Prime Minister's Office
PM highlights India’s rich cultural contributions to health and wellness
26 JUN 2025 7:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, today highlighted India’s rich cultural contributions to health and wellness, emphasizing the growing trend of innovative startups that harmonize age-old traditions with modern scientific approaches.
Responding to a post by Mann Ki Baat Updates on X, Shri Modi said:
“Indian culture offers many ways to remain fit and healthy. In #MannKiBaat, we’ve been showcasing such efforts, including one such effort which has beautifully merged tradition with modernity in their StartUp.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ସୁସ୍ଥତା ପ୍ରତି ଭାରତର ସମୃଦ୍ଧ ସାଂସ୍କୃତିକ ଅବଦାନ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
26 JUN 2025 7:00PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ସୁସ୍ଥତା ପାଇଁ ଭାରତର ସମୃଦ୍ଧ ସାଂସ୍କୃତିକ ଅବଦାନ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି । ଏଥିସହ ସେ ଆଧୁନିକ ବୈଜ୍ଞାନିକ ପଦ୍ଧତି ସହିତ ପୁରୁଣା ପରମ୍ପରାକୁ ସମନ୍ୱିତ କରୁଥିବା ନବସୃଜନଶୀଳ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ସର ବର୍ଦ୍ଧିତ ଧାରା ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସରେ ମନ୍ କି ବାତ୍ ଅପ୍‌ଡେଟ୍ସ ଦ୍ୱାରା ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
ଭାରତୀୟ ସଂସ୍କୃତିରେ ଫିଟ୍ ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ରହିବା ପାଇଁ ଅନେକ ଉପାୟ ରହିଛି । ମନ୍‌କିବାତ୍‌ରେ ଆମେ ଏପରି ପ୍ରୟାସ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଛୁ । ସେଥିରେ ଏପରି ଏକ ପ୍ରୟାସ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ଯାହା ସେମାନଙ୍କର ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍‌ରେ ପରମ୍ପରାକୁ ଆଧୁନିକତା ସହିତ ସୁନ୍ଦର ଭାବରେ ମିଶ୍ରଣ କରିଛି ।”