মশিং য়ামদবা কাংবুগী মন্ত্রালয়
হজ কম্মিতি ওফ ইন্দিয়ানা হজ ২০২৬ গী এপ্লিকেসন লৌশিনবগী থবক হৌরে
ওনলাইন্দা এপ্লিকেসন পীশিনবগী থবক জুলাই ৩১, ২০২৫ ফাওবা য়াগনি
08 JUL 2025 2:11PM by PIB Imphal
মুস্লিমশিংগী য়াম্না মরুওইবা শেংলবা লাইফম কোইনবগীদমক হজ ২০২৬ গী এপ্লিকেসন লৌশিনবগী থবক মাইনোরিতি এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা হক কম্মিতি ওফ ইন্দিয়ানা হৌরে।
চৎনিংবা মীওইশিংনা মখোয়গী এপ্লিকেসনশিং ওফিসিএল হজ পোর্তেল https://hajcommittee.gov.in নত্ত্রগা আই.ও.এস অমসুং এন্দ্রোইদ শীজিন্নবশিংগী মোবাইল এপ্লিকেসন “হজ সুবিধা” গী খুৎথাংদা পীশিনবা য়াগনি। ওনলাইন্দা এপ্লিকেসন পীশিন্নবা ৱিন্দো জুলাই ৭ ২০২৫ দগী জুলা ৩১, ২০২৫ (নুমিদাংগী পুং ১১:৫৯) ফাওবা হাংদোক্কনি।
মখোয়গী ফোর্মশিং থাজিন্দ্রিঙৈদা এপ্লিকেসন থাজিল্লিবা মীওইশিংনা চৎন-কাংলোনশিং কুপ্না পাগদবনি। এপ্লিকেসন থাজিনবগী অরোইবা নুমিৎকী মমাঙদা পীবা মেছিন্না পাবা ঙম্বা ইন্দিয়ান ইন্তরনেসনেল পাসপোর্ত পায়বা অসি তঙাইফদে অমসুং পাসপোর্ত অদু দিশেম্বর ৩১,২০২৬ ফাওবা চৎনবা ওইগদবনি।
এপ্লিকেসন পীশিন্দ্রিঙৈদা হজ চৎনিংবা মীওইশিংনা মখোয়না চেকশিন্না থৌরাং তৌনবা হক কম্মিতিনা পাউতাক পীরি। লাইবক থিবা থৌদোক নত্ত্রগা অরুবা অনাবা লাকপগী খক নত্তনা, হজ চৎলরোই হায়রবদি পেনালতিশিং পীগনি অমসুং শেন-থুম মাঙগনি।
ভারত সরকারগী মতেংগা লোয়ননা হজ চৎনিংবা ভারতকী মুস্লিম লিশিং কয়া অতোপ্পা খুদোংচাবা অমা ফংনবগীদমক মসি লাউথোকপনি।
অতোপ্পা অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক, চঙবীয়ু: https://hajcommittee.gov.in.

Ministry of Minority Affairs
Haj Committee of India opens application process for Haj 2026
Online application window to remain open till 31st July 2025
08 JUL 2025 2:11PM by PIB Delhi
The Haj Committee of India, under the Ministry of Minority Affairs, has officially opened the application process for Haj 2026, a sacred pilgrimage of profound importance for the Muslim community.
Intending pilgrims can submit their applications through the official Haj portal https://hajcommittee.gov.in or via the “HAJ SUVIDHA” mobile application, available for both iOS and Android users. The online application window will remain open from 7th July 2025 to 31st July 2025 (11:59 PM).
Applicants have to thoroughly read the Guidelines and Undertakings before submitting their forms. It is mandatory to possess a machine-readable Indian International Passport issued on or before the last date of application, and valid at least till 31st December 2026.
The Haj Committee also advises applicants to consider their preparedness carefully before applying. Cancellations, except in the unfortunate event of death or a grave medical emergency, will invite penalties and could lead to financial loss.
This announcement marks the beginning of yet another opportunity for thousands of Indian Muslims to fulfil their spiritual aspiration of performing Haj with the support and facilitation of the Government of India.
For detailed instructions, visit https://hajcommittee.gov.in.