ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭୁଟାନର ମହାମହିମ ରାଜାଙ୍କୁ ଭେଟିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
22 MAR 2024 6:32PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଥିମ୍ପୁରେ ଭୁଟାନର ମହାମହିମ ରାଜା ଜିଗମେ ଖେସର ନାମଗ୍ୟେଲ ୱାଙ୍ଗଚୁକଙ୍କୁ ଭେଟିଛନ୍ତି। ପାରୋରୁ ଥିମ୍ପୁ ଯାତ୍ରା ସମୟରେ ଲୋକମାନେ ତାଙ୍କୁ ସ୍ୱାଗତ କରିବା ସହିତ ତାଙ୍କୁ ଦିଆଯାଇଥିବା ଅସାଧାରଣ ସାର୍ବଜନୀନ ସ୍ୱାଗତ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମହାମହିମଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ଭୁଟାନର ମହାମହିମ ରାଜା ଘନିଷ୍ଠ ଏବଂ ଅନନ୍ୟ ଭାରତ-ଭୁଟାନ ବନ୍ଧୁତାରେ ଗଭୀର ସନ୍ତୋଷ ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦୁଇ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ବନ୍ଧୁତା ଏବଂ ସହଯୋଗର ଘନିଷ୍ଠ ସମ୍ପର୍କ ଗଠନ କରିବାରେ ପରବର୍ତ୍ତୀ ଡ୍ରୁକ ଗ୍ୟାଲପୋସଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିବା ମାର୍ଗଦର୍ଶକ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ପାଇଁ ତାଙ୍କର ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ।
ଏହି ବୈଠକ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ପରିସର ସମୀକ୍ଷା କରିବାର ସୁଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲା। ଭାରତ ଭୁଟାନ ପାଇଁ ଏବଂ ଭୁଟାନ ଭାରତ ପାଇଁ ଏକ ସ୍ଥାୟୀ ବାସ୍ତବତା ବୋଲି ମନେ ପକାଇ, ଦୁଇ ନେତା ପରିବର୍ତ୍ତନକାରୀ ସହଭାଗୀତାକୁ ଆଗକୁ ବଢାଇବା ପାଇଁ ଉପାୟ ବିଷୟରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ। ସେମାନେ ଶକ୍ତି, ବିକାଶ ସହଯୋଗ, ଯୁବପିଢ଼ି, ଶିକ୍ଷା, ଉଦ୍ୟୋଗ ଏବଂ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗକୁ ବିସ୍ତାର କରିବା ପାଇଁ ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକୁ ଅନୁସନ୍ଧାନ କରିଥିଲେ। ଦୁଇ ନେତା ଗେଲେଫୁ ମାଇଣ୍ଡଫୁଲନେସ୍ ସିଟି ପ୍ରକଳ୍ପ ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ସଂଯୋଗ ଏବଂ ନିବେଶ ପ୍ରସ୍ତାବରେ ଅଗ୍ରଗତି ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ।
ଭାରତ ଏବଂ ଭୁଟାନ ବନ୍ଧୁତା ଏବଂ ସହଯୋଗର ଅନନ୍ୟ ସମ୍ପର୍କ ଉପଭୋଗ କରନ୍ତି, ଯାହା ପାରସ୍ପରିକ ବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ବୁଝାମଣା ଦ୍ୱାରା ବର୍ଣ୍ଣିତ।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets with His Majesty the King of Bhutan
22 MAR 2024 6:32PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met with His Majesty the King of Bhutan, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck in Thimphu today. Prime Minister thanked His Majesty for the exceptional public welcome accorded to him, with people greeting him all along the journey from Paro to Thimphu.
Prime Minister and His Majesty the King of Bhutan expressed deep satisfaction at the close and unique India-Bhutan friendship. Prime Minister conveyed his appreciation for the guiding vision provided by the successive Druk Gyalpos in shaping close ties of friendship and cooperation between the two countries.
The meeting provided an opportunity to review the entire gamut of bilateral cooperation. Recalling that Bharat for Bhutan and Bhutan for Bharat was an abiding reality, the two leaders discussed ways to further the transformative partnership. They explored initiatives to expand bilateral collaboration in the fields of energy, development cooperation, youth, education, entrepreneurship and skill development. The two leaders also discussed progress in connectivity and investment proposals including in the context of the Gelephu Mindfulness City project.
India and Bhutan enjoy unique ties of friendship and cooperation, which are characterized by mutual trust and understanding.