প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দিব্যা দেশমুখক এফআইডিই মহিলা বিশ্ব দবা চেম্পিয়ন, ২০২৫ হোৱাৰ বাবে অভিনন্দন জনায়
28 JUL 2025 6:18PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে দিব্যা দেশমুখক এফআইডিই মহিলা বিশ্ব দবা চেম্পিয়ন, ২০২৫ হোৱাৰ বাবে অভিনন্দন জনাইছে। “কোনেৰু হাম্পীয়েও সমগ্ৰ প্ৰতিযোগিতাখনিত অসীম দক্ষতা প্ৰদৰ্শন কৰিছে। দুয়োগৰাকী খেলুৱৈকে তেওঁলোকৰ ভৱিষ্যতৰ প্ৰচেষ্টাৰাজিৰ বাবে শুভেচ্ছা জনাইছোঁ”, শ্ৰী মোদীয়ে এইদৰে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এক্স-ত এইদৰে প’ষ্ট কৰিছেঃ
“এখন ঐতিহাসিক ফাইনেলত দুগৰাকী অসাধাৰণ ভাৰতীয় দবা খেলুৱৈৰ আধিপত্য!
এফআইডিই মহিলা বিশ্ব দবা চেম্পিয়ন, ২০২৫ হোৱাৰ বাবে যুৱতী দিব্যা দেশমুখক লৈ গৌৰৱান্বিত। এই উল্লেখযোগ্য কৃতিত্বৰ বাবে তেওঁক অভিনন্দন জনালোঁ। তেওঁৰ এই সাফল্যই অগণন যুৱক-যুৱতীক অনুপ্ৰাণিত কৰিব।
কোনেৰু হাম্পীয়েও সমগ্ৰ প্ৰতিযোগিতাখনিত অসীম দক্ষতা প্ৰদৰ্শন কৰিছে।
দুয়োগৰাকী খেলুৱৈকে তেওঁলোকৰ ভৱিষ্যতৰ প্ৰচেষ্টাৰাজিৰ বাবে শুভেচ্ছা জনাইছোঁ।“
@DivyaDeshmukh05
@humpy_koneru

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Divya Deshmukh on becoming FIDE Women's World Chess Champion 2025
28 JUL 2025 6:18PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated Divya Deshmukh on becoming FIDE Women's World Chess Champion 2025. “Koneru Humpy has also displayed immense prowess throughout the championship. Best wishes to both players for their future endeavours”, Shri Modi stated.
The Prime Minister posted on X:
“A historic final featuring two outstanding Indian chess players!
Proud of the young Divya Deshmukh on becoming FIDE Women's World Chess Champion 2025. Congratulations to her for this remarkable feat, which will inspire several youngsters.
Koneru Humpy has also displayed immense prowess throughout the championship.
Best wishes to both players for their future endeavours. “
@DivyaDeshmukh05
@humpy_koneru