প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভুতানগী নিংথৌ উনখ্রে
22 MAR 2024 6:32PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তিমফুদা ভুতানগী নিংথৌ জিগমে খেসার নামগয়েলগা উনখ্রে। পারোদগী তিমফু ফাওবগী খোঙচৎ মনুংদা মীয়াম্না হরাও-তয়াম্না ওকপগা লোয়ননা অখন্নবা ওইনা তরাম্না মহাক ওকপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা ভুতানগী নিংথৌ থাগৎপা ফোঙদোকখি।
ভারত-ভুতানগী অচেৎপা অমসুং তোপ-তোপ্পা মরুপ-মপাং ওইবা মরীদা প্রধান মন্ত্রী অমসুং ভুতানগী নিংথৌনা অপেনবা ফোঙদোকখি। লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরুপ-মপাং ওইবা মরী অমসুং মতেং পাংনবা অসি শেমগৎনবা দ্রুগ য়ালপোসনা লমজিংবদা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী থাগৎপা ফোঙদোকখি।
হিরম কয়াদা লৈবাক অনি মতেং পাংনবা অসি অমুক হন্না য়েংশিন্নবগী খুদোংচাবা অমা উনবা অসিনা পীখি। ভুতানগীদমক ভারত অমসুং ভারতকীদমক ভুতান নিংশিংলদুনা, মরুপ-মপাং ওইবা মরী অসি মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লম্বীশিং লুচিংবা অনিনা খন্নখি। ইনর্জি, চাউখৎ-থৌরাংগী মতেং পাংনবা, নহারোল, লাইরিক-লাইশু, ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রসিপ অমসুং স্কিল দিবলপমেন্তগী হিরমশিংদা লৈবাক অনি মতেং পাংনবগী থবকশিং পাকথোক-চাউথোক্নবগী খুদোংচাবশিং মখোয়না খন্নখি। জেলেফু মাইন্দফুলনেস সিতি প্রোজেক য়াওনা লম্বী-থোং অমসুং শেন থাদবগী থবক চাউখৎহন্নবগী মতাংদশু লুচিংবা অনিনা খন্নখি।
অমনা অমবু থাজনবা অমসুং ৱাখল তামিন্নবদা য়ুম্ফম ওইবা মরুপ-মপাং ওইবা অমসুং মতেং পাংনবগী তোপ-তোপ্পা মরীশিং ভারত অমসুং ভুতানগী মরক্তা লৈনরি।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets with His Majesty the King of Bhutan
22 MAR 2024 6:32PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met with His Majesty the King of Bhutan, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck in Thimphu today. Prime Minister thanked His Majesty for the exceptional public welcome accorded to him, with people greeting him all along the journey from Paro to Thimphu.
Prime Minister and His Majesty the King of Bhutan expressed deep satisfaction at the close and unique India-Bhutan friendship. Prime Minister conveyed his appreciation for the guiding vision provided by the successive Druk Gyalpos in shaping close ties of friendship and cooperation between the two countries.
The meeting provided an opportunity to review the entire gamut of bilateral cooperation. Recalling that Bharat for Bhutan and Bhutan for Bharat was an abiding reality, the two leaders discussed ways to further the transformative partnership. They explored initiatives to expand bilateral collaboration in the fields of energy, development cooperation, youth, education, entrepreneurship and skill development. The two leaders also discussed progress in connectivity and investment proposals including in the context of the Gelephu Mindfulness City project.
India and Bhutan enjoy unique ties of friendship and cooperation, which are characterized by mutual trust and understanding.