ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଐତିହାସିକ 100ତମ ଉତକ୍ଷେପଣ ପାଇଁ ଇସ୍ରୋକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
29 JAN 2025 6:57PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାରତୀୟ ମହାକାଶ ଗବେଷଣା ସଂଗଠନ (ଇସ୍ରୋ) କୁ ଐତିହାସିକ 100ତମ ଉତକ୍ଷେପଣ ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇବା ସହ ଏହାକୁ ଏକ ଅବିଶ୍ୱସନୀୟ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ବୋଲି କହିଛନ୍ତି । ଏହା ବୈଜ୍ଞାନିକ ଏବଂ ଇଞ୍ଜିନିୟରମାନଙ୍କ ଦୂରଦୃଷ୍ଟି, ସମର୍ପଣ ଏବଂ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦର୍ଶାଉଛି ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି।
ଭାରତର ମହାକାଶ ଯାତ୍ରାରେ ଘରୋଇ କ୍ଷେତ୍ରର କ୍ରମବର୍ଦ୍ଧିଷ୍ଣୁ ଭୂମିକା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବିଶ୍ୱାସ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ ଯେ ଦେଶ ମହାକାଶ ଅନ୍ୱେଷଣରେ ନୂତନ ଶିଖର ହାସଲ କରିବା ଜାରି ରଖିବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି;
‘‘ଐତିହାସିକ ୧୦୦ତମ ଉତକ୍ଷେପଣ ପାଇଁ ଇସ୍ରୋକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ!’’
ଏହି ଅବିଶ୍ୱସନୀୟ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଆମ ବୈଜ୍ଞନିକ ଏବଂ ଇଞ୍ଜିନିୟରମାନଙ୍କର ଦୂରଦୃଷ୍ଟି, ସମର୍ପଣ ଓ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦର୍ଶାଉଛି।
ଘରୋଇ କ୍ଷେତ୍ର ସାମିଲ ହେବା ସହିତ ଭାରତର ମହାକାଶ ଯାତ୍ରା ନୂତନ ଉଚ୍ଚତା ଛୁଇଁବା ଜାରି ରଖିବ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates ISRO on historic 100th launch
29 JAN 2025 6:57PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi congratulated the Indian Space Research Organisation (ISRO) on historic 100th launch, calling it an incredible milestone that illustrates the vision, dedication and commitment of our scientists and engineers.
Emphasizing the growing role of the private sector in India’s space journey, the Prime Minister expressed confidence that the nation will continue to achieve new heights in space exploration.
The Prime Minister posted on X;
“Congratulations to @isro on the historic 100th launch!
This incredible milestone illustrates the vision, dedication and commitment of our scientists and engineers.
With the private sector joining hands, India’s space journey will continue to attain new heights.”