Ministry of Information & Broadcasting
Mahakumbh 2025: Information and Broadcasting Ministry's Digital Exhibition at Prayagraj enlightening
Citizens on India's New Criminal Laws
21 JAN 2025 8:11PM by PIB Delhi
A detailed and easy-to-understand overview of India's New Criminal laws—THE BHARATIYA NYAYA SANHITA, 2023, THE BHARATIYA SAKSHYA ADHINIYAM, 2023, and THE BHARATIYA NAGARIK SURAKSHA SANHITA, 2023—is being provided to the public at the Union Ministry of Information and Broadcasting's attractive digital exhibition at the Mahakumbh in Prayagraj, along the Triveni Marg.
Further, the exhibition is offering information on various welfare schemes of the Indian government, new policies, laws, and the Indian Constitution through anamorphic walls, LED TV screens, LED walls, and holographic cylinders. It explains, through audio-visual media, that the the new laws are based on justice and fairness, with technology integrated into the legal framework to prioritize justice and citizen safety.
The new laws have been designed to make India’s justice system more transparent, efficient, and aligned with the needs of modern society. These three new laws represent a historic shift in India's judicial system, introducing a new framework to address contemporary challenges like cybercrime and organized crime, while ensuring justice for the victims.

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
মহাকুম্ভ ২০২৫: প্ৰয়াগৰাজত তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ তথ্যসমৃদ্ধ ডিজিটেল প্ৰদৰ্শনী
ভাৰতৰ নতুন অপৰাধ আইন সন্দৰ্ভত নাগৰিকৰ মতামত
21 JAN 2025 8:11PM by PIB Guwahati
প্ৰয়াগৰাজৰ ত্ৰিবেণী মাৰ্গত মহাকুম্ভ উপলক্ষে তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ আকৰ্ষণীয় ডিজিটেল প্ৰদৰ্শনীয়ে জনসাধাৰণক ভাৰতৰ নতুন অপৰাধ আইন - ভাৰতীয় ন্যায় সংহিতা, ২০২৩, ভাৰতীয় সাক্ষ‍্য অধিনিয়ম, ২০২৩ আৰু ভাৰতীয় ন‍াগৰিক সুৰক্ষা সংহিতা, ২০২৩-ৰ বিশদ আৰু সৰল আভাস প্ৰদান কৰিছে।
ইয়াৰ উপৰিও ভাৰত চৰকাৰৰ বিভিন্ন কল্যাণমূলক আঁচনি, নতুন নীতি, আইন আৰু ভাৰতীয় সংবিধানৰ তথ্য এনামৰ্ফিক দেৱাল, এলইডি টিভি স্ক্ৰীণ, এলইডি দেৱাল আৰু হ’ল’গ্ৰাফিক চিলিণ্ডাৰৰ জৰিয়তে প্ৰদৰ্শনীত উপস্থাপন কৰা হৈছে। ইয়াত দৃশ্য-শ্ৰব্য মাধ্যমৰ জৰিয়তে প্ৰকাশ কৰা হৈছে যে নতুন আইনসমূহ ন্যায় আৰু ন্যায়পৰায়ণতাৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি গঢ় লৈ উঠিছে, আৰু ন্যায় আৰু নাগৰিক সুৰক্ষাক অগ্ৰাধিকাৰ দিবলৈ আইনী কাঠামোত প্ৰযুক্তি সংযুক্ত কৰা হৈছে।
ভাৰতৰ ন্যায় ব্যৱস্থাক অধিক স্বচ্ছ, কাৰ্যক্ষম আৰু আধুনিক সমাজৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ অনুকূল কৰি তোলাৰ বাবে নতুন আইনৰ সৃষ্টি কৰা হৈছে। এই তিনিখন নতুন আইনে ভাৰতৰ ন্যায় ব্যৱস্থাৰ এক ঐতিহাসিক পৰিৱৰ্তনক প্ৰতিনিধিত্ব কৰে, চাইবাৰ অপৰাধ আৰু সংগঠিত অপৰাধৰ দৰে সমসাময়িক প্ৰত্যাহ্বানৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ নতুন কাঠামো প্ৰৱৰ্তন কৰে, একে সময়তে ভুক্তভোগীৰ বাবে ন্যায়ো নিশ্চিত কৰে।