ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୨୦୨୪ ଫାଇଡ୍ ମହିଳା ବିଶ୍ୱ ରାପିଡ୍ ଚାମ୍ପିଅନ୍‌ସିପ୍ ଜିତିଥିବାରୁ ହମ୍ପି କୋନେରୁଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
29 DEC 2024 3:34PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ୨୦୨୪ ଫାଇଡ୍ ମହିଳା ବିଶ୍ୱ ରାପିଡ୍ ଚାମ୍ପିଅନ୍‌ସିପ୍ ଜିତିବା ପାଇଁ ହମ୍ପି କୋନେରୁଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ସେ ତାଙ୍କର ଦୃଢ଼ତା ଏବଂ ପ୍ରତିଭାର ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ, ଯାହା ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଉଛି ।
ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଚେସ୍ ମହାସଂଘ ହ୍ୟାଣ୍ଡେଲ୍ ଦ୍ୱାରା ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ସେ ଲେଖିଛନ୍ତି :
“୨୦୨୪ ଫାଇଡ୍ ମହିଳା ବିଶ୍ୱ ରାପିଡ୍ ଚାମ୍ପିଅନ୍‌ସିପ୍ ଜିତିଥିବାରୁ ହମ୍ପି କୋନେରୁଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ! ତାଙ୍କର ଦୃଢ଼ତା ଏବଂ ପ୍ରତିଭା ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଉଛି ।
ଏହି ବିଜୟ ଏକ ଐତିହାସିକ ବିଜୟ କାରଣ, ଏହା ହେଉଛି ତାଙ୍କର ଦ୍ୱିତୀୟ ବିଶ୍ୱ ରାପିଡ୍ ଚାମ୍ପିଅନ୍‌ସିପ୍ ଟାଇଟଲ୍‌, ଯାହା ଦ୍ୱାରା ସେ ଏହି ଅବିଶ୍ୱସନୀୟ ସଫଳତା ହାସଲ କରିବାରେ ଏକମାତ୍ର ଭାରତୀୟ ହୋଇପାରିଛନ୍ତି ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Humpy Koneru on winning the 2024 FIDE Women’s World Rapid Championship
29 DEC 2024 3:34PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today congratulated Humpy Koneru on winning the 2024 FIDE Women’s World Rapid Championship. He lauded her grit and brilliance as one which continues to inspire millions.
Responding to a post by International Chess Federation handle on X, he wrote:
“Congratulations to @humpy_koneru on winning the 2024 FIDE Women’s World Rapid Championship! Her grit and brilliance continues to inspire millions.
This victory is even more historic because it is her second world rapid championship title, thereby making her the only Indian to achieve this incredible feat.”