Prime Minister's Office
Prime Minister highlights financial security and healthcare access for every citizen emphasising ‘Insurance for All by 2047’
04 SEP 2025 8:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today highlighted a major stride in the Government’s commitment to universal financial protection and healthcare access. The latest phase of the #NextGenGST reforms introduces significant tax relief on life and health insurance products, making them more affordable and accessible to every citizen.
Responding to a post by Shri Narendra Bharindwal on X, Shri Modi said:
“Over the years, we have strived to ensure financial security and healthcare access for every citizen.
The next-generation GST reforms, which make life and health insurance more affordable, mark another important milestone in our mission of ‘Insurance for All by 2047.’
Together, we move towards a Swasth and Samarth Bharat.
#NextGenGST”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘২০৪৭ চনৰ ভিতৰত সকলোৰে বাবে বীমা’ৰ বিষয়ত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰতিজন নাগৰিকৰ বাবে আৰ্থিক সুৰক্ষা আৰু স্বাস্থ্যসেৱাৰ সুবিধা সন্দৰ্ভত আলোকপাত কৰে
04 SEP 2025 8:55PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি সাৰ্বজনীন আৰ্থিক সুৰক্ষা আৰু স্বাস্থ্যসেৱাৰ সুবিধাৰ প্ৰতি চৰকাৰৰ দায়বদ্ধতাৰ এক বৃহৎ অগ্ৰগতিৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। #নেক্সটজেনজিএছটি সংস্কাৰৰ শেহতীয়া পৰ্যায়ত জীৱন আৰু স্বাস্থ্য বীমা সামগ্ৰীৰ ক্ষেত্ৰত যথেষ্ট কৰ ৰেহাইৰ ব্যৱস্থা প্ৰৱৰ্তন কৰা হৈছে, যাৰ ফলত প্ৰতিজন নাগৰিকৰ বাবে ইয়াক অধিক সুলভ কৰি তোলা হৈছে।
এক্সত শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ ভৰিন্দৱালৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত শ্ৰী মোদীয়ে কয়-
“বছৰ বছৰ ধৰি আমি প্ৰতিজন নাগৰিকৰ বাবে আৰ্থিক সুৰক্ষা আৰু স্বাস্থ্যসেৱাৰ সুবিধা নিশ্চিত কৰাৰ বাবে চেষ্টা কৰি আহিছো।
জীৱন আৰু স্বাস্থ্য বীমাক অধিক সুলভ কৰি তোলা পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ জি এছ টি সংস্কাৰে ‘২০৪৭ চনৰ ভিতৰত সকলোৰে বাবে বীমা’ অভিযানক আন এক গুৰুত্বপূৰ্ণ মাইলৰ খুঁটি হিচাপে চিহ্নিত কৰিছে।
আমি একেলগে স্বাস্থ্যৱান আৰু সমৰ্থ ভাৰতৰ দিশে আগবাঢ়িছো।
#NextGenGST”