ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆୟୁଷ୍ମାନ ଭାରତର ସପ୍ତମ ବାର୍ଷିକୀ ପାଳନ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
23 SEP 2025 12:52PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆୟୁଷ୍ମାନ ଭାରତ ଯୋଜନା ୭ ବର୍ଷ ପୂର୍ଣ୍ଣ ଅବସରରେ ଆଜି ଏହା ପୁଣି ସ୍ପଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି କି; ଏହି ଯୋଜନା ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ସାମର୍ଥ୍ୟ, ବିତ୍ତୀୟ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ସମ୍ମାନ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରି ଗୁଣବତ୍ତାପୂର୍ଣ୍ଣ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ପାଇବାକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛି ।
ମାଇଁ ଗଭ ଇଣ୍ଡିଆ ପକ୍ଷରୁ ଏକ୍ସରେ ହୋଇଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟର ପ୍ରତିକ୍ରିୟାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଆଜି ଆୟୁଷ୍ମାନ ଭାରତର ୭ ବର୍ଷ ପୂର୍ଣ୍ଣ ହେଉଛି! ଏହା ଏଭଳି ଏକ ପଦକ୍ଷେପ ଥିଲା ଯାହା ଭବିଷ୍ୟତର ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ଆକଳନ କରିଥିଲା ଏବଂ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଉଚ୍ଚ ଗୁଣବତ୍ତା ସମ୍ପନ୍ନ ସହଜଲବ୍ଧ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ କେନ୍ଦ୍ରିତ କରିଥିଲା । ଏହା କାରଣରୁ ଭାରତ ସାର୍ବଜନୀକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସେବାରେ କ୍ରାନ୍ତିର ସାକ୍ଷୀ ହୋଇପାରୁଛି । ଏହି ଯୋଜନା ହିତାଧିକାରୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ବିତ୍ତୀୟ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ସମ୍ମାନ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛି । ଭାରତ ଏହା ଦେଖାଇପାରିଛି କି କିପରି ଏହାର ବିସ୍ତାର, କରୁଣା ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିଗତ ମାନବ ସଶକ୍ତିକରଣକୁ ଅଧିକ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇପାରିବ ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister marks the seventh anniversary of Ayushman Bharat
23 SEP 2025 12:52PM by PIB Delhi
Marking 7 years of Ayushman Bharat, the Prime Minister Shri Narendra Modi today reaffirmed that Ayushman Bharat has redefined access to quality healthcare by ensuring affordability, financial protection, and dignity for millions of citizens.
Responding to post on X by MyGovIndia, the Prime Minister said:
“Today we mark #7YearsOfAyushmanBharat! This was an initiative that anticipated the needs of the future and focussed on ensuring top quality as well as affordable healthcare for people. Thanks to it, India is witnessing a revolution in public healthcare. It has ensured financial protection and dignity. India has shown how scale, compassion and technology can further human empowerment.”