ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୭୯ତମ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସରେ ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ବିଶ୍ୱ ନେତାମାନଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
15 AUG 2025 7:26PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୭୯ତମ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସଅବସରରେ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଏବଂ ଶୁଭକାମନା ପାଇଁ ବିଶ୍ୱନେତାମାନଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ମରିସସର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଟ୍ୱିଟର ଉତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀକହିଛନ୍ତି;
“ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ନବୀନ ରାମଗୁଲାମ, ଆମ ସ୍ୱାଧୀନତାଦିବସ ଅବସରରେ ଆପଣଙ୍କ ହାର୍ଦ୍ଦିକ ଶୁଭକାମନା ପାଇଁକୃତଜ୍ଞ । ଦୁଇ ଦେଶର ଲୋକମାନଙ୍କର ପ୍ରଗତି, ସମୃଦ୍ଧି ଏବଂଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ମରିସସ ସର୍ବଦା ଏକ ରଣନୈତିକଏବଂ ବିଶ୍ୱସ୍ତ ସହଯୋଗୀ ହୋଇ ରହିବ ।”
ମାଳଦ୍ୱୀପ ଗଣରାଜ୍ୟର ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ଟ୍ୱିଟର ଉତ୍ତରରେ ଶ୍ରୀମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
“ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମୁଇଜ୍ଜୁ, ଆପଣଙ୍କ ହାର୍ଦ୍ଦିକ ଶୁଭକାମନା ପାଇଁଧନ୍ୟବାଦ । ମାଳଦ୍ୱୀପ ଆମର ଜନସାଧାରଣ ଏବଂ କ୍ଷେତ୍ରପାଇଁ ଶାନ୍ତି, ପ୍ରଗତି ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧିର ସହଭାଗୀ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣରେଏକ ମୂଲ୍ୟବାନ ପଡୋଶୀ ଏବଂ ନିକଟତମ ସହଯୋଗୀ ।”
ଫ୍ରାନ୍ସର ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ଟ୍ୱିଟର ଉତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ମୋର ବନ୍ଧୁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମ୍ୟାକ୍ରନ, ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତାଦିବସରେ ଆପଣଙ୍କ ହାର୍ଦ୍ଦିକ ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ଧନ୍ୟବାଦ ।ଆମେ ଆମର ରଣନୈତିକ ସହଭାଗିତାକୁ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଉଛୁଏବଂ ଆମ ଲୋକଙ୍କ ଭଲ ପାଇଁ ଏହାକୁ ଆହୁରି ଗଭୀରକରିବାକୁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ ଅଛୁ ।”
ଭୁଟାନର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟ୍ୱିଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀକହିଛନ୍ତି;
“ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସରେ ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ମୁଁପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୋବଗେଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛି । ଆଗାମୀସମୟରେ ଆମ ଦେଶମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ବନ୍ଧୁତାର ବନ୍ଧନଆହୁରି ମଜବୁତ ହେଉ, ଏହା ମୁଁ କାମନା କରୁଛି ।”

Prime Minister's Office
PM thanks World Leaders for their greetings on 79th Independence Day
15 AUG 2025 7:26PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, thanked World Leaders for their greetings and wishes on the 79th Independence Day.
In response to a tweet by the Prime Minister of Mauritius, the Prime Minister said:
“Deeply appreciate your warm wishes, Prime Minister Dr. Navin Ramgoolam, on the occasion of our Independence Day. Mauritius will always remain a strategic and trusted partner in our shared pursuit of progress, prosperity and a bright future for our peoples.”
Replying to a tweet by the President of the Republic of Maldives, Shri Modi said:
“Thank you for your warm greetings, President Muizzu. The Maldives is a valued neighbour and close partner in our shared vision of peace, progress and prosperity for our people and the region.”
In response to a tweet by President of France, the Prime Minister said:
“Thank you, my friend President Macron, for your warm greetings on India’s Independence Day. We value our strategic partnership and remain committed to deepening it for the benefit of our people.”
Replying to a tweet by the Prime Minister of Bhutan, Shri Modi said:
“I thank Prime Minister Tobgay for the kind wishes on India’s Independence Day. May the bonds of friendship between our nations continue to grow stronger in the times to come.”