহন্দুনা ময়েক শেংখি। মহাক্না শক্নাইরবা স্কোলর অমসু ওইরম্মি অমসুং নহাশিংগী মরক্তা থিজিনবগী ৱাখল্লোন পুক্নিং থৌগৎনরম্মি। মহৈরোইশিং অমসুং স্কোলরশিংনা বি.ঐচ.য়ু.গা মহাক্না লৈনরম্বা মরীবু নুংশিনা নীংশিংনৈ। মহাক্কী তোঙান তোঙানবা পামজবশিংগী মনুংদা সাইন্স, সংস্কৃত অমসুং স্পিরিচুএলিতী য়াওরি।
ঐহাক্না মহাক্কা ভারত অমসুং মপান লৈবাক অনিমক্তা মতাং কয়াদা ৱারী শাবা ফংজবা অসি য়াম্না নুংঙাইবা অমনি। মহাক্কী ৱাখল্লোনগী ময়েক শেংবা অমসুং থবক তৌবগী মওং-মতৌনা মতম পুম্বদা মশক থোকই।
ওম শান্তি”।

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles passing of Dr. Shankar Rao Tatwawadi Ji
13 MAR 2025 8:53PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi condoled passing of Dr. Shankar Rao Tatwawadi Ji, today. Shri Modi stated that Dr. Shankar Rao Tatwawadi Ji will be remembered for his extensive contribution to nation-building and India's cultural regeneration."I consider myself fortunate to have interacted with him on several occasions, both in India and overseas. His ideological clarity and meticulous style of working always stood out" Shri Modi added.
The Prime Minister posted on X :
"Pained by the passing away of Dr. Shankar Rao Tatwawadi Ji. He will be remembered for his extensive contribution to nation-building and India's cultural regeneration. He dedicated himself to RSS and made a mark by furthering its global outreach. He was also a distinguished scholar, always encouraging a spirit of enquiry among the youth. Students and scholars fondly recall his association with BHU. His various passions included science, Sanskrit and spirituality.
I consider myself fortunate to have interacted with him on several occasions, both in India and overseas. His ideological clarity and meticulous style of working always stood out.
Om Shanti