প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ৪৯ শুবা প্রাগাতি মীফম পাংথোকখ্রে
মাইন্স, রেলৱেজ, ঈশিং, ইন্দষ্ট্রিয়েল কোরিদোরশিং অমসুং পৱার সেক্তরগা মরী লৈনবা মরুওইবা ইনফ্রাষ্ট্রকচর প্রোজেক ৮ প্রধান মন্ত্রীনা হন্না য়েংশিনখ্রে
লুপা করোর ৬৫,০০০ অপুনবা শেনফম অমগা লোয়ননা রাজ্য অমসুং য়ু.তি ১২ দা পায়খৎলিবা প্রোজেকশিং হন্না য়েংশিনখ্রে
য়েংশিনবদা মীৎয়েং চঙখিবা: লৌগদবা মতমশিং, এজেন্সিশিংগী মরক্ত মপুংফানা থবক তৌমিন্নবা অমসুং খুদোংচাদবশিং ফজনা কোকহন্নবা
থবক পায়খৎপদা মতম থেংবদগী শেন শরুক অনি চঙহনবা-প্রোজেক্কী চাদিং হেনগৎলকপা অমসুং তঙাইফদবা থবকশিং মীয়ামদা মতম চানা ফংহন্দবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না ফোঙদোকখি
ফলদা য়ুম্ফম ওইবা থবক পায়খৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা ওফিসিএলশিংদা খঙহনখ্রে
24 SEP 2025 8:58PM by PIB Imphal
ঙসি সাউথ ব্লোক্ত প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ৪৯ শুবা প্রাগাতি ( আই.সি.তি শীজিন্নরবা মল্তি-মোদাল প্লেতফোর্ম ফোর প্রো-এক্তিব গভর্নান্স এন্দ তাইমলি ইমপ্লিমেন্তেসন) গী মীফম পাংথোকখ্রে। প্লেতফোর্ম অসিদা মরুওইবা প্রোজেকশিং খোঙ্গুল লিনবা, খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা অমসুং মতম চানা থবক লোইশিন্নবা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং পুল্লে।
মীফম মনুংদা, মাইন্স, রেলৱেজ, ঈশিং, ইন্দষ্ট্রিয়েল কোরিদোরশিং অমসুং পৱার সেক্তরগা মরী লৈনবা মরুওইবা ইনফ্রাষ্ট্রকচর প্রোজেক ৮ প্রধান মন্ত্রীনা হন্না য়েংশিনখ্রে। লুপা করোর ৬৫,০০০ অপুনবা শেনফম অমগা লোয়ননা রাজ্য অমসুং য়ু.তি ১২ দা পায়খৎলিবা প্রোজেকশিং হন্না য়েংশিনখ্রে। শেন-থুম চাউখৎনবা অমসুং মীয়াম য়াইফনবা মরুওইবা থবকশিংনা হায়বা খঙলদুনা, মতম চানা লোইশিন্নবা, এজেন্সিশিংগী মরক্ত মপুংফানা থবক তৌমিন্ননবা অমসুং খুদোংচাদবশিং ফজনা কোকহন্নবা প্রোজেকশিং হন্না য়েংশিনখিবা অদুদা তকশিনখ্রে।
থবক পায়খৎপদা মতম থেংবদগী শেন শরুক অনি চঙহনবা-প্রোজেক্কী চাদিং হেনগৎলকপা অমসুং তঙাইফদবা থবকশিং মীয়ামদা মতম চানা ফংহন্দবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না ফোঙদোকখি। ফলদা য়ুম্ফম ওইবা থবক পায়খৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য থাক্কী ওফিসিএলশিংদা খঙহনখ্রে অমসুং মীয়ামগী পুন্সি য়াইফনবা খুদোংচাবশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবা অমসুং মীয়াম হিংবদা লাইনবা অমসুং ললোন-ইতিক্কী থবকশিং লাইনা পাংথোকপা য়ানবা থবক পায়খৎনবা তকশিনখি।
মরুওইবা প্রোজেকশিং চাং নাইনা য়েংশিন্নবা, মতম চানা লোইশিন্নবা অমসুং খুদোংচাদবশিং মপুংফানা কোকহন্নবা মখোয়গী থাক্ত থবকশিং পাংথোক্নবা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা তকশিনখ্রে। চাংদম্নবগী থবক ফগৎনবা, থবক ফজনা পাংথোকপা হেনগৎনবা অমসুং হিরম খুদিংমক্ত অনৌবা থবকশিং পায়খৎপা হেনগৎনবা অমসুং নৌনা লাকপা খুদোংচাবশিং য়াংনা লৌনবা অওনবশিং অসিগী খুৎথাংদা ঐখোয় মপুংফানা শেম-শানবা মহাক্না রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা তকশিনখ্রে।

Prime Minister's Office
PM Chairs 49th PRAGATI Meeting
PM Reviews eight critical infrastructure projects related to Mines, Railways, Water Resources, Industrial Corridors and Power sectors
Projects reviewed span across 15 States and UTs with cumulative investment of over Rs. 65,000 crore
Emphasis of review: clear timelines, effective inter-agency coordination and prompt resolution of bottlenecks
PM reiterates double cost of execution delays - escalation of project expenditure and depriving citizens of timely access to essential services
PM asks officials to adopt a result-oriented approach
24 SEP 2025 8:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi chaired the 49th meeting of PRAGATI - the ICT-enabled multi-modal platform for Pro-Active Governance and Timely Implementation - at South Block earlier today. The platform brings together the Centre and States to fast-track major projects, address bottlenecks, and ensure time-bound delivery.
During the meeting, the Prime Minister reviewed eight critical infrastructure projects across sectors, including Mines, Railways, Water Resources, Industrial Corridors, and Power. These projects span 15 States and Union Territories stretching across the country, with a cumulative investment of over ₹65,000 crore. Recognised as vital drivers of economic growth and public welfare, the projects were reviewed with emphasis on clear timelines, effective inter-agency coordination, and prompt resolution of bottlenecks.
Prime Minister reiterated that delays in execution impose a double cost - often escalating project expenditure and also depriving citizens of timely access to essential services and infrastructure. He urged officials at both the Central and State levels to adopt a result-oriented approach, translating opportunities into improved quality of life for people, while also advancing the goals of ease of living for citizens and ease of doing business for enterprises.
Prime Minister emphasized that States/UTs should also institutionalize mechanisms at their level for regular review and monitoring of flagship projects, ensuring timely implementation and effective resolution of bottlenecks. He urged all States/UTs to place strong emphasis on reforms aimed at improving competitiveness, strengthening efficiency, and fostering innovation across sectors, and stressed that better preparedness through these reforms would enable us to swiftly seize emerging opportunities.