ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
'ଅଫିସର ଅଫ୍ ଦି ଅର୍ଡର ଅଫ୍ ଦି ଷ୍ଟାର୍ ଅଫ୍ ଘାନା' ଗ୍ରହଣ କରିବା ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣ
03 JUL 2025 7:06AM by PIB Bhubaneswar
ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଜୀ ଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଘାନାର ଜାତୀୟ ପୁରସ୍କାର, ‘ଅଫିସର ଅଫ୍ ଦି ଅର୍ଡର ଅଫ୍ ଦି ଷ୍ଟାର୍ ଅଫ୍ ଘାନା’ରେ ସମ୍ମାନିତ କରାଯିବା ମୋ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗର୍ବ ଏବଂ ସମ୍ମାନର କଥା।
ମୁଁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମା ଜୀ, ଘାନା ସରକାର ଏବଂ ଘାନାର ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ହୃଦୟରୁ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଉଛି । କରୁଛି। ମୁଁ ଏହି ସମ୍ମାନକୁ 140 କୋଟି ଭାରତୀୟଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ବିନମ୍ରତାର ସହ ଗ୍ରହଣ କରୁଛି।
ମୁଁ ଏହି ସମ୍ମାନ ଆମ ଯୁବପିଢିଙ୍କ ଆକାଂକ୍ଷା, ସେମାନଙ୍କର ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଭବିଷ୍ୟତ, ଆମର ସମୃଦ୍ଧ ସାଂସ୍କୃତିକ ବିବିଧତା ଏବଂ ପରମ୍ପରାକୁ ଏବଂ ଭାରତ-ଘାନାର ଐତିହାସିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ସମର୍ପିତ କରୁଛି।

Prime Minister's Office
English Translation of Prime Minister's remarks during acceptance of “The Officer of the Order of the Star of Ghana”
03 JUL 2025 7:06AM by PIB Delhi
I am deeply honoured to be conferred with Ghana’s national award, "The Officer of the Order of the Star of Ghana”, by the President.
I express my heartfelt gratitude to President Mahama, to the Government, and the people of Ghana. I humbly accept this honour on behalf of 140 crore Indians.
I dedicate this honour to the aspirations of our youth, their promising future, our rich cultural diversity and traditions, and the enduring historical bonds between India and Ghana.
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister's remarks. Original remarks were delivered in Hindi.