Prime Minister's Office
PM chairs PRAGATI meeting
PM reviews Mega Infrastructure Projects Worth Over Rs 62,000 Crore
PM stresses on timely completion of Projects Delays; Urges prioritisation of efficiency and accountability
PM asks State Governments to ensure mandatory registration of all eligible real estate projects under RERA
PM urges to ensure quality and timeliness of grievance disposal to ensure justice and fairness for homebuyers
PM examines best practices related to the Semiconductor Ecosystem in India
28 MAY 2025 9:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi chaired the PRAGATI meeting, the ICT-based multi-modal platform for Pro-Active Governance and Timely Implementation, involving Centre and State governments, earlier today.
During the meeting, Prime Minister reviewed three major infrastructure projects with a cumulative cost of over Rs 62,000 crore, spanning the sectors of Road Transport, Power, and Water Resources located across various States and UTs. Emphasizing the strategic importance of these projects, he called for concerted efforts to overcome implementation bottlenecks and ensure their timely completion.
Highlighting the adverse impact of project delays, Prime Minister reiterated that such setbacks not only inflate costs but also deprive citizens of essential services and infrastructure. He urged all stakeholders to prioritize efficiency and accountability, stressing that timely delivery is critical to maximizing socio-economic outcomes.
During a review of public grievances linked to the Real Estate Regulatory Authority (RERA), Prime Minister emphasized the need to improve the quality and timeliness of grievance disposal to ensure justice and fairness for homebuyers. He asked State Governments to ensure the mandatory registration of all eligible real estate projects under the RERA Act. The Prime Minister emphasized that strict compliance with RERA provisions is critical for restoring trust in the housing market.
Prime Minister examined notable best practices related to the development of the Semiconductor Ecosystem in India. He emphasized that such initiatives can serve as a guiding model for others and inspire broader adoption across States and UTs, thereby strengthening the National Semiconductor Mission.
Up to the present PRAGATI meetings, 373 projects having a total cost of around Rs 20.64 lakh crore have been reviewed.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা প্রগতী মীফমদা থৌরম মপু ওইখ্রে
প্রধানমন্ত্রীনা লুপা করোর 62,000 দগী হেনবগী মেগা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং রিভিয়ু তৌখ্রে
প্রধানমন্ত্রীনা প্রোজেক্তশিং অসি থেংথদনা অমসুং মতম চানা লোইশিন্নবদা লুম্না হায়খি; মঙম শান্নবা অমসুং একাউন্তেবিলিতীদা হান্না মীৎয়েং থম্নবা তকশিনখ্রে
প্রধানমন্ত্রী রাজ্য সরকারশিংদগী ইলিজিবল ওইরবা রিএল স্তেত প্রোজেক্তশিং অসি রেরাগী মখাদা তঙাইফদনা রেজিস্ত্রেসন তৌনবসু হায়খ্রে
প্রধানমন্ত্রীনা য়ুম লৈগদবশিংগীদমক্তা ৱায়েল পথাপ অমসুং মওং চুম্না তৌনবগীদমক্তা ৱাকৎ লৈহন্দনবা লোইশিন্ননবা ক্বালিতী লৈনা অমসুং মতম চানা তৌনবগীদমক্তা হায়খ্রে
প্রধানমন্ত্রীনা ভারতকী সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেমগা মরি লৈনবা খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিং য়েংশিনখ্রে
28 MAY 2025 9:10PM by PIB Imphal
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিং য়াওরদুনা নিংথিনা লৈবাক ঙাকপা অমসুং মতম চানা থবক পাংথোক্নবগীদমক্তা আই.সি.তি.-বেজ মল্তি-মোদেল প্লেৎফোর্ম প্রগতী মীফমদা ময়ায় তাংবল লৌখ্রে। মীফম মসিগী মতমদা প্রধানমন্ত্রীনা তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিং অমসুং কেন্দ্রদা লৈঙাক পায়রিবা লমশিংদা ত্রান্সপোর্ত, ইলেক্ত্রিসিতী অমসুং ৱাতর রিসোর্সেসগী সেক্তরশিংদা লুপা করোর 62,000 দগী হেন্না চংগদবা মেগা ইনফ্রাস্ত্রকচর মেগা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত অহুম রিভিয়ু তৌখ্রে রিভিয়ু তৌখ্রে। প্রোজেক্তশিং অসিগী স্ত্রেতিজিক ওইবা মরুওইবদা লুম্না লৌরদুনা থবক পাংথোকপদা অপনবশিং লৈহন্দনবা অমসুং মখোয়শিং অধু মতম চানা লোইশিন্নবগীদমক্তা কন্না হোৎননবা খংহনখ্রে। প্রোজেক্ত থেংথবদা ফংবা শাফুগী মতাংদা হায়রদুনা প্রধানমন্ত্রীনা অমুক্কা হন্না নিংশিংলদুনা অসিগুম্বা মখলগী অপনবশিং অসিনা শেল চংবা হেনগৎহনবদা নত্তনা প্রজাশিংগী মথৌ তাবা সর্ভিসশিং অমসুং মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশু ফংদনা লৈরগনি হায়খি। মহা্না মরি লৈনবা হীরমশিংদা মঙম শান্নবা অমসুং একাউন্তেবিলিতীদা হান্না মীৎয়েং থম্নবা তকশিনখি।
মহাক্না ৱাফম অসিদা লুম্না লৌদুনা সোসিও-ইকোনোমিক আউতকমশিং মতম চানা দেলিভরি তৌবগী রিজল্তশিং অদু হেনগৎহন্নবা মরু ওই হায়না হায়খি। রিএল স্তেত রিগুলেতরী ওথোরিতী (রেরা) গা মরি লৈনবা মীয়ামগী ৱাকৎশিং রিভিয়ু তৌবা মতমদা প্রধানমন্ত্রী য়ুম লৈগদবশিংগীদমক্তা ৱায়েল পথাপ অমসুং মওং চুম্না তৌনবগীদমক্তা ৱাকৎ লৈহন্দনবা লোইশিন্ননবা ক্বালিতী লৈনা অমসুং মতম চানা তৌবদা হেন্না ফগৎহনবগী মথৌ তাইখি। রাজ্য সরকারশিংদগী ইলিজিবল ওইরবা রিএল স্তেত প্রোজেক্তশিং অসি রেরা প্রোবিজনগী মখাদা তঙাইফদনা রেজিস্ত্রেসন তৌনবসু হায়খি।
প্রধানমন্ত্রীনা ৱাফম অসিদা লুম্না লৌখি মদুদি হাউসিং মার্কেত্তা থাজবা লৈহন্নবগীদমক্তা রেরা প্রোবিজনশিং অসি হকচিন্না ঙাকপা মরু ওই। প্রধানমন্ত্রীনা ভারতকী সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেমগা মরি লৈনবা খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিং য়েংশিনখি। মহাক্না লুম্না লৌরদুনা মতৌ অসিগুম্বা থৌরাং অসিনা অতোপ্পশিংগী গাইদিং মোদেল ওইনা থবক তৌবা ঙম্মি অমসুং রাজ্যশিং অমদি কেন্দ্র পানবা লমশিংদা চাওনা এদোপ তৌনবা ইথীল পীবা য়াই, মসিদগী নেস্নেল সেমিকন্দক্তর মিশন অসি হেন্না চাওখৎলক্কনি।
হৌজিক চত্থরিবা প্রগতি মীফমশিং অসিফাওবদা চাওরাক্না লুপা করোর 20.64 রোমগী প্রোজেক্তশিং 373 রিভিয়ু তৌখ্রে।