Ministry of Petroleum & Natural Gas
India witnesses renewed spurt in oil and gas exploration: Petroleum Minister Hardeep S Puri
172 hydrocarbon discoveries reported since 2015, including 62 in offshore area
Andaman Basin emerges as key frontier in India’s energy exploration
29 JUL 2025 3:49PM by PIB Delhi
India is witnessing a renewed surge in oil and gas exploration, particularly in offshore regions, underscoring the country’s vast untapped hydrocarbon potential. In a written reply to a starred question in the Rajya Sabha, Union Minister for Petroleum and Natural Gas, Hardeep Singh Puri, stated that the opening of nearly one million square kilometres of erstwhile 'No-Go' offshore areas in 2022 has been a landmark development. This move has unlocked significant exploration frontiers, especially in deepwater and frontier regions such as the Andaman-Nicobar (AN) offshore basin, and has been instrumental in triggering the current momentum in offshore activity.
Since 2015, Exploration and Production (E&P) companies operating in India have reported 172 hydrocarbon discoveries, including 62 in offshore areas. The Minister highlighted the geological significance of the AN basin, which lies at the junction of the Andaman and Nicobar Basins within the Bengal-Arakan sedimentary system. The tectonic setting, located at the boundary of the Indian and Burmese plates, has led to the formation of numerous stratigraphic traps that are conducive to hydrocarbon accumulation. This geological promise is further amplified by the basin's proximity to proven petroleum systems in Myanmar and North Sumatra. The region has attracted renewed global interest following significant gas discoveries in South Andaman offshore Indonesia, underlining the geological continuity across the region.
While the favourable geology sets a strong foundation, Shri Puri emphasized that the real breakthrough has come from the government’s strategic policy interventions and a new exploration approach. The revised strategy has enabled aggressive acquisition of seismic data, initiation of both stratigraphic and exploratory drilling, and increased engagement with international exploration partners, several of whom have shown keen interest in the newly accessible frontier blocks.
National Oil Companies have planned to drill four offshore stratigraphic wells, including one in the AN basin. These scientific wells are designed to test geological models, validate the existence of petroleum systems, and help de-risk future commercial exploration. Although commercial accumulations have not yet been confirmed, these efforts mark a major step forward in systematic and knowledge-driven hydrocarbon exploration.
In a significant development, ONGC and Oil India Ltd (OIL) have launched an ambitious exploration campaign in the Andaman ultra-deepwater region. For the first time, drilling operations are targeting depths of up to 5000 metres. One such wildcat well, ANDW-7, drilled in a carbonate play in the East Andaman Back Arc region, has yielded encouraging geological insights. These include traces of light crude and condensate in cutting samples, heavy hydrocarbons like C-5 neo-pentane in trip gases, and the presence of reservoir-quality facies. These findings establish, for the first time, the existence of an active thermogenic petroleum system in the region, comparable to those in Myanmar and North Sumatra. While commercial reserves remain to be established, this campaign has validated the presence of a working petroleum system and laid the foundation for focused exploration in the area.
Providing an overview of the exploration outcomes so far, the Minister informed that ONGC has made hydrocarbon discoveries in 20 blocks, with an estimated reserve of 75 million metric tonnes of oil equivalent (MMTOE). OIL, on its part, has made seven oil and gas discoveries over the past four years, with reserves estimated at 9.8 million barrels of oil and 2,706.3 million standard cubic meters of gas.
Referring to the Hydrocarbon Resource Assessment Study (HRAS) of 2017, which estimated the AN basin’s hydrocarbon potential at 371 MMTOE, the Minister stated that a 2D broadband seismic survey covering approximately 80,000 Line Kilometres (LKM) of India’s Exclusive Economic Zone, including the AN offshore region, was completed in 2024. Additionally, OIL acquired 22,555 LKM of 2D seismic data during the Deep Andaman Offshore Survey conducted in 2021–22. Several promising geological features have emerged from this data, which are now being validated through ongoing drilling campaigns by ONGC and OIL.
Shri Puri underscored that the current momentum in offshore and frontier exploration is a result of a series of progressive policy reforms introduced since 2014. These include the transition from the Production Sharing Contract (PSC) regime to the Revenue Sharing Contract (RSC) model in 2015, the launch of the Hydrocarbon Exploration and Licensing Policy (HELP) and the Open Acreage Licensing Programme (OALP) in 2016, the establishment of the National Data Repository in 2017–18, and the deregulation of crude oil marketing in 2022. Together, these measures have fostered a liberal, investor-friendly exploration environment backed by targeted incentives for frontier exploration, stratigraphic drilling, and data acquisition.
These reforms have enabled the kind of bold, risk-informed and scientific exploration now underway in the Andaman-Nicobar basin and other deepwater regions, offering the potential to significantly boost India’s energy security and self-reliance.

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
ভারত্তা থাউ অমসুং গ্যাস এক্সপ্লোরেসনগী অনৌবা ইহৌ অমা উবা ফংলি: পেত্রোলিয়ম মন্ত্রী হর্দিপ এস পুরি
২০১৫ দগী হৌরগা, ওফসোর মফম ৬২ য়াওনা হায়দ্রোকার্বোন দিস্কভরী ১৭২ রিপোর্ত তৌরকখ্রে
ভারতকী ইনর্জী এক্সপ্লোরেসন্দা অন্দমান বেসিন্না মাঙজিল থানা চৎলি
29 JUL 2025 3:49PM by PIB Imphal
ভারতনা থাউ অমুসুং গ্যাস এক্সপ্লোরেসনগী লমদা, মরুওইনা ওফসোর মফমশিংদা, অনৌবা ইহৌ অমা হেনগৎলকপা উবগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী পাক চাউরবা লোকশিনদ্রিবা হায়দ্রোকার্বোনগী মতিং উৎলি‍। রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা পীরদুনা, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী কেন্দ্র মন্ত্রী, হর্দীপ সিংহ পুরিনা ২০২২ দা হান্না ‘নো গো” হায়না লৈরম্বা স্ক্বার কিলোমিতর মিলিয়ন অমরোমগী মফমশিং হাংদোকপনা মশক থোকপা চাওখৎ থৌরাংগী পন্দুপ অমা ওইখি‍। খোঙথাঙ অসিনা, মরুওইনা দীপৱাতর অমসুং অন্দমান-নিকোবার (এ.এন.) ওফসোর বেসিন্নচিংবা ফ্রন্তিয়র মফমশিংদা এক্সপ্লোরেসন ফ্রন্তিয়র্স মশক থোক্না লৈহন্দুনা, হৌজিক লৈরিবা ওফসোরগী থবক থৌরমশিং অসি ওইহল্লকখিবনি‍।
২০১৫ দগী হৌনা, ভারত্তা চলাইরিবা এক্সপ্লোরেসন এন্দ প্রদক্সন (E&P) কম্পেনীশিংনা ওফসোর মফম ৬২ য়াওনা হায়দ্রোকার্বোন দিস্কভরী ১৭২ রিপোর্ত তৌরকখ্রে‍। মন্ত্রীনা বেঙ্গল-অরাকান সেদিমেন্তরী সিস্তেমদা লৈরিবা অন্দমান অমসুং নিকোবার বেসিনগী তাইনফমদা লৈরিবা AN বেসিনগী জিওলোজীগী ওইবা মরুওইবা ৱাফমশিং থমখি‍। ইন্দিয়ন অমসুং বর্মিস প্লেতশিংগী লংদাইদা লৈরিবা তেক্তোনিক সেত্তিং অসিনা হায়দ্রোকার্বোন পৈদুনা লৈগনবা মশিং য়াম্লবা স্ত্রাতিগ্রাফিক ত্রেপ কয়া শেম্লি‍। জিওলোজীগী ওইবা ফীভম অসি ম্যান্মার অমসুং অৱাং সুমত্রাদা লৈরিবা পেত্রোলিয়ম সিস্তেমগা নক্ননা বেসিন অসি লৈবসিনা হেন্না ফীভম চেৎশিনহল্লি‍। খা অন্দমান ওফসোর ইন্দোনেসিয়াদা য়াম্লবা গ্যাস লৈবা থেংনখ্রবা মতুংদা লমদম অসিদা মালেমগী ওইনা মীৎয়েঙ চঙবা হেল্লক্তুনা লমদম অদোমদা জিওলোজীগী ওইবা মরী শাংনা লৈরমগনি হায়না ফোঙদোক্নরি‍।
চুনবা জিওলোজী অসিনা অকনবা য়ুম্ফম অমা থোনবগা লোয়ননা, শ্রী পুরীনা তশেংবা ব্রেকথ্রুদি লৈঙাক্কী স্ত্রেতেজিক পোলিসী ইন্তরভেন্সন অমসুং অনৌবা এক্সপ্লোরেসন এপ্রোচতগী লাকপনি‍ হায়খি‍। নৌনা শেমদোক্লবা স্ত্রেতেজী অসিনা সিস্কিম দেতা মপুং ফানা লৌবা, স্ত্রাতিগ্রাফিক অমসুং এক্সপ্লোরেতরী দ্রিলিং অনিমক হৌবা য়াহন্দুনা নৌনা চঙবা য়ারবা ফ্রন্তিয়র ব্লোকশিং অসিদা অপাম্বা উৎলকপা কয়া য়াওনা মালেমগী ওইবা এক্সপ্লোরেসন পার্ত্নরশিংগী এঙ্গেজমেন্ত তৌবা হেনগৎহল্লে‍।
নেস্নেল ওইল কম্পেনীশিংনা AN বেসিন্দা অমা য়াওরগা পুন্না ওফসোর স্ত্রাতিগ্রাফিক ৱেল মরী হুৎনবা থৌরাং তৌরি‍। হায়রিবা সাইন্তিফিক ৱেলশিং অসি জিওলোজিকেল মোদেলশিং চাংয়েং তৌনবা, পেত্রোলিয়ম সিস্তেম লৈরে হায়বা খঙদোক্নবা, অমদি তুংগী কম্মর্সিএল এক্সপ্লোরেসন্দা খুদোং থিবা হন্থহন্নবা শেম শারবশিংনি‍। কম্মর্সিএল একুমুলেসন হৌজিক ফাওবগী ওইনা কনফার্ম তৌদ্রবসু, হোৎনরিবশিং অসিনা সিস্তেমিক অমদি নোলেজ-দ্রিভন হায়দ্রোকার্বোন এক্সপ্লোরেসনগী মায়কৈদা থাংজিনবা অচৌবা খোঙথাং অমা ওইরি‍।
মশক থোকপা থৌরাং অমা ওইনা, ONGC অমসুং ওইল ইন্দিয়া লিমিতেদ (OIL) না অন্দমান অল্ত্রা-দীপৱাতর রীজন্দা মঙলান চাউবা এক্সপ্লোরেসন কেম্পেন অমা হৌখ্রে‍। অহানবা ওইনা, দ্রিলিং ওপরেসনশিংনা মিতর ৫০০০ ফাওবগী অরুবা য়ৌনা হুৎনবা পান্দম থম্লি‍। অসিগুম্বা ৱাইল্দকেত ৱেল অমা ওইরিবা, ইস্ত অন্দমান আর্ক রীজন্দা লৈবা কার্বোনেত প্লেত অমদা হুৎখিবা ANDW-7 না পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবা জিওলোজিকেল ইনসাইতশিং ফংহল্লে‍। মসিদা কত্তিং সেম্পলদা লাইত ক্রুদ অমসুং কন্দেন্সেত য়াওবা থেংনবা, ত্রিপ গ্যাসশিংদা C-5 নিও-পেন্তিনগুম্বা হেভী হায়দ্রোকার্বোন য়াওরম্বা, অমদি রিজর্বর-ক্বালিতী ফেসিস লৈরম্বা থেংনরে‍। ফংলকখিবশিং অসিনা অহানবা ওইনা ম্যান্মার অমসুং অৱাং সুমাত্রাদা লৈবগা চাংদম্নবা য়াবা এক্তিব থর্মোজেনিক পেত্রোলিয়ম সিস্তেম মফম অসিদা লৈরে হায়বা তাক্লি‍। কম্মর্সিএল রিজর্বশিং শেমগৎকদবা ৱাৎলবসু, কেম্পেন অসিনা মথৌ তৌবা য়াবা পেত্রোলিয়ম সিস্তেম লৈরে হায়বা তাক্লে অমদি মফম অসিদা মীৎয়েঙ থমদুনা এক্সপ্লোরেসনগী য়ুম্ফম থোল্লে‍।
এক্সপ্লোরেসন আউতকমগী চাউরাকপা শক্তম অমা পীরদুনা, ONGC না মিলিয়ন মেত্রিক তন্স ওফ ওইল ইকুইভেলেন্ত (MMTOE) ৭৫ রোমগী রিজর্ব লৈগনি হায়না পারিবা ব্লোক ২০ দা হায়দ্রোকার্বোন লৈবা থেংনরে‍। OIL না হৌখিবা চহি মরিসিদা থাউ অমসুং গাস দিস্কভরী তরেৎ ফংদুনা চাউরাক্না থাউ বেরেল মিলিয়ন ৯.৮ অমদি গ্যাস মিলিয়ন স্তেন্দর্দ ক্যুবিক মিতর ২,৭০৬.৩ লৈরমগনি হায়না পারি‍।
AN বেসিনদা হায়দ্রোকার্বোনগী মতিং MMTOE ৩৭১ লৈরমগনি হায়না লৌরিবা ২০১৭ গী হায়দ্রোকার্বোন রিসোর্স এসেসমেন্ত স্তদী (HRAS) গী মতাঙদা পল্লদুনা, মন্ত্রীনা AN ওফসোর মফমশিং য়াওনা ভারতকী এক্সক্লুজিব ইকনমিক জোনগী লাইন কিলোমিতর (LKM) ৮০,০০০ রোম কোনশিনবা 2D ব্রোদবেন্দ সিস্মিক সর্ভে অমা ২০২৪ দা লোইশিনখ্রে হায়খি‍। মসিগী মথক্তা OIL না২০২১-২২ দা পাঙথোকখিবা দীপ অন্দমান ওফসোর সর্ভে মনুংদা LKM ২২,৫৫৫ গী 2D সিস্মিক দেতা ফংখি‍। দেতা অসিদগী থাজনিংঙাই ওইবা জিওলোজিকেল ফীচর কয়া থোরক্তুনা ONGC অমসুং OIL না পায়খৎলিবা দ্রিলিং কেম্পেনশিং অসিগী খুত্থাঙদা ভেলিদেত তৌরি‍।
শ্রী পুরীনা ওফসোর অমসুং ফ্রন্তিয়র এক্সপ্লোরেসন্দা হৌজিক লৈরিবা খোঙজেল অসি ২০১৪ দগী হৌনা ইচঙ থৌনা খুজিল থৌরাংদা শেমদোক শেমজৌন তৌরকপদুনা ওইহল্লকপা মহৈনি হায়খি‍। মসিদা ২০১৫ দা প্রদক্সন শেয়রিং কন্ত্রেক্ত (PSC) রেজিমদগী রিভিন্যু শেয়রিং কন্ত্রেক্ত (RSC) মোদেলদা ওল্লকপা, ২০১৬দা হায়দ্রোকার্বোন এক্সপ্লোরেসন এন্দ লাইসেন্সিং পোলিসী (HELP) অমসুং ওপন এক্রীএজ লাইসেন্সিং প্রোগ্রাম (OALP) হৌদোকখিবা, ২০১৭-১৮ দ নেস্নেল দেতা রিপোজিতরী লিংখৎখিবা, অমদি ২০২২ দা ক্রুদ ওইল মার্কেতিং দিরিগুলেসন তৌখিবশিং য়াওরি‍। মখোয়শিং অসিনা পুল্লগা ফ্রন্তিয়র এক্সপ্লোরেসন, স্ত্রাতিগ্রাফিক দ্রিলিং, অমসুং দেতা একুইজিসনগী তার্গেতেদ ইন্সেন্তিবশিংনা ঙাক্লৌ ওইরগা মনিং তম্বা, ইনভেস্তরগা চুনবা এক্সপ্লোরেসন এনভাইরনমেন্ত পুরকখি‍।
হায়রিবা রিফোর্মশিং অসিনা অন্দমান-নিকোবার বেসিন অমসুং অতৈ দীপৱাতর রীজনশিংদা হৌজিক পায়খৎলিবা বোল্দ, রিস্ক-ইনফোর্ম অমসুং সাইন্তিফিক ওইবা এক্সপ্লোরেসন মখলশিং পাঙথোকপা ঙমহন্দুনা ভারতকী ইনর্জী সিক্যুরিতী হেনগৎহন্নবা অমসুং মরোমদোম লেপচবা ঙমহন্নবা মতিং মশক থোক্না হাপ্লি‍।