প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ছেমিকন ইণ্ডিয়া ২০২৫ৰ সময়ত আগশাৰীৰ চিইঅ’সকলৰ সৈতে মত বিনিময় প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
03 SEP 2025 8:38PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ছেমিকন ইণ্ডিয়া ২০২৫ৰ সময়ত অৰ্ধপৰিবাহী জগতৰ আগশাৰীৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে। "মই এই খণ্ডত ভাৰতৰ অদম্য সংস্কাৰ যাত্ৰাৰ বিষয়ে কথা পাতিলোঁ, য'ত শক্তিশালী আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণ আৰু দক্ষতাৰ লগতে উদ্ভাৱনৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়াটোও অন্তৰ্ভূক্ত", শ্ৰী মোদীয়ে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সৰ পোষ্টত কয়ঃ
"আজিৰ পুৱা ছেমিকন ইণ্ডিয়া ২০২৫ৰ সময়ত অৰ্ধপৰিবাহী জগতৰ আগশাৰীৰ চিইঅ'সকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিলোঁ। ভাৰতৰ সম্ভাৱনাৰ ওপৰত তেওঁলোকৰ আস্থা স্পষ্ট আৰু তেওঁলোকে ভাৰতক অৰ্ধপৰিবাহী উদ্ভাৱন আৰু উৎপাদনৰ বাবে বৈশ্বিক কেন্দ্ৰ হিচাপে ডাঙৰ প্ৰতিযোগিতাত মিলিত হৈছে। মই এই খণ্ডত ভাৰতৰ অদম্য সংস্কাৰ যাত্ৰাৰ বিষয়ে কথা পাতিলোঁ, য'ত শক্তিশালী আন্তঃগাঁথনি গঢ়ি তোলা আৰু দক্ষতাৰ লগতে উদ্ভাৱনৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়াটোও অন্তৰ্ভুক্ত।"

Prime Minister's Office
Prime Minister interacts with leading CEOs during SEMICON India 2025
03 SEP 2025 8:38PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today interacted with leading CEOs from the world of semiconductors during SEMICON India 2025. "I talked about India's relentless reform journey in this sector, which includes building robust infrastructure and emphasis on skilling as well as innovation", Shri Modi stated.
The Prime Minister posted on X:
"Earlier today, interacted with leading CEOs from the world of semiconductors during SEMICON India 2025. Their confidence in India’s potential is evident and they are betting big on India as a global hub for semiconductor innovation and manufacturing. I talked about India's relentless reform journey in this sector, which includes building robust infrastructure and emphasis on skilling as well as innovation."