Ministry of Civil Aviation
Civil Aviation Minister Ram Mohan Naidu takes swift action to support tourists and victims affected by Kashmir terror attack
Four special flights arranged from Srinagar—Two to Delhi and Two to Mumbai
Airlines directed to maintain regular fare levels
23 APR 2025 10:33AM by PIB Delhi
In the wake of the tragic terror attack in Kashmir, Union Minister for Civil Aviation Shri Ram Mohan Naidu has moved swiftly to ensure the safety and well-being of affected tourists and victims.
The Minister personally spoke to the Home Minister and is monitoring the situation round the clock, working in close coordination with relevant authorities. As part of immediate relief measures, four special flights from Srinagar—two to Delhi and two to Mumbai—have been arranged, with additional flights kept on standby to cater to further evacuation needs.
Shri Ram Mohan Naidu also held an urgent meeting with all airline operators and issued a strong advisory against surge pricing. Airlines have been directed to maintain regular fare levels, ensuring that no passenger is burdened during this sensitive time.
Additionally, Shri Ram Mohan Naidu has directed all airlines to extend full cooperation for the transportation of deceased individuals to their respective home states, working in sync with state governments and local authorities.
The Ministry of Civil Aviation remains on high alert and committed to extending every possible assistance to those affected.

ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପର୍ଯ୍ୟଟକ ଓ ଆତଙ୍କୀ ହମଲାର ଶୀକାର ଭୁକ୍ତଭୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ମନ୍ତ୍ରୀ ରାମ ମୋହନ ନାଇଡୁଙ୍କ ପଦକ୍ଷେପ
ଶ୍ରୀନଗରରୁ ଉଡିବ ଚାରିଟି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ବିମାନ, ନୂଆଦିଲ୍ଲୀକୁ ଦୁଇ ଓ ମୁମ୍ବାଇକୁ ଦୁଇ
ଭଡା ଅପରିବର୍ତିତ ରଖିବାକୁ ଏୟାରଲାଇନ୍ସଗୁଡିକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ
23 APR 2025 10:33AM by PIB Bhubaneswar
ଜମ୍ମୁ ଓ କାଶ୍ମୀର ପହଲଗାମରେ ଆତଙ୍କୀ ଆକ୍ରମଣର ଶୀକାର ହୋଇଥିବା ପର୍ଯ୍ୟଟକ ଓ ଭୁକ୍ତଭୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଆଗକୁ ଆସିଲେ କେନ୍ଦ୍ର ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ମନ୍ତ୍ରୀ ରାମ ମୋହନ ନାଇଡୁ । ବିଭାଗୀୟ କ୍ଷେତ୍ରାଧିକାରୀଙ୍କ ସହ ବରାବର ଯୋଗାଯୋଗରେ ରହି ଖବରର ଟିକିନିଖି ଅପଡେଟ ବୁଝୁଛନ୍ତି ବୋଲି ବିଭାଗୀୟ ମନ୍ତ୍ରୀ କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହାଙ୍କୁ ଅବଗତ କରାଇଛନ୍ତି ।
ତୁରନ୍ତ ରିଲିଫ ପାଇଁ ଶ୍ରୀନଗରରୁ ଚାରିଟି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ବିମାନ ସେବା ଏବେ କାମ କରୁଥିବା ବିଭାଗୀୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ସୂଚନା ଦେଇଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀନଗରରୁ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀକୁ ଦୁଇଟି ଓ ଶ୍ରୀନଗରରୁ ମୁମ୍ବାଇକୁ ଦୁଇଟି ବିମାନ ଚଳାଚଳ କରୁଥିବା ସୂଚନା ଦିଆଯାଇଛି । ଏହା ବ୍ୟତିରେକ ସମ୍ପୃକ୍ତ ସ୍ଥାନ ଖାଲି କରେଇବା ପାଇଁ ଅତିରିକ୍ତ ବିମାନ ସେବା ବି ଉପଲବ୍ଧ ରହିଥିବା ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ।
ସବୁ ଏୟାରଲାଇନ୍ସ ଅପରେଟରଙ୍କ ସହ କଥା ହୋଇ ବିଭାଗୀୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ରାମ ମୋହନ ନାଇଡୁ ବିମାନ ଭଡା ଅପରିବର୍ତିତ ରଖିବାକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଛନ୍ତି । ଏପରି ସମ୍ବେଦନଶୀଳ ସମୟରେ କୌଣସି ଯାତ୍ରୀ ଯେପରି ବିମାନ ଭଡା ନେଇ ଭାରାକ୍ରାନ୍ତ ନହୁଅନ୍ତି ସେଥିଲାଗି ଯଥେଷ୍ଟ ଧ୍ୟାନ ଦେବାକୁ ମନ୍ତ୍ରୀ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଛନ୍ତି ।
ରାଜ୍ୟ ସରକାର ଓ ସ୍ଥାନୀୟ ପ୍ରଶାସନ ସହ କଥା ହୋଇ ମୃତାହତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ନିଜ ନିଜ ରାଜ୍ୟକୁ ପଠାଇବାକୁ ସବୁପ୍ରକାର ସହଯୋଗ କରିବା ପାଇଁ ସବୁ ଏୟାରଲାଇନ୍ସକୁ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି । ପ୍ରଭାବିତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ସହାୟତା ପାଇଁ ବେସାମରିକ ବିମାନ ସେବା ସଜାଗ ରହି ସେବା ଯୋଗାଇବ ବୋଲି ମନ୍ତ୍ରୀ ରାମ ମୋହନ ନାଇଡୁ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଦେଇଛନ୍ତି ।