য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
মোদী সরকারনা দ্রগ-ফ্রী ভারত অমা ওইহন্নবা চংশিল্লিবা অসি খোঙজেল য়াংশিনহনবা ওইনা NCBনা ইম্ফাল অমসুং গুৱাহাতি জোনশিংদগী লুপা করোর 88রোম ওইগদবা মেথমফেতামাইন তেব্লেৎকী য়াম্লবা কনসাইনমেন্ত অমা ফাগৎপা ঙমখ্রে, ইন্তর্নেস্নেল দ্রগ কার্তেলগী মীওই 4 ফারে
দ্রগ কার্তেলশিংদা মীনুংশি উৎলোই, মখা তাবা ওপরেসনশিং চত্থদুনা দ্রগশিং থিবা-হুমবগী থবকশিং চত্থরি
দ্রগ ফাবা ঙম্বা অসি ইনভেস্তিগেসনদা বত্তম-তু-তোপ অমসুং তোপ-তু-বত্তমগী এপ্রোচ পাইখৎপগী শীংথানীংঙাই ওইবা মাইপাকপগী খুদম অমনি
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা NCBগী তীমবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং অমসুং গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহগী লমজিং মখাদা NCBনা লৈবাক শিনবা থুংবদা অকনবা এপ্রোচ অমগা লোয়ননা দ্রগ ললোনবগী নেৎৱার্ক থিংনবা হোৎনরি
16 MAR 2025 12:02PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা হায়খ্রে মদুদি দ্রগ কার্তেলশিংগী মফমদা মীনুংশি উৎলোই। নারকোতিক্স কন্ত্রোল ব্যুরো(NCB)না লুপা করোর 88গী মেথমফেতামাইন তেব্লেৎকী অচৌবা কনসাইনমেন্ত অমা অমসুং ইন্তর্নেস্নেল দ্রগ কার্তেলগী মীওই 4 ফাগৎপগীদমক থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা X পোস্ত অমদা হায়খি মদুদি দ্রগ ফাবা ঙম্বা অসি ইনভেস্তিগেসনদা বত্তম-তু-তোপ অমসুং তোপ-তু-বত্তমগী এপ্রোচ পাইখৎপগী শীংথানীংঙাই ওইবা মাইপাকপগী খুদম অমনি।
মহাক্কী পোস্ততা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা হায়খি, "দ্রগ কার্তেলশিংগী মফমদা মীনুংশি উৎলোই। মোদী সরকারনা দ্রগ-ফ্রী ভারত অমা ওইহন্নবা চংশিল্লিবা অসি খোঙজেল য়াংশিনহনবা ওইনা NCBনা ইম্ফাল অমসুং গুৱাহাতি জোনশিংদগী লুপা করোর 88রোম ওইগদবা মেথমফেতামাইন তেব্লেৎকী য়াম্লবা কনসাইনমেন্ত অমা ফাগৎপা ঙমখ্রে, ইন্তর্নেস্নেল দ্রগ কার্তেলগী মীওই 4 ফারে। দ্রগ ফাবা ঙম্বা অসি ইনভেস্তিগেসনদা বত্তম-তু-তোপ অমসুং তোপ-তু-বত্তমগী এপ্রোচ পাইখৎপগী শীংথানীংঙাই ওইবা মাইপাকপগী খুদম অমনি। ঐখোয়না দ্রগশিং মখা তানা ফগৎখিগনি। তীম NCBদা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি।”
No mercy for drug cartels.
Accelerating the Modi govt's march to build a drug-free Bharat, a massive consignment of methamphetamine tablets worth ₹88 crore is seized, and 4 members of the international drug cartel are arrested in Imphal and Guwahati zones. The drug haul is a…
— Amit Shah (@AmitShah) March 16, 2025
ওপরেসনশিংগী অকুপ্পা ৱারোল
13.03.2025দা চত্থখিবা অহানবা ওপরেসনগী মনুংদা, ইনফোর্মেসনদা য়ুম্ফম ওইদুনা, NCB ইম্ফাল জোনগী ওফিসরশিংনা লিলোংগী মনাক্তগী ত্রক অমা ফাখি অমসুং ত্রক অদু মপুং ফানা থিবা হুমবা চত্থরবা মতুংদা, ত্রক অদুগী মখাথংবা শরুক্তা য়াওরমবা তুল বোক্স/ কেবিনদগী মেথমফেতামাইনগী তেব্লেৎ 102.39 kg ফাগৎখি। ত্রক অদু য়াওরকপা মীওই অনিসু ফাগৎখি। থিন্থবা তৌদনা তীম অসিনা খুদক্তা ফোলো-অপ ওপরেসন অমা পাংথোকখি অমসুং লিলোং এরিয়াদগী কন্ত্রাবেন্দ অদু রিসিভরনি হায়না চিংনবা মীওই অদু ফাখি। দ্রগ ত্রাফিকিংদা শীজিন্নরম্বা, চকা মরি পানবা গারী অমসু মহাক্কা লোয়ননা ফাগৎপা ঙমখি। মখোয় অহুমকপু তুংদা ফাগৎখি। কন্ত্রাবেন্দ অদুগী সোর্স অদু মোরেনি। কেস অসিদা শরুক য়াখিবা অতোপ্পশিং ফগৎনবা মখা তানা থিজিনবগী থবক চত্থরি।
চপ মান্নবা নুমিত্তা চত্থখিবা অতোপ্পা ওপরেসন অমদা ইনফোর্মেসনদা য়ুম্ফম ওইদুনা, NCB গুৱাহাতি জোনগী ওফিসরশিংনা সিলচরগী মনাক্তা আসাম-মিজোরাম ঙমখৈদা SUV অমা ফাখি অমসুং মদু কুপ্না ইন্সপেক্সন চত্থবদা গারী অদুগী স্পেয়র তাইয়রগী মনুংদা লোৎতুনা থম্লমবা মেথমফেতামাইন তেব্লেৎ 7.48 Kg ফাগৎপা ঙমখি অমসুং গারী অদু হৌরকপা মীওই অদুসু তুংদা ফাগৎখি। কন্ত্রাবেন্দ অসিগী সোর্স অসি মনিপুরগী মোরেনি অমসুং মসিগী লমথুংফম ওইগদৌরিবা মফম অসি করিমগঞ্জনি। কেস অসিদা শরুক য়াখিবা অতোপ্পশিং ফাগৎনবা মখা তানা থিজিনবগী থবক চত্থরি।
অতোপ্পা দিবেলপমেন্ত অমদা। মিজোরাম স্তেত এক্সাইস দিপার্তমেন্তবা মার্চ 6তা ব্রিগেদ বৌংকাউন আইজোলদা ক্রিস্তেল মেথ 46 kg ফাখিবগী কেস অমগী থিজিনবগী থবক NCBনা লৌখৎলি। মসিগী কেস অসিদা দ্রগ সিন্দিকেৎতা য়াওবা মীওই 04 ফাখ্রে। দ্রগ ত্রাফিকিং নেৎৱার্ক অসিগী ইন্তর্নেস্নেল অমসুং ইন্তর স্তেৎ লিঙ্কশিং থিদোক্নবা কেস অসিগী থিজিনবগী থবক অসি NCBনা লৌখৎলি।
অৱাং-নোংপোক লমদম অসি মাগী জিওগ্রাফিক লোকেসনগী মতুং ইন্না দ্রগ ত্রাফিকিংগী মীৎয়েংদগী ভারতকী খ্বাইদগী খুদোংথিনীংঙাই ওইবা লমদম অমা ওইরক্লি। অসিগুম্বা খুদোংথিবা অসি খঙলদুনা, গৃহ মন্ত্রালয় (MHA) না লমদম অসিদা দ্রগকী মায়োক্তা লান অসি হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক 2023দা NCBগী মপাঙ্গল হেনগৎহনখি। NCBনা মাগী জোনেল য়ুনিৎ মঙা অমসুং অৱাং-নোংপোক্তা লৈবা রিজনেল হেদক্বার্তরগী খুত্থাংদা, লমদম অসিদা ওপরেৎ তৌরিবা দ্রগ ত্রাফিকরশিং, মরুওইনা লমদম অসিগী নহা ওইরিবা মীশিং খক্তদা নত্তনা লৈবাক পুম্বগী সেক্যুরিতীদসু খুদোংথিবা ওইহল্লক্লিবা, YABA হায়না খঙনবা মেথমফেতামাইন তেব্লেৎশিংগুম্বা সিন্থেতিক দ্রগশিং ত্রাফিকিং তৌবদা য়াওরিবা মীওইশিংগী মায়োক্তা লেপ্পা লৈতনা থবক পাইখৎলি।

Ministry of Home Affairs
Accelerating Modi govt's march to build a drug-free Bharat, NCB seizes a massive consignment of Methamphetamine tablets worth ₹88 crore, arrests 4 members of international drug cartel in Imphal and Guwahati zones
No mercy for drug cartels, search for drugs continues in continuous operations
Drug haul is a testament to the stellar performance of the bottom-to-top and top-to-bottom approach to investigation
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah congratulates team NCB
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Home Minister Shri Amit Shah, NCB is combating the drug smuggling network with a ruthless approach across the country
16 MAR 2025 12:02PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, has said that there will be no mercy for drug cartels. Congratulating the Narcotics Control Bureau (NCB) for seizure of a massive consignment of methamphetamine tablets worth ₹88 crore and arresting 4 members of the international drug cartel, Union Home Minister said in an X post that drug haul is a testament to the stellar performance of the bottom-to-top and top-to-bottom approach to investigation.
In his post Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said, “No mercy for drug cartels. Accelerating the Modi govt's march to build a drug-free Bharat, a massive consignment of methamphetamine tablets worth ₹88 crore is seized, and 4 members of the international drug cartel are arrested in Imphal and Guwahati zones. The drug haul is a testament to the stellar performance of the bottom-to-top and top-to-bottom approach to investigation. Our hunt for drugs continues. Heartfelt congratulations to team NCB.”
Details of operations
In the 1st operation, on 13.03.2025, based upon information, the Officers of NCB Imphal Zone intercepted a truck near Lilong area and after thorough reconnaissance of the vehicle, recovered 102.39 kg of Methamphetamine tablets from tool box/cabin in the rear section of the truck. 02 occupants of the truck were also apprehended. Without delay, the team immediately conducted a follow-up operation and apprehended the suspected receiver of the contraband from Lilong area. A four wheeler, used for drug trafficking was also recovered from him which was used for drug trafficking. All three were arrested later. The suspected source of the contraband is Moreh. Further investigation is underway to nab others involved in the case.
In another operation, on the same day, based on information, Officers of NCB Guwahati Zone intercepted a SUV in the Assam –Mizoram border near Silchar and on thorough inspection of the same, recovered 7.48 Kgs of Methamphetamine Tablets concealed inside the spare tire of the vehicle and also apprehended the occupant of the vehicle, who was later arrested. The source of the contraband was Moreh, Manipur and suspected destination was Karimganj. Further investigation to nab others involved in the case is going on.
In another development. NCB is also taking over the investigation of a case from Mizoram State Excise Department wherein about 46 kgs of crystal Meth at Brigade Bawngkawn Aizawl on March 6 was seized. In this case 04 persons involved in the drug syndicate have been arrested. Investigation of the case is being taken over by NCB to probe the international and inter-state linkages of the drug trafficking network.
The North Eastern Region has emerged as one of the most vulnerable areas of India from the point of view of drug trafficking owing to its geographic location. Identifying this vulnerability, the Ministry of Home Affairs (MHA) had augmented the strength of NCB in the year 2023 to further strengthen the war against drugs in the region. NCB, through its five Zonal Units and a Regional Headquarter in North East, has been continuously working against the drug traffickers operating in the region, particularly against those involved in trafficking of synthetic drugs such as Methamphetamine tablets, popularly known as YABA that has posed a threat to not only the young population of the region, but also to the security of the nation as a whole.