প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দেনমার্ককী প্রধান মন্ত্রী মেত্তে ফ্রেদেরিকসনগী তেলিফোন কোল অমা ওকখ্রে
ইন্দিয়া-দেনমার্ক গ্রিন ষ্ট্রাতেজিক পার্তনরশিপ মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লুচিংবশিংনা অমুক হন্না ফোঙদোকখ্রে
য়ুক্রেন্দা মুক্নরিবা অসি অথুবা মতমদা শান্তি ওইনা য়ানবা পুরক্নবা লুচিংবশিংনা মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নখ্রে
ইন্দিয়া-ই.য়ু এফ.তি.এ অথুবা মতমদা ৱারোইশিন পুরক্নবা প্রধান মন্ত্রী ফ্রেদেরিকসন্না শৌগৎপা ফোঙদোকখ্রে
16 SEP 2025 7:41PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দেনমার্ককী প্রধান মন্ত্রী মেত্তে ফ্রেদেরিকসনগী তেলিফোন কোল অমা ওকখ্রে।
ললোন-ইতিক, শেন থাদবা, ইন্নোবেসন, ইনর্জি, ঈশিংগী থবক, চীঞ্জাক শেম-শাবা অমসুং তুংকোইনা চৎনগদবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং য়াওনা তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা ইন্দিয়া-দেনমার্ক গ্রিন ষ্ট্রাতেজিক পার্তনরশিপ মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লুচিংবশিংনা অমুক হন্না ফোঙদোকখ্রে।
হৌজিক দেনমার্কনা মাইপাক্না য়ুরোপিয়ান য়ুনিয়ন কাউন্সিলগী প্রসিদেন্ত ওইরিবা অমসুং য়ুনাইতেদ নেসন্স সেকুরিতি কাউন্সিলগী নন-পর্মনেন্ত মেম্বর ওইরিবা অসিদা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীখ্রে।
লুচিংবশিংনা লমদম লমদমগী অমসুং মালেমগী মরুওইবা থৌদোক-ৱাথোকশিংগী মতাংদসু খন্নখি। য়ুক্রেন্দা মুক্নরিবা অসি অথুবা মতমদা শান্তি ওইনা য়ানবা পুরক্নবা ভারতনা শৌগৎপা প্রধান মোদীনা অমুক হন্না ফোঙদোকখ্রে।
ইন্দিয়া-ই.য়ু এফ.তি.এ অথুবা মতমদা ৱারোইশিন পুরক্নবা অমসুং ভারতনা য়ুম্বু ওইদুনা ২০২৬ দা পাংথোক্কদৌরিবা এ.আই ইম্পেক সম্মিৎ মাইপাক্নবা প্রধান মন্ত্রী ফ্রেদেরিকসন্না শৌগৎপা ফোঙদোকখ্রে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi receives a telephone call from Prime Minister of Denmark H.E. Ms. Mette Frederiksen
Leaders reaffirm commitment to strengthen India-Denmark Green Strategic Partnership
Leaders exchange views on peaceful and early resolution of the conflict in Ukraine
PM Frederiksen expresses support for early conclusion of India- EU FTA
16 SEP 2025 7:41PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephonic conversation with Prime Minister of Denmark H.E. Ms. Mette Frederiksen today.
Both leaders reaffirmed their commitment to further strengthen the India-Denmark Green Strategic Partnership across sectors such as trade, investment, innovation, energy, water management, food processing and sustainable development.
Prime Minister Modi conveyed his best wishes for the success of Denmark’s ongoing Presidency of the Council of the European Union and non-permanent membership of the United Nations Security Council.
The leaders also discussed issues of regional and global importance. PM reiterated India’s consistent support for peaceful resolution of the Ukraine conflict and early restoration of peace and stability.
Prime Minister Frederiksen reaffirmed Denmark’s strong support for the conclusion of a mutually beneficial India-EU Free Trade Agreement at the earliest, and for the success of the AI Impact Summit to be hosted by India in 2026.