রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভারতকী রাস্ত্রপতিনা ই.ই.পি.সি. ইন্দিয়াগী প্লেতিনম জুবিলী পালন্দা শরুক য়াখ্রে
ভারতপু ইন্নোবেসন ইকোনোমীদা মকোক থোংবা ওইহন্নবা হোৎননবা ৱাশক্লসি: রাস্ত্রপতি মর্মুনা ই.ই.পি.সি. স্তেকহোলদরশিংদা
08 SEP 2025 12:56PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপদি মর্মুনা ঙসি (সেপ্তেম্বর ৮, ২০২৫) নই দিল্লীদা ইঞ্জিনীয়রিং এক্সপোর্ত প্রমোসন কাউন্সিল (ই.ই.পি.সি.) গী প্লেতিনম জুবিলী সেলেব্রেসনদা শরুক য়াখ্রে।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা রাস্ত্রপতিনা হায়খি মদুদি অরিবা মতমদা, ভারতনা স্পিরিচুএলিতী অমসুং ত্রেদ অনিমক্তা মালেমগী লুচিংবা ওইরম্মি। ভারতপু অমুক হন্না লৌশিং অমসুং ললোন-ইতিক্কী মকোক থোংবা মফম অমা ওইহন্নবা মীপুম খুদিংমক্কী ৱারেপ লৌগদবনি। ইকোনোমিক সেক্তরদা মরুওইবা স্তেকহোল্দর অমা ওইনা, ই.ই.পি.সি.না মসিগী ৱারেপ অসি য়াম্না কন্না লৌখৎকদবনি।
হৌখিবা চহি ১০ রোম অসিদা ভারতকী ইঞ্জিনীয়রিং এক্সপোর্ত অসি দোল্লর বিল্লিয়ন ৭০দগী দোল্লর বিল্লিয়ন ১১৫ হেনগৎলে হায়না রাস্ত্রপতি নুংঙাইবা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি এক্সপোর্ত হেনগৎলকপা অসি ঐখোয়না হৌখিবা চহী তরা অসিদা ইন্তর্নেস্নেল ত্রেদকী লমদা অৱাবা কয়া থেংনরকপশিং য়েংলুবদা হেন্না থাগৎনিংঙাই ওই। মহাক্না মসিগী মাইপাকপসিদা ই.ই.পি.সি.না শরুক য়াখিবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
ই.ই.পি.সি.না মালেমগী কৈথেল অমসুং ভারতকী পোত্থোক পুথোক্লিবশিংগী মরক্তা থোং অমা ওইনা থবক তৌরি হায়না রাস্ত্রপতিনা হায়খি। মহাক্না ই.ই.পি.সি.দা গ্লোবেল ভেল্যু চেনদা ভারতকী থৌদাং অমসুং ভারতকী ইন্ত্রপ্রিনরশিংগী থৌদাং লেপ্পা লৈতনা হেনগৎহন্নবা তকশিনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ৱার্ল্দ ত্রেদ ওর্দর অমসুং ইন্তর্নেস্নেল ইকোনোমিক ওর্দরদা অহোংবা লাকপদগী মসিগী থৌদাং অসি হেন্না মরু ওইরক্লি।
গ্লোবেল ত্রেদকী শিংনবশিং অসি ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা লৈরিবা অখন্নবা কেপাসিতীশিং শীজিন্নদুনা খুদোংচাবদা ওন্থোকপা মথৌ তাই হায়না রাস্ত্রপতিনা হায়খি। হৌখিবা চহী তরেৎ অসিদা ভারতকী ইঞ্জিনীয়রিংগী এক্সপোর্তকী মফমশিং অসি য়াম্না চাউনা হোংখ্রে। ই.ই.পি.সি.না অহোংবা পুরকপা অসিদা লৌরিবা থৌদাং অসি মখা তানা চত্থগদবনি অমসুং 'নেসন ফার্ষ্ট'কী ৱাখল্লোনগা লোয়ননা ভারতকী শেন্মিৎলোন অসিবু মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা থবক পায়খৎকদবনি।
অৱাংবা থাক্কী ইঞ্জিনীয়রিং সর্বিসশিং অমসুং মমল হোংবা পোত্থোকশিং অসি ভারতকী অচৌবা মপাঙ্গল অমনি হায়না রাস্ত্রপতিনা হায়খি। মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা কম্পেনীশিংগী গ্লোবেল কেপবিলিতী সেন্তরশিং ভারত্তা লৈরি। ই.ই.পি.সি.গুম্বা স্তেকহোল্দরশিংনা মতিক চাবা ইন্সেন্তিবশিং অমসুং ইকোসিস্তেম অমা পীদুনা ভারতপু গ্লোবেল ইন্নোবেসন সেন্তর অমা ওইহন্নবগী ৱাখল্লোনগা লোয়ননা মাংলোমদা চংশিনগদবনি। মালেমগী শেন্মিৎলোন অমসুং ললোন-ইতিক্কী অখঙ-অহৈশিংনা ইনোবেসন ইকোনোমী অমসুং ক্যাচ-অপ ইকোনোমীগী মতাংদা খন্ন-নৈনৈ। ইন্নোবেসন ইকোনোমীশিং অসি মালেমদা খ্বাইদগী কম্পিতিতিব অমসুং চাউখৎপা ইকোনোমীশিংনি। মহাক্না ই.ই.পি.সি.গী স্তেকহোল্দর পুম্নমকপু ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা লৈরিবা তেলেন্ত অমসুং ইনর্জী অদুগীদমক খুদোংচাবা পীরবা ইকোসিস্তেম অমা পীদুনা ভারতপু মকোক থোংবা ইন্নোবেসন ইকোনোমী অমা ওইহন্নবগীদমক অচেৎপা ৱাফম থম্নবা তকশিনখি।
রাস্ত্রপতিগী ৱারোল য়েংনবগীদমক্তা মফমসিদা ক্লিক তৌবীয়ু-

President's Secretariat
PRESIDENT OF INDIA GRACES PLATINUM JUBILEE CELEBRATIONS OF EEPC INDIA
PLEDGE TO MAKE INDIA A LEADING INNOVATION ECONOMY: PRESIDENT MURMU TO EEPC STAKEHOLDERS
08 SEP 2025 12:56PM by PIB Delhi
The President of India, Smt Droupadi Murmu, graced the Platinum Jubilee Celebrations of the Engineering Export Promotion Council (EEPC) India in New Delhi today (September 8, 2025).
Speaking on the occasion, the President said that in ancient times, India led the world in both spirituality and trade. Making India once again a leading centre of knowledge and trade should be the resolution of all citizens. Being an important stakeholder in the economic sector, EEPC should take this resolution with great determination.
The President was happy to note that in the last 10 years, India's engineering exports have increased from 70 billion dollars to more than 115 billion dollars. She said that this growth in exports seems even more impressive when we consider that there have been many challenges in the field of international trade during the last decade. She appreciated EEPC for its contribution to this achievement.
The President said that EEPC acts as a bridge between the international market and Indian producers. She urged EEPC to continuously expand India's role and the role of Indian entrepreneurs in the Global Value Chain. She highlighted that due to the changes taking place in the World Trade Order and International Economic Order, its role has become more important.
The President said that the challenges of global trade need to be turned into opportunities by utilising the exceptional capabilities available in our country. India's engineering export destinations have changed significantly over the last seven decades. EEPC should continue this process of change and keep working to make India's economy continuously stronger with the spirit of 'Nation First'.
The President said that high-quality engineering services and products at low cost are a great strength of India. Global Capability Centres of the world's biggest companies are in India. Stakeholders like EEPC should move forward with the idea of making India a Global Innovation Centre by providing proper incentives and an ecosystem. Experts of the global economy and trade discuss innovation economies and catch-up economies. Innovation economies are the most competitive and prosperous economies in the world. She urged all stakeholders of EEPC to pledge to make India a leading innovation economy by providing an enabling ecosystem to the talent and energy available in our country.
Please click here to see the President's Speech-