Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address at the inaugural ceremony of 7th Khelo India Youth Games via video conferencing
04 MAY 2025 8:16PM by PIB Delhi
Chief Minister of Bihar, Shri Nitish Kumar ji, my colleagues in the Union Cabinet, Mansukh Bhai, sister Raksha Khadse and Shri Ram Nath Thakur ji, Deputy CMs of Bihar, Samrat Choudhary ji and Vijay Kumar Sinha ji, other distinguished guests present, all players, coaches, other staff members, and my dear young friends!
I warmly welcome all the sportspersons who have come from every corner of the country—each one better than the other, each one more talented than the other.
Friends,
During the Khelo India Youth Games, competitions will be held across various cities in Bihar. From Patna to Rajgir, from Gaya to Bhagalpur and Begusarai, more than 6,000 young athletes, with over 6,000 dreams and resolutions, will make their mark on this sacred land of Bihar over the next few days. I extend my best wishes to all the players. Sports in Bharat is now establishing itself as a cultural identity. And the more our sporting culture grows in Bharat, the more our soft power as a nation will increase. The Khelo India Youth Games have become a significant platform for the youth of the country in this direction.
Friends,
For any athlete to improve their performance, to constantly test themselves, it is essential to play more matches and participate in more competitions. The NDA government has always given top priority to this in its policies. Today, we have Khelo India University Games, Khelo India Youth Games, Khelo India Winter Games, and Khelo India Para Games. That means, national-level competitions are regularly held all year round, at different levels, across the country. This boosts the confidence of our athletes and helps their talent shine. Let me give you an example from the world of cricket. Recently, we saw the brilliant performance of Bihar’s own son, Vaibhav Suryavanshi, in the IPL. At such a young age, Vaibhav set a tremendous record. Behind his stellar performance is, of course, his hard work, but also the numerous matches at various levels that gave his talent a chance to emerge. In other words, the more you play, the more you blossom. During the Khelo India Youth Games, all the athletes will get the opportunity to understand the nuances of playing at the national level, and you will be able to learn a great deal.
Friends,
Hosting the Olympics in Bharat has been a long-cherished dream of every Indian. Today, Bharat is striving to host the Olympics in 2036. To strengthen Bharat’s presence in international sports and to identify sporting talent at the school level, the government is training athletes right from the school stage. From the Khelo India initiative to the TOPS (Target Olympic Podium Scheme), an entire ecosystem has been developed for this purpose. Today, thousands of athletes across the country, including from Bihar, are benefiting from it. The government is also focused on providing our players with opportunities to explore and play more sports. That is why games like Gatka, Kalaripayattu, Kho-Kho, Mallakhamb, and even Yogasana have been included in the Khelo India Youth Games. In recent times, our athletes have delivered impressive performances in several new sports. Indian athletes are now excelling in disciplines such as Wushu, Sepak Takraw, Pencak Silat, Lawn Bowls, and Roller Skating. At the 2022 Commonwealth Games, our women's team drew everyone's attention by winning a medal in Lawn Bowls.
Friends,
The government is also focused on modernizing sports infrastructure in Bharat. In the past decade, the sports budget has been increased by more than three times. This year, the sports budget is around 4,000 crore rupees. A significant portion of this budget is being spent on developing sports infrastructure. Today, over a thousand Khelo India centres are operational across the country, with more than three dozen of them located in Bihar alone. Bihar is also benefiting from the NDA’s double engine government model. The state government is expanding many schemes at its own level. A Khelo India State Centre of Excellence has been established in Rajgir. Bihar has also been given institutions like the Bihar Sports University and the State Sports Academy. A Sports City is being built along the Patna-Gaya highway. Sports facilities are being developed in the villages of Bihar. Now, the Khelo India Youth Games will further strengthen Bihar’s presence on the national sports map.
Friends,
The world of sports and the sports-related economy is no longer limited to the playing field. Today, it is creating new avenues of employment and self-employment for the youth. Fields like physiotherapy, data analytics, sports technology, broadcasting, e-sports, and management are emerging as important sub-sectors. Our youth can also consider careers as coaches, fitness trainers, recruitment agents, event managers, sports lawyers, and sports media experts. In other words, a stadium is no longer just a place to play matches—it has become a source of thousands of job opportunities. There are also many new possibilities opening up for youth in the field of sports entrepreneurship. The National Sports Universities being established in the country and the new National Education Policy, which has made sports a part of mainstream education, are both aimed at producing not only outstanding athletes but also top-tier sports professionals in Bharat.
My young friends,
We all know how important sportsmanship is in every aspect of life. We learn teamwork and how to move forward together with others on the sports field. You must give your best on the field, and also strengthen your role as brand ambassadors of Ek Bharat, Shreshtha Bharat (One India, Great India). I am confident that you will return from Bihar with many wonderful memories. To those athletes who have come from outside Bihar, be sure to savour the taste of litti-chokha. You will surely enjoy makhana from Bihar as well.
Friends,
With the spirit of sportsmanship and patriotism held high from Khelo India Youth Games, I hereby declare the 7th Khelo India Youth Games open.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ଜରିଆରେ ସପ୍ତମ ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ଯୁବ କ୍ରୀଡ଼ାର ଉଦଘାଟନୀ ସମାରୋହରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣ
04 MAY 2025 8:16PM by PIB Bhubaneshwar
ବିହାରର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନିତୀଶ କୁମାର ଜୀ, କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟରେ ମୋର ସହଯୋଗୀ ଶ୍ରୀ ମନସୁଖ ଭାଇ, ଭଉଣୀ ରକ୍ଷା ଖଡ୍ସ, ଶ୍ରୀ ରାମନାଥ ଠାକୁର ଜୀ, ବିହାରର ଉପମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ସମ୍ରାଟ ଚୌଧୁରୀ ଜୀ, ବିଜୟ କୁମାର ସିହ୍ନା ଜୀ, ଏଠାରେ ଉପସ୍ଥିତ ଅନ୍ୟ ମାନ୍ୟଗଣ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତିଗଣ, ସମସ୍ତ ଖେଳାଳି, ପ୍ରଶିକ୍ଷକ, ଅନ୍ୟ କର୍ମଚାରୀ ଏବଂ ମୋର ପ୍ରିୟ ଯୁବ ବନ୍ଧୁଗଣ!
ଦେଶର କୋଣ ଅନୁକୋଣରୁ, ଆସିଥିବା ବହୁତ ବଡ ବଡ ଖେଳାଳିମାନଙ୍କୁ ଗୋଟିଏ ପାଖରୁ ଅନ୍ୟ ପାଖକୁ, ଗୋଟିଏ ପାଖରୁ ଅନ୍ୟ ପାଖକୁ, ଆମେ ସର୍ବଶ୍ରେଷ୍ଠ ଖେଳାଳିମାନଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛୁ।
ସାଥିମାନେ
ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ଯୁବ କ୍ରୀଡ଼ା ସମୟରେ ବିହାରର ଅନେକ ସହରରେ ପ୍ରତିଯୋଗିତା ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ। ପାଟନା ଠାରୁ ରାଜଗିର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଗୟା ଠାରୁ ଭାଗଲପୁର ଏବଂ ବେଗୁସରାଇ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଆଗାମୀ କିଛି ଦିନ ମଧ୍ୟରେ, ଛଅ ହଜାରରୁ ଅଧିକ ଯୁବ କ୍ରୀଡ଼ାବିତ୍, ଛଅ ହଜାରରୁ ଅଧିକ ସ୍ୱପ୍ନ ଏବଂ ସଂକଳ୍ପ ସହିତ, ବିହାରର ଏହି ପବିତ୍ର ଭୂମିରେ ଚମକିବେ। ମୁଁ ସମସ୍ତ ଖେଳାଳିମାନଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି। ଭାରତରେ କ୍ରୀଡ଼ା ଏବେ ଏକ ସଂସ୍କୃତି ଭାବେ ନିଜର ପରିଚୟ ସୃଷ୍ଟି କରୁଛି। ଏବଂ ଭାରତରେ କ୍ରୀଡ଼ା ସଂସ୍କୃତି ଯେତେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ, ଭାରତର ସଫ୍ଟ ପାୱାର ମଧ୍ୟ ସେତିକି ସେତେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ। ଏହି ଦିଗରେ, ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ଯୁବ କ୍ରୀଡ଼ା ଏହି ଦିଗରେ ଦେଶର ଯୁବକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ବହୁତ ବଡ଼ ମଞ୍ଚ ହୋଇପାରିଛି।
ସାଥିମାନେ
ଯେକୌଣସି ଖେଳାଳି ନିଜ ପ୍ରଦର୍ଶନରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା, ଭାବେ ନିଜକୁ ପରୀକ୍ଷା କରିବା, ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ମ୍ୟାଚ୍ ଖେଳିବା, ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ଏନ୍. ଡି. ଏ. ସରକାର ସବୁବେଳେ ନିଜ ନୀତିରେ ଏହାକୁ ସର୍ବୋଚ୍ଚ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେଇଛନ୍ତି। ଆଜି 'ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ",' ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ କ୍ରୀଡ଼ା ହୋଇଥାଏ, 'ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ୟୁଥ୍ ଗେମ୍ସ' ହୋଇଥିଲେ, ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ୱିଣ୍ଟର୍ ଗେମ୍ସ ହୋଇଥାଉ, 'ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ପାରା ଗେମ୍ସ ", ଅର୍ଥାତ୍ ବର୍ଷସାରା, ବିଭିନ୍ନ ସ୍ତରରେ, ସମଗ୍ର ଦେଶ ସ୍ତରରେ, ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ ନିରନ୍ତର ପ୍ରତିଯୋଗିତା ହେଉଛି। ଏହାଦ୍ୱାରା ଆମର ଖେଳାଳିଙ୍କ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ବଢ଼ିଥାଏ, ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରତିଭା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଥାଏ। ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ କ୍ରିକେଟ୍ ଦୁନିଆରୁ ଏକ ଉଦାହରଣ ଦେଉଛି। ଏବେ ଆମେ ଆଇପିଏଲରେ ବିହାରର ପୁଅ ବୈଭବ ସୂର୍ଯ୍ୟବଂଶୀଙ୍କ ଚମତ୍କାର ପ୍ରଦର୍ଶନ ଦେଖିଲୁ। ଏତେ କମ୍ ବୟସରେ ବୈଭବ ଏଭଳି ଏକ ଚମତ୍କାର ରେକର୍ଡ ସୃଷ୍ଟି ଥିଲେ। ବୈଭବର ଏହି ଭଲ ଖେଳ ପଛରେ କେବଳ ତାଙ୍କର କଠିନ ପରିଶ୍ରମ ନୁହେଁ, ବରଂ ବିଭିନ୍ନ ସ୍ତରରେ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ମ୍ୟାଚ୍ ମଧ୍ୟ ତାଙ୍କ ପ୍ରତିଭାକୁ ସାମ୍ନାକୁ ଆଣିବାରେ ଏକ ବଡ଼ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛି। ଅର୍ଥାତ୍ ଜଣେ ଯେତେ ଅଧିକ ଖେଳିବ, ଅଧିକ ଭାବରେ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିପାରିବେ। ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ୟୁଥ୍ ଗେମ୍ସ ସମୟରେ, ଆପଣ ସମସ୍ତ ଆଥଲେଟସମାନଙ୍କୁ ଜାତୀୟ ସ୍ତରର କ୍ରୀଡ଼ାର ସୂକ୍ଷ୍ମତା ବୁଝିବାର ସୁଯୋଗ ମିଳିବ, ଆପଣ ବହୁତ କିଛି ଶିଖିପାରିବେ।
ସାଥିମାନେ
ଅଲିମ୍ପିକ୍ସ ସବୁବେଳେ ଭାରତରେ ଆୟୋଜନ ହେଉ, ଏହା ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟଙ୍କ ସ୍ୱପ୍ନ ହୋଇ ରହିଛି। ଆଜି ଭାରତ ପ୍ରୟାସ କରୁଛି ଯେ 2036 ମସିହାରେ ଆମ ଦେଶରେ ଅଲିମ୍ପିକ୍ସ ଆୟୋଜନ କରାଯାଉ। ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ କ୍ରୀଡ଼ାରେ ଭାରତର ପ୍ରାଧାନ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ, ବିଦ୍ୟାଳୟ ସ୍ତରରେ ଆଥଲେଟସମାନଙ୍କୁ କ୍ରୀଡା ପ୍ରତିଭା ଚିହ୍ନଟ କରିବା ପାଇଁ, ସରକାର ବିଦ୍ୟାଳୟ ସ୍ତରରେ ଆଥଲେଟ୍ମାନଙ୍କୁ ସ୍କାଉଟ୍ ଏବଂ ତାଲିମ ଦେଉଛନ୍ତି। ଏଥିପାଇଁ ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଟିଓପିଏସ ଯୋଜନା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏକ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଇକୋସିଷ୍ଟମ୍ ବିକଶିତ କରାଯାଇଛି। ଆଜି ବିହାର ସମେତ ସମଗ୍ର ଦେଶରୁ ହଜାର ହଜାର କ୍ରୀଡ଼ାବିତ୍ ଏହାର ଲାଭ ଉଠାଉଛନ୍ତି। ସରକାରଙ୍କ ଧ୍ୟାନ ଏହା ମଧ୍ୟ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଉପରେ ରହିଛି ଯେ ଆମର କ୍ରୀଡ଼ାବିତମାନଙ୍କୁ ଯଥାସମ୍ଭବ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ନୂଆ ଖେଳ ଖେଳିବାର ସୁଯୋଗ ମିଳୁ। ସେଥିପାଇଁ ଶତକା, କଲାରିପାୟାଟ୍ଟୁ, ଖୋ-ଖୋ, ମଲ୍ଲଖମ୍ବ ଏବଂ ଏପରିକି ଯୋଗାସନକୁ ମଧ୍ୟ ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ଯୁବ କ୍ରୀଡ଼ାରେ ସାମିଲ କରାଯାଇଛି। ନିକଟ ଅତୀତରେ, ଆମର ଖେଳାଳିମାନେ ଅନେକ ନୂଆ କ୍ରୀଡ଼ାରେ ବହୁତ ଭଲ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଛନ୍ତି। ଏବେ ଭାରତୀୟ ଖେଳାଳିମାନେ ୱୁଶୁ, ସେପାକ୍-ଟାକରା ତାକ୍ରା, ପଞ୍ଚକ୍-ସିଲାଟ୍, ଲନ୍ ବୋଲ୍, ରୋଲର୍ ସ୍କେଟିଙ୍ଗ୍ ଭଳି କ୍ରୀଡ଼ାରେ ମଧ୍ୟ ଆଗକୁ ଆସୁଛନ୍ତି। 2022 ମସିହାରେ ରାଜ୍ୟଗୋଷ୍ଠୀ କ୍ରୀଡାରେ, ମହିଳା ଦଳ ଲନ୍ ବୋଲ୍ସରେ ପଦକ ଜିତି ସମସ୍ତଙ୍କର ଧ୍ୟାନ ଆକର୍ଷଣ କରିଥିଲା।
ସାଥିମାନେ
ଭାରତରେ କ୍ରୀଡ଼ା ଭିତ୍ତିଭୂମିର ଆଧୁନିକୀକରଣ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ସରକାର ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଉଛନ୍ତି। ଗତ ଦଶନ୍ଧିରେ କ୍ରୀଡ଼ା ବଜେଟ୍ ତିନିଗୁଣରୁ ଅଧିକ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଛି। ଚଳିତ ବର୍ଷ କ୍ରୀଡ଼ା ବଜେଟ ପାଖାପାଖି 4 ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କା ରହିଛି। ଏହି ବଜେଟର ଏକ ବଡ଼ ଅଂଶ କ୍ରୀଡ଼ା ଭିତ୍ତିଭୂମି ଉପରେ ଖର୍ଚ୍ଚ କରାଯାଉଛି। ଆଜି ଦେଶରେ ଏକ ହଜାରରୁ ଅଧିକ ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ କେନ୍ଦ୍ର ଚାଲୁଛି। ଏଥିମଧ୍ୟରୁ ତିନି ଡର୍ଜନରୁ ଅଧିକ ଆମ ବିହାରରେ ରହିଛି। ବିହାର ମଧ୍ୟ ଏନ୍. ଡି. ଏ. ର ଡବଲ୍ ଇଞ୍ଜିନ୍ ଦ୍ୱାରା ଉପକୃତ ହେଉଛି। ଏଠାରେ ବିହାର ସରକାର ନିଜ ସ୍ତରରେ ଅନେକ ଯୋଜନାର ସମ୍ପ୍ରସାରଣ କରୁଛନ୍ତି। ରାଜଗିରରେ ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ରାଜ୍ୟ ଉତ୍କର୍ଷ କେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଇଛି। ବିହାରକୁ ବିହାର କ୍ରୀଡ଼ା ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ, ରାଜ୍ୟ କ୍ରୀଡ଼ା ଏକାଡେମୀ ଭଳି ଅନୁଷ୍ଠାନ ମଧ୍ୟ ମିଳିଛି। ପାଟନା-ଗୟା ରାଜପଥରେ ଏକ କ୍ରୀଡ଼ା ସହର ମଧ୍ୟ ନିର୍ମାଣ କରାଯାଉଛି। ବିହାରର ଗାଁଗୁଡ଼ିକରେ କ୍ରୀଡ଼ା ସୁବିଧା ନିର୍ମାଣ କରାଯାଇଛି। ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ଯୁବ କ୍ରୀଡ଼ା ଏବେ ଜାତୀୟ କ୍ରୀଡ଼ା ମାନଚିତ୍ରରେ ବିହାରର ଉପସ୍ଥିତିକୁ ଆହୁରି ସୁଦୃଢ଼ କରିବାରେ ସହାୟକ ହେବ।
ସାଥିମାନେ
କ୍ରୀଡ଼ା ଜଗତ ଏବଂ କ୍ରୀଡ଼ା ସହିତ ଜଡ଼ିତ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥା କେବଳ ପଡ଼ିଆ ମଧ୍ୟରେ ସୀମିତ ନୁହେଁ। ଆଜି ଏହା ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ନିଯୁକ୍ତି ଏବଂ ଆତ୍ମନିଯୁକ୍ତି ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ନୂତନ ସୁଯୋଗ ଦେଉଛି। ଏଥିରେ ଫିଜିଓଥେରାପି, ଡାଟା ଆନାଲିଟିକ୍ସ, ସ୍ପୋର୍ଟସ୍ ଟେକ୍ନୋଲୋଜି, ପ୍ରସାରଣ, ଇ-ସ୍ପୋର୍ଟସ୍, ମ୍ୟାନେଜମେଣ୍ଟ ଏବଂ ଏହିପରି ଅନେକ ଉପ-କ୍ଷେତ୍ର ରହିଛି। ଏବଂ ବିଶେଷ କରି, ଆମର ଯୁବକମାନେ ପ୍ରଶିକ୍ଷକ, ଫିଟନେସ୍ ପ୍ରଶିକ୍ଷକ, ନିଯୁକ୍ତି ଏଜେଣ୍ଟ, ଇଭେଣ୍ଟ ମ୍ୟାନେଜର, କ୍ରୀଡା ଓକିଲ, କ୍ରୀଡା ମିଡିଆ ବିଶେଷଜ୍ଞ ହେବାକୁ ବାଛିପାରିବେ। ଅର୍ଥାତ୍, ଏକ ଷ୍ଟାଡିୟମ ଏବେ କେବଳ ଏକ ମ୍ୟାଚ୍ ପଡ଼ିଆ ନୁହେଁ, ବରଂ ହଜାର ହଜାର ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗର ଉତ୍ସ ପାଲଟିଛି। ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ପାଇଁ କ୍ରୀଡ଼ା ଉଦ୍ୟୋଗ କ୍ଷେତ୍ରରେ ମଧ୍ୟ ଅନେକ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରାଯାଉଛି। ଆଜି ଦେଶରେ ଯେଉଁ ଜାତୀୟ କ୍ରୀଡ଼ା ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ନିର୍ମାଣ କରାଯାଉଛି, କିମ୍ବା ଯେଉଁ ନୂତନ ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷା ନୀତି ମାଧ୍ୟମରେ ଆମେ କ୍ରୀଡ଼ାକୁ ମୁଖ୍ୟଧାରାର ଶିକ୍ଷାର ଅଂଶବିଶେଷ କରିଛୁ, ତାହାର ମଧ୍ୟ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ହେଉଛି ଦେଶରେ ଉତ୍ତମ କ୍ରୀଡ଼ାବିତ୍ ତଥା ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ପେଶାଦାର କ୍ରୀଡ଼ାବିତ୍ ସୃଷ୍ଟି କରିବା।
ମୋର ଯୁବ ସାଥିମାନେ,
ଆମେ ଜାଣୁ, ଜୀବନର ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ କ୍ରୀଡ଼ାବିତ୍ ଜାହାଜର ବହୁତ ଗୁରୁତ୍ୱ ରହିଛି। କ୍ରୀଡ଼ା କ୍ଷେତ୍ରରେ, ଆମେ ଦଳଗତ ଭାବନା ଶିଖୁ, ପରସ୍ପର ସହିତ ମିଶି ଆଗକୁ ବଢ଼ିବା ଶିଖୁ। ଆପଣଙ୍କୁ ଖେଳ ପଡ଼ିଆରେ ନିଜର ସର୍ବଶ୍ରେଷ୍ଠ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଦେବାକୁ ହେବ ତେଣୁ ଏକ ଭାରତ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଭାରତର ବ୍ରାଣ୍ଡ ଆମ୍ବାସାଡର ଭାବେ ନିଜର ଭୂମିକାକୁ ମଧ୍ୟ ସୁଦୃଢ଼ କରିବାକୁ ହେବ। ମୁଁ ନିଶ୍ଚିତ ଯେ ଆପଣ ବିହାରର ଅନେକ ଭଲ ସ୍ମୃତି ନେଇ ଫେରିବେ। ବିହାର ବାହାରୁ ଆସିଥିବା କ୍ରୀଡ଼ାବିତମାନେ ମଧ୍ୟ ଲିଟ୍ଟି ଚୋଖାର ସ୍ୱାଦ ନିଶ୍ଚିତ ଦେଇଯିବେ । କରିବା ଆବଶ୍ୟକ। ବିହାରର ମଖାନା ମଧ୍ୟ ଆପଣଙ୍କୁ ବହୁତ ପସନ୍ଦ ଆସିବ।
ସାଥିମାନେ
ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ଯୁବ କ୍ରୀଡ଼ାର ଉତ୍ସାହ ସହିତ ଖେଳର ଭାବନା ଏବଂ ଦେଶ ଭକ୍ତିର ଭାବନା, ଉଭୟ ଯଦି ଶସକ୍ତ ଥିବେ, ତେବେ ଏହି ଭାବନା ସହିତ ମୁଁ ସପ୍ତମ ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ଯୁବ କ୍ରୀଡାର ଶୁଭାରମ୍ଭର ଘୋଷଣା କରୁଛି।