प्रधानमन्त्रीको कार्यालय
प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदीले मणिपुरको चुराचाँदपुरमा 7,300 करोड रुपियाँभन्दा अधिक मूल्यका धेरै विकास परियोजनाहरूको शिलान्यास गरे
मणिपुरमा रेल सम्पर्कको विस्तार भइरहेको छ: प्रधानमन्त्री
हामी मणिपुरमा गरीब-हितैषी विकास पहलहरूलाई अगाडि बढाइरहेका छौँ: प्रधानमन्त्री
मणिपुरमा आशा र विश्वासको एक नयाँ बिहानी उदाइरहेको छ: प्रधानमन्त्री
हामी मणिपुरलाई शान्ति, समृद्धि र प्रगतिको प्रतीक बनाउने लक्ष्यका साथ काम गरिरहेका छौँ: प्रधानमन्त्री
13 SEP 2025 2:17PM by PIB Gangtok
प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदीले आज मणिपुरको चुराचाँदपुरमा 7,300 करोड रुपियाँभन्दा अधिक मूल्यका धेरै विकास परियोजनाहरूको शिलान्यास गरे। सो अवसरमा भेलालाई सम्बोधन गर्दै प्रधानमन्त्रीले मणिपुरको भूमि साहस र दृढ सङ्कल्पको भूमि भएको टिप्पणी गरे अनि मणिपुरका पहाडहरू प्रकृतिको एक अमूल्य उपहार भएको कुरा प्रकाश पारे। उनले थप भने अनुसार यी पहाडहरू जनताको निरन्तर कडा परिश्रमका पनि प्रतीक हुन्। मणिपुरका जनताको भावनालाई अभिवादन गर्दै श्री मोदीले यति ठूलो सङ्ख्यामा आएकोमा जनताप्रति कृतज्ञता व्यक्त गरे तथा उनीहरूको स्नेहको लागि धन्यवाद दिए।
यस क्षेत्रको संस्कृति, परम्परा, विविधता र जीवन्तता भारतको प्रमुख शक्ति हो भन्ने कुरामा जोड दिँदै श्री मोदीले टिप्पणी गरे अनुसार मणिपुर नाममा नै मणि शब्द रहेको छ, जुन एक रत्नको प्रतीक हो जसले आगामी समयमा सम्पूर्ण उत्तर पूर्वको चमक बढाउनेछ। प्रधानमन्त्रीले भने अनुसार भारत सरकारले मणिपुरको विकास यात्रालाई तीव्र बनाउनका लागि निरन्तर काम गरेको छ। उनले भने कि यही भावनामा, उनी आज मणिपुरका जनतामाझ आएका थिए। श्री मोदीले जानकारी दिए अनुसार लगभग 7,000 करोड रुपियाँका परियोजनाहरूको उद्घाटन गरिएको छ, जसले मणिपुरका जनता, विशेष गरी पहाडमा बस्ने आदिवासी समुदायहरूको जीवनमा सुधार ल्याउनेछ। उनले भने, यी परियोजनाहरूले यस क्षेत्रको लागि स्वास्थ्य र शिक्षामा नयाँ सुविधाहरू सिर्जना गर्नेछन् र यी नयाँ पहलहरूको लागि मणिपुर र चुराचाँदपुरका जनतालाई हार्दिक बधाई दिए।
मणिपुर एक सीमावर्ती राज्य हो जहाँ कनेक्टिभिटी सधैं एक प्रमुख चुनौती रहेको कुरालाई जोड दिँदै प्रधानमन्त्रीले राम्रो सडकको अभावका कारण जनताले सामना गर्नुपरेको कठिनाइलाई स्वीकार गरे र उनीहरूको चिन्ता बुझेको बताए। उनले जोड दिँदै भने अनुसार 2014 देखि, उनले मणिपुरमा कनेक्टिभिटी सुधार गर्न निरन्तर ध्यान केन्द्रित गरेका छन् र भारत सरकारले यो मुद्दालाई सम्बोधन गर्न दुई तहमा काम गरेको छ। श्री मोदीले पहिलो, मणिपुरमा रेल र सडक पूर्वाधारको लागि बजेट धेरै गुणा बढाइएको बताए। दोस्रो, शहरहरू मात्र नभई गाउँहरूसम्म पनि सडक सम्पर्क विस्तार गर्ने प्रयास गरिएको थियो।
हालैका वर्षहरूमा यस क्षेत्रका राष्ट्रिय राजमार्गहरूमा 3,700 करोड रुपियाँ खर्च भइसकेको कुरालाई जोड दिँदै श्री मोदीले 8,700 करोड रुपियाँका नयाँ राजमार्ग परियोजनाहरू द्रुत गतिमा अगाडि बढिरहेको जानकारी दिए। उनले टिप्पणी गरे अनुसार पहिले यस क्षेत्रका गाउँहरूमा पुग्न अत्यन्तै गाह्रो थियो - यो तथ्य जनतालाई राम्ररी थाहा छ। प्रधानमन्त्रीले सडक सम्पर्क अब सयौं गाउँहरूमा विस्तार भएको कुरामा जोड दिए। उनले जोड दिए अनुसार यसले पहाडी गाउँहरू र आदिवासी समुदायहरूलाई धेरै फाइदा पुऱ्याएको छ।
“हाम्रो सरकारको अधीनमा, मणिपुरमा रेल सम्पर्क विस्तार भइरहेको छ, जिरीबाम-इम्फाल रेलवे लाइनले चाँडै नै राजधानी इम्फाललाई राष्ट्रिय रेल नेटवर्कमा जोड्नेछ”, प्रधानमन्त्रीले भने। सरकारले यस परियोजनामा 22,000 करोड रुपियाँ लगानी गरिरहेको कुरामा प्रकाश पार्दै उनले सरकारले यस परियोजनामा 22,000 करोड रुपियाँ लगानी गरिरहेको कुरामा जोड दिए। 400 करोड रुपियाँको लागतमा निर्माण गरिएको नवनिर्मित इम्फाल विमान स्थलले यस क्षेत्रमा हवाई सम्पर्कलाई उकास्दै गएको उल्लेख गर्दै उनले यस विमान स्थलबाट देशका अन्य भागहरूमा हेलिकप्टर सेवा पनि शुरु गरिएको बताए। श्री मोदीले यो बढ्दो सम्पर्कले मणिपुरका जनताका लागि सुविधाहरूमा सुधार गरिरहेको र युवाहरूका लागि नयाँ रोजगारीका अवसरहरू सिर्जना गरिरहेको कुरामा जोड दिए।
“भारत द्रुत गतिमा विकास भइरहेको छ र चाँडै नै विश्वको तेस्रो ठूलो अर्थतन्त्र बन्नेछ। हाम्रो निरन्तर प्रयास भनेको विकासको फाइदा देशको हरेक कुनामा पुग्नु हो”, श्री मोदीले जोड दिए। उनले सम्झना गरे अनुसार एक समय थियो जब दिल्लीमा गरिएका घोषणाहरू मणिपुर जस्ता क्षेत्रहरूमा पुग्न दशकौँ लाग्थ्यो। उनले टिप्पणी गरे अनुसार आज, चुराचाँदपुर र मणिपुर देशको बाँकी भागसँगै प्रगति गरिरहेका छन्। प्रधानमन्त्रीले सरकारले गरीबहरूका लागि पक्की घर निर्माण गर्न राष्ट्रव्यापी योजना शुरु गरेको कुरामा प्रकाश पारे अनि मणिपुरका हजारौँ परिवारहरूले यस पहलबाट लाभान्वित भएको जानकारी दिए, जसमध्ये लगभग 60,000 घरहरू पहिले नै निर्माण भइसकेका छन्। श्री मोदीले उल्लेख गरे अनुसार यस क्षेत्रले पहिले गम्भीर बिजुलीको अभावको सामना गरेको थियो। उनले भने कि सरकारले जनतालाई यो कठिनाइबाट मुक्त गर्नका लागि सङ्कल्प गरेको थियो र फलस्वरूप मणिपुरका एक लाखभन्दा अधिक परिवारहरूले नि:शुल्क बिजुली जडान प्राप्त गरेका छन्।
मणिपुरका माता र दिदीबहिनीहरूले लामो समयदेखि पानीसम्म पहुँचमा कठिनाइहरूको सामना गरिरहेको बताउँदै प्रधानमन्त्रीले भने कि सरकारले यो समस्यालाई सम्बोधन गर्न ‘हर घर नल से जल’ योजना शुरु गरेको छ। उनले पछिल्ला केही वर्षहरूमा देशभरिका 15 करोडभन्दा अधिक नागरिकले धाराबाट पानी जडान गरेको कुरामा जोड दिए। श्री मोदीले थप टिप्पणी गरे कि 7-8 वर्ष पहिले, मणिपुरमा 25,000 देखि 30,000 परिवारमा मात्र पाइपबाट पानी थियो। उनले उल्लेख गरे अनुसार आज राज्यका 3.5 लाखभन्दा अधिक परिवारमा धाराबाट पानीको पहुँच छ। उनले चाँडै नै मणिपुरका प्रत्येक परिवारको घरमा पाइपबाट पानी आउने विश्वास व्यक्त गरे।
सामाजिक पूर्वाधारको बारेमा चर्चा गर्दै प्रधानमन्त्रीले भने अनुसार पहिलेको समयमा पहाडी र आदिवासी क्षेत्रहरूमा राम्रा विद्यालय, कलेज र अस्पतालहरू केवल सपना मात्र थिए। उनले टिप्पणी गरे कि यदि कोही बिरामी परे भने अस्पताल पुग्न धेरै समय लाग्थ्यो। श्री मोदीले जोड दिँदै भने अनुसार भारत सरकारको प्रयासका कारण अब परिस्थिति परिवर्तन हुँदैछ र चुराचाँदपुरमा मेडिकल कलेज स्थापना भएको छ। उनले भने अनुसार अब त्यहाँ नयाँ डाक्टरहरूलाई तालिम दिइँदैछ र स्वास्थ्य सेवामा सुधार भइरहेको छ। प्रधानमन्त्रीले मानिसहरूलाई स्वतन्त्रतापछि धेरै दशकसम्म मणिपुरको पहाडी क्षेत्रहरूमा कुनै मेडिकल कलेज थिएन भन्ने तथ्यमा मनन गर्न आग्रह गरे। उनले यो उपलब्धि वर्तमान सरकारको कारणले सम्भव भएको बताए। पीएम-डिभाइन योजना अन्तर्गत उल्लेख गर्दै उनले भने कि सरकारले पाँच पहाडी जिल्लाहरूमा आधुनिक स्वास्थ्य सेवा विकास गरिरहेको छ। श्री मोदीले थप जनाए अनुसार आयुष्मान भारत योजना अन्तर्गत सरकारले गरीब परिवारहरूलाई 5 लाख रुपियाँसम्मको निःशुल्क उपचार प्रदान गरिरहेको छ। उनले जानकारी दिए अनुसार मणिपुरमा लगभग 2.5 लाख बिरामीहरूले यस योजना अन्तर्गत निःशुल्क उपचार प्राप्त गरेका छन्। उनले टिप्पणी गरे कि यो सुविधा बिना राज्यका गरीब परिवारहरूले आफ्नै खल्तीबाट 350 करोड रुपियाँ खर्च गर्नुपर्थ्यो। प्रधानमन्त्रीले जोड दिए कि सम्पूर्ण लागत भारत सरकारले वहन गरेको छ। उनले थप बताए अनुसार प्रत्येक गरीब नागरिकको चिन्तालाई सम्बोधन गर्नु सरकारको सर्वोच्च प्राथमिकता हो।
प्रधानमन्त्रीले भने, “मणिपुरको भूमि र क्षेत्र आशा र आकांक्षाको माटो हो।” उनले भने कि दुर्भाग्यले यस उल्लेखनीय क्षेत्रमा हिंसा व्यक्त छ। उनले भने अनुसार केही समय अघि उनले शिविरहरूमा बसोबास गर्ने प्रभावित व्यक्तिहरूसँग भेट गरे। आफ्नो अन्तरक्रियापछि, प्रधानमन्त्रीले विश्वास व्यक्त गरे कि मणिपुरमा आशा र विश्वासको नयाँ बिहानी आइरहेको छ।
“कुनै पनि क्षेत्रमा विकासको लागि शान्ति स्थापना गर्नु आवश्यक छ र पछिल्ला एघार वर्षमा, पूर्वोत्तरमा धेरै लामो समयदेखि चल्दै आएका द्वन्द्व र विवादहरू समाधान भइसकेका छन्”, प्रधानमन्त्रीले जोड दिए। उनले मानिसहरूले शान्तिको बाटो रोजेको र विकासलाई प्राथमिकता दिएको टिप्पणी गरे। श्री मोदीले हालै पहाडी र उपत्यका क्षेत्रहरूमा विभिन्न समूहहरूसँग वार्ता भएकोमा सन्तुष्टि व्यक्त गरे। उनले भने कि यी प्रयासहरू भारत सरकारको दृष्टिकोणको अंश हुन्, जसले शान्ति स्थापना गर्न संवाद, सम्मान र पारस्परिक समझदारीलाई जोड दिन्छ। प्रधानमन्त्रीले सबै संस्थाहरूलाई शान्तिको बाटोमा अगाडि बढ्न र उनीहरूको आकांक्षा पूरा गर्नका लागि अपील गरे। उनले आफ्नो समर्थन पुष्टि गर्दै भने अनुसार उनी जनताको साथमा उभिएका छन् र भारत सरकार मणिपुरको साथमा छ।
भारत सरकारले मणिपुरमा जीवनलाई फेरि ट्रयाकमा ल्याउन हरसम्भव प्रयास गरिरहेको कुरा पुष्टि गर्दै श्री मोदीले विस्थापित परिवारहरूका लागि 7,000 नयाँ घरहरू निर्माण गर्न सरकारले सहयोग प्रदान गरिरहेको जानकारी दिए। प्रधानमन्त्रीले घोषणा गरे अनुसार हालै लगभग 3,000 करोड रुपियाँको विशेष प्याकेज स्वीकृत गरिएको छ। उनले थप जनाए अनुसार विस्थापित व्यक्तिहरूलाई सहयोग गर्न 500 करोड रुपियाँ विशेष रूपमा विनियोजन गरिएको छ।
मणिपुरका आदिवासी युवाहरूको सपना र सङ्घर्षहरूबारे आफू राम्ररी जानकार रहेको स्वीकार गर्दै प्रधानमन्त्रीले उनीहरूको चिन्तालाई सम्बोधन गर्न धेरै समाधानहरू कार्यान्वयन भइरहेको जानकारी दिए। उनले जोड दिए कि सरकारले स्थानीय शासन निकायहरूलाई बलियो बनाउनका लागि काम गरिरहेको छ र उनीहरूको विकासको लागि उपयुक्त कोषको व्यवस्था गरिएको छ।
“प्रत्येक आदिवासी समुदायको विकास राष्ट्रिय प्राथमिकता हो”, प्रधानमन्त्रीले भने। उनले पहिलो पटक आदिवासी क्षेत्रहरूको विकासको लागि धरती आबा जनजातीय ग्राम उत्कर्ष अभियान लागू भइरहेको छ। यस पहल अन्तर्गत, मणिपुरभरि 500 भन्दा अधिक गाउँहरूमा विकास कार्य भइरहेको छ। उनले आदिवासी क्षेत्रहरूमा एकलव्य मोडेल आवासीय विद्यालयहरूको सङ्ख्या बढाइँदैछ भनी बताए। श्री मोदीले मणिपुरमा 18 वटा एकलव्य मोडेल आवासीय विद्यालयहरू निर्माण भइरहेको पनि बताए। उनले विद्यालय र कलेजहरूको आधुनिकीकरणले पहाडी जिल्लाहरूमा शैक्षिक सुविधाहरूमा उल्लेखनीय वृद्धि हुने कुरामा जोड दिए।
मणिपुरको संस्कृतिले सधैँ महिला सशक्तिकरणलाई प्रवर्द्धन गरेको कुरामा जोड दिँदै श्री मोदीले सरकार महिला सशक्तिकरणको लागि सक्रिय रूपमा काम गरिरहेको कुरामा जोड दिए। उनले मणिपुरका छोरीहरूलाई सहयोग गर्न सरकारले काम गर्ने महिला छात्रावास निर्माण गरिरहेको जानकारी दिए।
“हामी मणिपुरलाई शान्ति, समृद्धि र प्रगतिको प्रतीक बनाउने लक्ष्यका साथ काम गरिरहेका छौँ”, प्रधानमन्त्रीले पुष्टि गरे। उनले जनतालाई आश्वासन दिँदै आफ्नो भाषणको अन्त्य गरे कि मणिपुरको विकास, विस्थापित परिवारहरूको पुनर्वास र शान्ति स्थापनाको लागि भारत सरकारले मणिपुर सरकारलाई हरसम्भव सहयोग गरिरहनेछ।
यस कार्यक्रममा मणिपुरका राज्यपाल श्री अजय कुमार भल्ला सहित विशिष्ट व्यक्तिहरू उपस्थित थिए।
पृष्ठभूमि
यो परियोजनाहरूमा 3,600 करोड रुपियाँभन्दा अधिक मूल्यका मणिपुर शहरी सडक, ढल निकास र परिसम्पत्ति प्रबन्धन सुधार परियोजनाहरू सामेल छन्; जसमा 2,500 करोड रुपियाँभन्दा अधिक मूल्यका 5 राष्ट्रिय राजमार्ग परियोजनाहरू; मणिपुर इन्फोटेक विकास (एमआईएनडी) परियोजना, 9 स्थानमा कार्यरत महिला छात्रावास आदि सामेल छन्।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi lays the foundation stone of multiple development projects worth over Rs 7,300 crore at Churachandpur, Manipur
Rail connectivity is expanding in Manipur: PM
We are advancing pro-poor development initiatives in Manipur: PM
A new dawn of hope and trust is rising in Manipur: PM
We are working with the goal of making Manipur a symbol of peace, prosperity and progress: PM
13 SEP 2025 2:17PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi laid the foundation stone of multiple development projects worth over Rs 7,300 crore at Churachandpur in Manipur today. Addressing the gathering at the occasion, the Prime Minister remarked that the land of Manipur is a land of courage and determination and highlighted that the hills of Manipur are a priceless gift of nature. He further stated that these hills also symbolize the continuous hard work of the people. Saluting the spirit of the people of Manipur, Shri Modi expressed gratitude to the people for coming in such large numbers and thanked them for their affection.
Highlighting that the culture, traditions, diversity, and vibrancy of this region are a major strength of India, Shri Modi remarked that the very name “Manipur” contains the word “Mani,” symbolizing a jewel that will enhance the brilliance of the entire North East in the times to come. The Prime Minister stated that the Government of India has consistently worked to accelerate Manipur’s development journey. He said that in this spirit, he had come among the people of Manipur today. Shri Modi informed that projects worth approximately ₹7,000 crore were inaugurated, which will improve the lives of the people of Manipur, especially the tribal communities living in the hills. He stated that the projects will create new facilities in health and education for the region and extended his heartfelt congratulations to the people of Manipur and Churachandpur on these new initiatives.
Underlining that Manipur is a border state where connectivity has always been a major challenge, the Prime Minister acknowledged the difficulties faced by the people due to the lack of good roads and stated that he understands their concerns. He emphasized that since 2014, he has consistently focused on improving connectivity in Manipur and the Government of India has worked on two levels to address this issue. Shri Modi outlined that first, the budget for rail and road infrastructure in Manipur was increased manifold. Secondly, efforts were made to extend road connectivity not only to cities but also to villages.
Underscoring that in recent years, ₹3,700 crore has already been spent on National Highways in the region, Shri Modi informed that new highway projects worth ₹8,700 crore are progressing rapidly. He remarked that earlier, reaching villages in this area was extremely difficult—a fact well known to the people. The Prime Minister highlighted that road connectivity has now been extended to hundreds of villages. He emphasized that this has greatly benefitted hill villages and tribal communities.
“Under our government, rail connectivity in Manipur is being expanded, the Jiribam–Imphal railway line will soon connect the capital Imphal to the national rail network”, stated the Prime Minister, highlighting that the government is investing ₹22,000 crore in this project. He noted that the newly constructed Imphal Airport, built at a cost of ₹400 crore, is elevating air connectivity in the region. He added that helicopter services have also been launched from this airport to other parts of the country. Shri Modi emphasized that this growing connectivity is improving facilities for the people of Manipur and creating new employment opportunities for the youth.
“India is developing rapidly and will soon become the world’s third-largest economy. Our constant effort is to ensure the benefits of development reach every corner of the country”, emphasised Shri Modi. He recalled that there was a time when announcements made in Delhi would take decades to reach regions like Manipur. He remarked that today, Churachandpur and Manipur are progressing alongside the rest of the nation. The Prime Minister highlighted that the government launched a nationwide scheme to build pucca houses for the poor and informed that thousands of families in Manipur have benefitted from this initiative, with nearly 60,000 houses already constructed. Shri Modi noted that the region earlier faced severe electricity shortages. He stated that the government had resolved to free the people from this hardship and as a result, more than one lakh families in Manipur have received free electricity connections.
Stating that mothers and sisters in Manipur had long faced difficulties in accessing water, the Prime Minister said that the government launched the ‘Har Ghar Nal Se Jal’ scheme to address this issue. He highlighted that over the past few years, more than 15 crore citizens across the country have received tap water connections. Shri Modi further remarked that 7–8 years ago, only 25,000 to 30,000 households in Manipur had piped water. Today, he noted, more than 3.5 lakh households in the state have access to tap water. He expressed confidence that very soon, every family in Manipur will have piped water in their homes.
Discussing the social infrastructure, the Prime Minister stated that in earlier times, good schools, colleges, and hospitals were merely dreams in the hill and tribal areas. He remarked that if someone fell ill, it would take a long time just to reach the hospital. Shri Modi emphasized that the situation is now changing due to the efforts of the Government of India and a medical college has been established in Churachandpur. He stated that new doctors are now being trained there and healthcare services are improving. The Prime Minister urged people to reflect on the fact that for many decades after independence, there was no medical college in the hill regions of Manipur. He affirmed that this achievement was made possible by the current government. Mentioning that under the PM-DIVINE scheme, he said that the government is developing modern health services in five hill districts. Shri Modi added that under the Ayushman Bharat scheme, the government is providing free treatment up to ₹5 lakh for poor families. He informed that nearly 2.5 lakh patients in Manipur have availed free treatment under this scheme. He remarked that without this facility, poor families in the state would have had to spend ₹350 crore from their own pockets. The Prime Minister emphasized that the entire cost has been borne by the Government of India. He added that addressing the concerns of every poor citizen is the government’s top priority.
“The land and region of Manipur is a soil of hope and aspiration”, stated the Prime Minister remarking that unfortunately, violence had gripped this remarkable area. He said that a short while ago, he met with affected individuals residing in camps. Following his interaction, the Prime Minister expressed confidence that a new dawn of hope and trust is arriving in Manipur.
“Establishing peace is essential for development in any region and over the past eleven years, many long-standing conflicts and disputes in the North East have been resolved”, highlighted the Prime Minister. He remarked that people have chosen the path of peace and prioritized development. Shri Modi expressed satisfaction that recently, dialogue has taken place with various groups in the hills and valley regions. He stated that these efforts are part of the Government of India’s approach, which emphasizes dialogue, respect, and mutual understanding to establish peace. The Prime Minister appealed to all organizations to move forward on the path of peace and fulfill their aspirations. He affirmed his support, stating that he stands with the people and that the Government of India is with Manipur.
Affirming that the Government of India is making every possible effort to bring life in Manipur back on track, Shri Modi informed that the government is providing support to build 7,000 new houses for families who have been displaced. The Prime Minister announced that a special package of approximately ₹3,000 crore has recently been approved. He added that ₹500 crore has been specially allocated to assist displaced individuals.
Acknowledging that he is well aware of the dreams and struggles of tribal youth in Manipur, the Prime Minister informed that multiple solutions are being implemented to address their concerns. He emphasized that the government is working to strengthen local governance bodies with appropriate funding being arranged for their development.
“Development of every tribal community is a national priority”, affirmed the Prime Minister, mentioning that, for the first time, the Dharati Aaba Janjatiya Gram Utkarsh Abhiyan is being implemented for the development of tribal regions. Under this initiative, development work is underway in more than 500 villages across Manipur. He stated that the number of Eklavya Model Residential Schools in tribal areas is being increased. Shri Modi also stated that 18 Eklavya Model Residential Schools are being built in Manipur. He emphasized that the modernization of schools and colleges will significantly enhance educational facilities in the hill districts.
Emphasising that Manipur’s culture has always promoted women empowerment, Shri Modi stressed that the government is actively working to empower women. He informed that the government is constructing working women’s hostels to support the daughters of Manipur.
“We are working with the goal of making Manipur a symbol of peace, prosperity and progress”, affirmed the Prime Minister. He concluded by assuring the people that for Manipur’s development, for the resettlement of displaced families, and for the establishment of peace, the Government of India will continue to support the Manipur government in every possible way.
Governor of Manipur, Shri Ajay Kumar Bhalla was present among other dignitaries at the event.
Background
The projects include Manipur Urban Roads, drainage and asset management improvement projects worth over Rs 3,600 crore; 5 National Highway projects worth more than Rs 2,500 crore; Manipur Infotech Development (MIND) project, Working Women Hostels at 9 locations, among others.