প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরি দোক্তর পি.কে মিশ্রানা অহমেদবাদকী প্লেন কাইফমদা চৎথরিবা মতেং পাংবা অমসুং মী কনবগী থবক হন্না য়েংশিনখ্রে
দোক্তর পি.কে মিশ্রানা খুদোংথিবা নংলবশিং অমসুং ইমুং-মনুংশিংগা সিবিল হোস্পিতালদা উনখ্রে
লৈখিদ্রবশিং মশক খঙদোকপগী থবক য়াংশিন্নবা দোক্তর পি.কে মিশ্রানা ওফিসিএলশিংদা খঙহনখ্রে
15 JUN 2025 8:09PM by PIB Imphal
প্লেন কাইবগী থৌদোক মতুংদা ওইরক্লিবা ফিবম য়েংশিন্নবা ঙসি প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরি দোক্তর পি.কে মিশ্রা অহমেদবাদতা চৎখ্রে। মপুংফানা থিগৎতুনা য়াংনা মতেং পাংবগী থবক পায়খৎনবা অমসুং অৱাবা নংলবশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিং মতেং পাংনবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী পাউতাক অদু মহাক্কী খোঙচৎ অসিনা অমুক হন্না মপাঙ্গল হাপ্লে।
প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরি দোক্তর পি.কে মিশ্রানা মেঘানি নাগরদা লৈবা বি.জে মেদিকেল কলেজ ময়াদা প্লেন কাইফম হন্না য়েংশিনখি অমসুং মফম অদুদা রাজ্য সরকার, এয়রক্রাফ এক্সিদেন্ত ইনভেস্তিকেসন ব্যুরো অমসুং এয়রপোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াগী সেনিয়ার ওফিসিএলশিংনা থৌদোক অদুগী মতাংদা অমসুং খুদক্ত পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা পাউদমখি।
মহাক্কী অহমেদবাদকী সিবিল হোস্পিতালগী খোঙচৎ অদুদা, প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরি দোক্তর পি.কে মিশ্রানা অৱাবা নংলবা ইমুংশিংগা উনখি, দি.এন.এ সেম্পল মেতচিংগী থবকশিং য়েংখি অমসুং মপুংফানা মতেং পাংনবা থবকশিং পায়খৎনবা ওথোরিতিশিংদা পাউতাক পীখি। মহাক্না অশোকপশিংগশু ৱারি শানখি, মখোয় লায়য়েংবগী থবক মরুওইনা লৌনবা মহাক্না হোস্পিতালগী ওফিসিএলশিংদা পাউতাক পীখি।
গান্ধীনগরদা লৈবা ফোরেন্সিক সাইন্স লেবোরেতোরিদা দোক্তর মিশ্রানা দি.এন.এ সেম্পল লৌবগী থবক হন্না য়েংশিনখি অমসুং সাইন্তিফিক ওইনা চপ চানা পাংথোকপগা লোয়ননা য়াংনা মশক খঙদোকপগী থবক পায়খৎপগী তঙাইফদবা অদু তকশিনখি।
অহমেদবাদকী সর্কুইত হাওসদা মহাক্না লুচিংদুনা পাংথোকখিবা হন্না য়েংশিনবগী অৱাংবা থাক্কী মীফম অমদা, কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকার, এয়রক্রাফ এক্সিদেন্ত ইনভেস্তিকেসন ব্যুরো অমসুং এয়রপোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াগী সেনিয়ার ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা হৌজিক চৎথরিবা মতেং পাংবা, মী কনবা অমসুং থিজিনবগী থবকশিং খন্নখি। এয়রক্রাফ এক্সিদেন্ত ইনভেস্তিকেসন ব্যুরোনা কুপ্না থিজিনবগী থবক হৌরে অমসুং এয়রক্রাফ অসি অমেরিকানা শাবা মরম্না মালেমগী চৎন-কাংলোনশিংগী মখাদা য়ু.এস নেসনেল ত্রান্সপোর্তেসন সেফতি বোর্দনা চপ মান্নবা থিজিনবগী থবক অমা পায়খৎলে। ফ্লাইত দেতা রেকোর্দর অমসুং কোকপিত ভোইস রের্কোদর ফংলে হায়না ওফিসিএলশিংনা লাউথোকখি।
দোক্তর মিশ্রানা হায়খি মদুদি অৱাবা তারবা ইমুংশিংদা পীবা য়াবা মতেং পীনবা প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা পীখ্রে অমসুং এজেন্সি খুদিংমক শরুক য়াদুনা থবক মপুংফানা পায়খৎলি। প্রিন্সিপাল সেক্রেতরিগী খোঙচৎ অদুদা পি.এম.ওগী ওফিসিএলশিং প্রধান মন্ত্রীগী এদভাইজর শ্রী তারুন কাপুর অমসুং পি.এম.ওগী দিপুতি সেক্রেতরি শ্রী মঙ্গেস ঘিলদিয়াল শরুক য়াখি।

Prime Minister's Office
Principal Secretary to the Prime Minister, Dr P K Mishra reviews Relief & Rescue Operations at Ahmedabad Plane Crash Site
Dr P K Mishra meets Victims and Families at Civil Hospital
Dr P K Mishra directs Officials to expedite Victim Identification Process
15 JUN 2025 8:09PM by PIB Delhi
Dr. P. K. Mishra, Principal Secretary to the Prime Minister, visited Ahmedabad today to assess the situation following the recent plane crash. His visit reinforced Prime Minister Shri Narendra Modi’s directive to ensure swift relief, a thorough investigation, and comprehensive support for victims and their families.
Shri Mishra reviewed the accident site near B.J. Medical College, Meghani Nagar, where senior officials from the State Government, Aircraft Accident Investigation Bureau (AAIB), and Airports Authority of India briefed him on the sequence of events and immediate response measures.
During his visit to Civil Hospital, Ahmedabad, Dr. Mishra met bereaved families, observed DNA sample matching, and directed authorities to provide full assistance, ensuring a seamless and compassionate process. He also interacted with injured victims, instructing hospital officials to prioritize their medical treatment and recovery.
At the Forensic Science Laboratory (FSL) in Gandhinagar, Dr. Mishra reviewed DNA sampling efforts and stressed the need to complete identification swiftly while maintaining scientific accuracy.
Chairing a high-level review meeting at Circuit House, Ahmedabad, Dr. Mishra discussed ongoing relief, rescue, and investigation efforts with senior officials from the Central and State Governments, AAIB, and Airports Authority of India. The AAIB has launched a detailed investigation, and the U.S. National Transportation Safety Board (NTSB) is conducting a parallel probe under international protocols since the aircraft is American-made. Officials confirmed that the Flight Data Recorder (FDR) and Cockpit Voice Recorder (CVR) have been located and secured.
Dr. Mishra reiterated the Prime Minister’s commitment to providing all possible support to victims' families and ensuring a coordinated response across all agencies involved. The Principal Secretary was accompanied by PMO officials Shri Tarun Kapoor, Advisor to the PM, and Shri Mangesh Ghildiyal, Deputy Secretary, PMO.