প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ডেনমাৰ্কৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম শ্ৰীমতী মেটে ফ্ৰেডৰিকচনৰ সৈতে টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ কৰে
নেতাদ্বয়ে ভাৰত-ডেনমাৰ্ক সেউজ কৌশলগত অংশীদাৰিত্বক সুদৃঢ়কৰণৰ অংগীকাৰৰ কথা দোহাৰে
নেতা দুজনে ইউক্ৰেইনৰ সংঘাতৰ শান্তিপূৰ্ণ আৰু অগ্ৰিম সমাধানৰ ক্ষেত্ৰত মত-বিনিময় কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰী ফ্ৰেডৰিকচনে ভাৰত-ইইউ এফটিএ-ৰ অগ্ৰিম পৰিসমাপ্তিৰ বাবে সমৰ্থন আগবঢ়ায়
16 SEP 2025 7:41PM by PIB Guwahati
আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ডেনমাৰ্কৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম শ্ৰীমতী মেটে ফ্ৰেডৰিকচনৰ সৈতে টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ কৰে।
নেতাদ্বয়ে বাণিজ্য, বিনিয়োগ, উদ্ভাৱন, শক্তি, জল ব্যৱস্থাপনা, খাদ্য সংসাধন আৰু বহনক্ষম উন্নয়ন আদি ক্ষেত্ৰত ভাৰত-ডেনমাৰ্ক সেউজ কৌশলগত অংশীদাৰিত্বক সুদৃঢ়কৰণৰ অংগীকাৰৰ কথা দোহাৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে অব্যাহত ডেনমাৰ্কৰ ইউৰোপিয়ান ইউনিয়নৰ পৰিষদৰ অধ্যক্ষতা আৰু ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ নিৰাপত্তা পৰিষদৰ অস্থায়ী সদস্যপদৰ সফলতাৰ বাবে শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
নেতা দুজনে আঞ্চলিক আৰু বিশ্বজনীন গুৰুত্বপূৰ্ণ বিষয়সমূহতো আলোচনা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইউক্ৰেইনৰ সংঘাতৰ শান্তিপূৰ্ণ সমাধান আৰু শান্তি তথা সুস্থিৰতাৰ অগ্ৰিম পুনৰুদ্ধাৰৰ বাবে ভাৰতৰ ধাৰাবাহিক সমৰ্থনৰ কথা দোহাৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী ফ্ৰেডৰিকচনে পাৰস্পৰিকভাৱে উপযোগী ভাৰত-ইইউ মুক্ত বাণিজ্য চুক্তিৰ অগ্ৰিম পৰিসমাপ্তি আৰু ২০২৬-ত ভাৰতে আয়োজন কৰিবলগীয়া এআই ইম্পেক্ট ছামিটৰ সফলতাৰ বাবে ডেনমাৰ্কৰ দৃঢ় সমৰ্থনৰ কথা পুনৰবাৰ প্ৰকাশ কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi receives a telephone call from Prime Minister of Denmark H.E. Ms. Mette Frederiksen
Leaders reaffirm commitment to strengthen India-Denmark Green Strategic Partnership
Leaders exchange views on peaceful and early resolution of the conflict in Ukraine
PM Frederiksen expresses support for early conclusion of India- EU FTA
16 SEP 2025 7:41PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephonic conversation with Prime Minister of Denmark H.E. Ms. Mette Frederiksen today.
Both leaders reaffirmed their commitment to further strengthen the India-Denmark Green Strategic Partnership across sectors such as trade, investment, innovation, energy, water management, food processing and sustainable development.
Prime Minister Modi conveyed his best wishes for the success of Denmark’s ongoing Presidency of the Council of the European Union and non-permanent membership of the United Nations Security Council.
The leaders also discussed issues of regional and global importance. PM reiterated India’s consistent support for peaceful resolution of the Ukraine conflict and early restoration of peace and stability.
Prime Minister Frederiksen reaffirmed Denmark’s strong support for the conclusion of a mutually beneficial India-EU Free Trade Agreement at the earliest, and for the success of the AI Impact Summit to be hosted by India in 2026.