ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଦିଲ୍ଲୀରେ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଏବଂ ସବୁଜ ସହରାଞ୍ଚଳ ଗତିଶୀଳତାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ଇଲେକ୍ଟ୍ରିକ୍ ବସ୍‌ଗୁଡ଼ିକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
05 JUN 2025 12:46PM by PIB Bhubaneswar
ଦିଲ୍ଲୀ ସରକାରଙ୍କ ନିରନ୍ତର ବିକାଶ ଏବଂ ସ୍ୱଚ୍ଛ ସହରାଞ୍ଚଳ ଗତିଶୀଳତାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ଲକ୍ଷ୍ୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଇଲେକ୍ଟ୍ରିକ୍ ବସ୍‌ଗୁଡ଼ିକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ପଦକ୍ଷେପ ଏକ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଏବଂ ସବୁଜ ଦିଲ୍ଲୀ ନିର୍ମାଣରେ ଯୋଗଦାନ କରିବ। ସେ ଆହୁରି ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ପଦକ୍ଷେପ ଦିଲ୍ଲୀର ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ 'ସହଜ ଜୀବନଯାପନ'କୁ ମଧ୍ୟ ଉନ୍ନତ କରିବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ X ପୋଷ୍ଟରେ ଲେଖିଛନ୍ତି;
"ସହଜ ଏବଂ ସବୁଜ ଦିଲ୍ଲୀ ନିର୍ମାଣ!
ଦିଲ୍ଲୀ ସରକାରଙ୍କ ନିରନ୍ତର ବିକାଶ ଏବଂ ସ୍ୱଚ୍ଛ ସହରାଞ୍ଚଳ ଗତିଶୀଳତାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ଲକ୍ଷ୍ୟରେ ଇଲେକ୍ଟ୍ରିକ୍ ବସ୍‌ଗୁଡ଼ିକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । ଏଥି ସହିତ, ଏହା ଦିଲ୍ଲୀର ଲୋକମାନଙ୍କ ପାଇଁ 'ସହଜ ଜୀବନଯାପନ'କୁ ମଧ୍ୟ ଉନ୍ନତ କରିବ।"

Prime Minister's Office
Prime Minister flags off electric buses in Delhi to promote clean and green urban mobility
05 JUN 2025 12:46PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi flagged off electric buses under an initiative of the Delhi Government aimed at boosting sustainable development and clean urban mobility.
The Prime Minister stated that the initiative will contribute to building a clean and green Delhi. He further noted that this step will also improve the ‘Ease of Living’ for the people of the Delhi.
The Prime Minister posted on X;
"Building a clean and green Delhi!
Flagged off Electric Buses under an initiative of the Delhi Government aimed at boosting sustainable development and clean urban mobility. Additionally, this will also improve 'Ease of Living' for the people of Delhi."