Ministry of Home Affairs
Accelerating Modi govt's march to build a drug-free Bharat, NCB seizes a massive consignment of Methamphetamine tablets worth ₹88 crore, arrests 4 members of international drug cartel in Imphal and Guwahati zones
No mercy for drug cartels, search for drugs continues in continuous operations
Drug haul is a testament to the stellar performance of the bottom-to-top and top-to-bottom approach to investigation
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah congratulates team NCB
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Home Minister Shri Amit Shah, NCB is combating the drug smuggling network with a ruthless approach across the country
16 MAR 2025 12:02PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, has said that there will be no mercy for drug cartels. Congratulating the Narcotics Control Bureau (NCB) for seizure of a massive consignment of methamphetamine tablets worth ₹88 crore and arresting 4 members of the international drug cartel, Union Home Minister said in an X post that drug haul is a testament to the stellar performance of the bottom-to-top and top-to-bottom approach to investigation.
In his post Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said, “No mercy for drug cartels. Accelerating the Modi govt's march to build a drug-free Bharat, a massive consignment of methamphetamine tablets worth ₹88 crore is seized, and 4 members of the international drug cartel are arrested in Imphal and Guwahati zones. The drug haul is a testament to the stellar performance of the bottom-to-top and top-to-bottom approach to investigation. Our hunt for drugs continues. Heartfelt congratulations to team NCB.”
Details of operations
In the 1st operation, on 13.03.2025, based upon information, the Officers of NCB Imphal Zone intercepted a truck near Lilong area and after thorough reconnaissance of the vehicle, recovered 102.39 kg of Methamphetamine tablets from tool box/cabin in the rear section of the truck. 02 occupants of the truck were also apprehended. Without delay, the team immediately conducted a follow-up operation and apprehended the suspected receiver of the contraband from Lilong area. A four wheeler, used for drug trafficking was also recovered from him which was used for drug trafficking. All three were arrested later. The suspected source of the contraband is Moreh. Further investigation is underway to nab others involved in the case.
In another operation, on the same day, based on information, Officers of NCB Guwahati Zone intercepted a SUV in the Assam –Mizoram border near Silchar and on thorough inspection of the same, recovered 7.48 Kgs of Methamphetamine Tablets concealed inside the spare tire of the vehicle and also apprehended the occupant of the vehicle, who was later arrested. The source of the contraband was Moreh, Manipur and suspected destination was Karimganj. Further investigation to nab others involved in the case is going on.
In another development. NCB is also taking over the investigation of a case from Mizoram State Excise Department wherein about 46 kgs of crystal Meth at Brigade Bawngkawn Aizawl on March 6 was seized. In this case 04 persons involved in the drug syndicate have been arrested. Investigation of the case is being taken over by NCB to probe the international and inter-state linkages of the drug trafficking network.
The North Eastern Region has emerged as one of the most vulnerable areas of India from the point of view of drug trafficking owing to its geographic location. Identifying this vulnerability, the Ministry of Home Affairs (MHA) had augmented the strength of NCB in the year 2023 to further strengthen the war against drugs in the region. NCB, through its five Zonal Units and a Regional Headquarter in North East, has been continuously working against the drug traffickers operating in the region, particularly against those involved in trafficking of synthetic drugs such as Methamphetamine tablets, popularly known as YABA that has posed a threat to not only the young population of the region, but also to the security of the nation as a whole.

गृह मामिला मन्त्रालय
मोदी सरकारले नशा मुक्त भारत निर्माणको अभियानलाई गति प्रदान गर्दै एनसीबीले 88 करोड रुपियाँ बराबरको मेथाम्फेटामाइन ट्याब्लेटको एक ठूलो खेप जफत गर्यो, इम्फाल र गुवाहाटी क्षेत्रमा अन्तर्राष्ट्रिय ड्रग कार्टेलका 4 सदस्यलाई पक्राउ गर्यो
ड्रग कार्टेलहरूको लागि कुनै दया छैन, ड्रगको खोजीमा निरन्तर कारबाहीमा जारी छ
ड्रगको लागूऔषध बरामदीको जाँचका लागि तलदेखि माथि र माथिदेखि तलसम्मको दृष्टिकोणको उत्कृष्ट प्रदर्शनको प्रमाण हो
केन्द्रीय गृह मन्त्री तथा सहकारिता मन्त्री श्री अमित शाहले एनसीबी टोलीलाई बधाई दिए
प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदीको नेतृत्व र गृह मन्त्री श्री अमित शाहको मार्गदर्शनमा एनसीबीले देशभरि ड्रग तस्करी नेटवर्कविरुद्ध निर्मम तरिकाले लडिरहेको छ।
16 MAR 2025 12:02PM by PIB Gangtok
केन्द्रीय गृह मन्त्री तथा सहकारिता मन्त्री श्री अमित शाहले ड्रग कार्टेलको लागि कुनै दया नगरिने बताएका छन्। 88 करोड रुपियाँ बराबरको मेथाम्फेटामाइन ट्याब्लेटको ठूलो खेप जफत गरेको र अन्तर्राष्ट्रिय लागूऔषध कार्टेलका 4 सदस्यलाई पक्राउ गरेकोमा नार्कोटिक्स कन्ट्रोल ब्यूरो (एनसीबी) लाई बधाई दिँदै केन्द्रीय गृह मन्त्रीले एक एक्स पोस्टमा भने, ड्रगको बरामद जाँचको लागि तल्लोदेखि माथि र माथिदेखि तलसम्मको अनुसन्धान दृष्टिकोणको उत्कृष्ट प्रदर्शनको प्रमाण हो।
आफ्नो पोस्टमा केन्द्रीय गृह मन्त्री तथा सहकारिता मन्त्री श्री अमित शाहले भने, ड्रग कार्टेलहरूको लागि कुनै दया छैन। नशा मुक्त भारत निर्माणका लागि मोदी सरकारको अभियानलाई गति प्रदान पार्दै 88 करोड रुपियाँको मेथाम्फेटामाइन ट्याब्लेटको ठूलो खेप जफत गरिएको छ अनि इम्फाल र गुवाहाटी क्षेत्रमा अन्तर्राष्ट्रिय ड्रग कार्टेलका 4 सदस्यलाई पक्राउ गरिएको छ। ड्रगको बरामद जाँचका लागि तल्लोदेखि माथि र माथिदेखि तलसम्मको अनुसन्धान दृष्टिकोणको उत्कृष्ट प्रदर्शनको प्रमाण हो। लागूऔषधको लागि हाम्रो खोजी जारी छ। एनसीबी टोलीलाई हार्दिक बधाई छ।
अपरेशनको विवरण
पहिलो अपरेशनमा, 13.03.2025 मा प्राप्त सूचनाको आधारमा एनसीबी इम्फाल जोनका अधिकारीहरूले लिलोङ क्षेत्र नजिकै एउटा ट्रकलाई रोके र वाहनको गहन खोजी गरेपछि, ट्रकको पछाडिको भागमा रहेको टुल बक्स/केबिनबाट 102.39 किलोग्राम मेथाम्फेटामाइन ट्याब्लेट बरामद गरे। ट्रकमा सवार 02 व्यक्तिलाई पनि पक्राउ गरियो। ढिलाइ नगरी, टोलीले तुरुन्तै एक अनुवर्ती अपरेशन सञ्चालन गर्यो अनि लिलोङ क्षेत्रबाट तस्करीको सन्दिग्ध रिसिभरलाई पक्राउ गर्यो। लागूपदार्थ ओसारपसारमा प्रयोग गरिएको चार चक्के सवारी साधन पनि उनको साथबाट बरामद गरिएको थियो जुन लागूपदार्थ ओसारपसारमा प्रयोग गरिएको थियो। यसपछि तीनैजनालाई पक्राउ गरियो। तस्करीको सन्दिग्ध स्रोत मोरेह हो। मामिलामा सामेल अन्यलाई पक्रिनका लागि थप अनुसन्धान चलिरहेको छ।
सोही गिन अर्को अभियानमा, सूचनाको आधारमा, एनसीबी गुवाहाटी जोनका अधिकारीहरूले सिल्चर नजिकै असम-मिजोरम सीमामा एक एसयूभीलाई रोके र त्यसको गहन निरीक्षण गर्दा गाडीको स्पेयर टायरभित्र लुकाइएको 7.48 किलोग्राम मेथाम्फेटामाइन ट्याब्लेट बरामद गरे र गाडीमा सवार व्यक्तिलाई पनि पक्राउ गरे, जसलाई पछि पक्राउ गरिएको थियो। तस्करीको स्रोत मोरेह, मणिपुर थियो र सन्दिग्ध गन्तव्य करीमगञ्ज थियो। यस मामिलामा सामेल अन्यलाई पक्रिनका लागि अघिल्लो अनुसन्धान भइरहेको छ।
एक अर्को घटनाक्रममा, एनसीबीले मिजोरम राज्य आबकारी विभागबाट एक मामिलाको जाँच पनि आफ्नो हातमा लिइरहेको छ, जसमा मार्च 6 मा ब्रिगेड बावङकवन आइजोलमा लगभग 46 किलोग्राम क्रिस्टल मेथ जफत गरिएको थियो। यस मामिलामा ड्रग सिण्डिकेटमा सामेल 04 जना मानिसलाई पक्राउ गरिएको छ। ड्रग तस्करी नेटवर्कको अन्तर्राष्ट्रिय र अन्तर-राज्यीय सम्बन्धको अनुसन्धान गर्नका लागि एनसीबीले मामिलाको अनुसन्धान गरिरहेको छ।
पूर्वोत्तर क्षेत्र यसको भौगोलिक स्थानको कारणले लागुऔषध तस्करीको दृष्टिकोणबाट भारतको सबैभन्दा जोखिमपूर्ण क्षेत्रहरू मध्ये एकको रूपमा देखा परेको छ। यस जोखिमलाई पहिचान गर्दै गृह मन्त्रालय (एमएचए) ले यस क्षेत्रमा लागूपदार्थ विरुद्धको युद्धलाई अझ बलियो बनाउन सन् 2023 मा एनसीबीको शक्ति बढाएको थियो। एनसीबीले आफ्ना पाँच क्षेत्रीय एकाइ र पूर्वोत्तरमा एक क्षेत्रीय मुख्यालयको माध्यमद्वारा यस क्षेत्रमा सक्रिय लागूपदार्थ तस्करहरू विरुद्ध निरन्तर काम गरिरहेको छ, विशेष गरी मेथाम्फेटामाइन ट्याब्लेट जस्ता सिन्थेटिक ड्रग्सको तस्करीमा सामेल मानिसहरू विरुद्ध, जसलाई याबाको नामले जानिन्छ, जसले यस क्षेत्रको युवा आबादीलाई मात्र नभई समग्र राष्ट्रको सुरक्षालाई पनि खतरामा पारेको छ।