Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah chairs a review meeting with NCRB on implementation of three New Criminal Laws
The implementation of CCTNS 2.0, NAFIS, integration of prisons, courts, prosecution and forensics with ICJS 2.0 across the country was reviewed in the meeting
The three new laws brought under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi will ensure the completion of proceedings, from FIR to final disposal, within three years
NCRB should create a platform for data sharing which can benefit the investigating officer and investigation process
Using technology, alerts should be generated at predetermined stages and timelines in all criminal cases from FIR to final disposal of the case for the convenience of victims and complainants
Biometric technology should be used to identify unidentified bodies and unidentified persons
Home Minister lauded NCRB's efforts in technical implementation of NAFIS
24 DEC 2024 12:36PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah chaired a review meeting on the implementation of three new criminal laws with National Crime Records Bureau (NCRB) in New Delhi. The meeting reviewed the implementation of integration of CCTNS 2.0, NAFIS, Prisons, Courts, Prosecution and Forensics with ICJS 2.0 at all India level. Union Home Secretary, Director NCRB and several senior officials of the Ministry of Home Affairs, NCRB and NIC were present in the meeting.
During the discussion in the meeting, the Union Home Minister asked NCRB to facilitate complete implementation of new criminal laws in the ICJS 2.0. Shri Amit Shah emphasised on using of applications like eSakshya, Nyaya Shruti, eSign and eSummons in every state / UT.
While emphasizing on the use of technology, Union Home Minister and Minister of Cooperation said that alerts should be generated for all the criminal cases at predefined stages and timelines right from registration to disposal of the case to benefit victims and complainants. Alerts to Investigation Officers as well as senior officers as per pre-define timelines will help in expediting the process of investigation. He emphasized that a team of officers of MHA, NCRB should visit the States/UTs to increase the adoption of technical projects and assist them in all possible ways.
Shri Amit Shah emphasised to have regular interaction with senior police formations of State/UTs to monitor the progress of Crime and Criminal Tracking Network & Systems (CCTNS) and Inter-Operable Criminal Justice System (ICJS) on regular basis and provide impetus to the project. He added that use of biometric technology should be adopted to identify unidentified dead bodies and unidentified found persons.
Union Home Minister said that NCRB should create a data rich platform to benefit the Investigation Officers and other stakeholder of Criminal Justice System. He appreciated efforts of NCRB in the technical implementation of New Criminal Laws and National Automated Fingerprint Identification System (NAFIS).

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ময়াই তাংবল লৌদুনা নই দিল্লীদা NCRBগা লোইননা অনৌবা ক্রিমিনেল লো অহুম চৎনহনবগী মতাংদা রিভ্যু মীতিং অমা পাংথোকখ্রে
মীফম অসিনা জাতিগী থাক্তা ICJS 2.0গা CCTNS 2.0, NAFIS, কৈশুমশঙশিং, কোর্তশিং, প্রোসিক্যুশন অমসুং ফোরেন্সিকশিং পুনশিন্নবগী থবক পাইখৎপগী মতাংদা য়েংশিনখ্রে
য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা NCRBদা ICJS 2.0 দা অনৌবা ক্রিমিনেল লোশিং মপুং ফানা চৎনহন্নবা হায়খ্রে, রাজ্য/য়ু.তি. খুদিংমক্তা ইসক্স্যা, ন্যায় শ্রুতি, ইসাইনদা অমসুং ইসমনশিং শিজিন্নগদবনি
য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা ভিক্তিমশিং অমসুং ৱাকৎ থাংগৎলক্লিবশিংদা কান্নবা পীনবা কেস অদু হেক রেজিস্তর তৌবা মিৎকুপতগীনা কেস অদু হেক লোইশিনবা ফাওবগী অকক্নবা তাঙ্ককশিং অমসুং মতমশিং ক্রিমিনেল কেস খুদিংমক্কী এলর্তশিং জেনরেত তৌগদবনি হায়না হায়খি
অকক্নবা মতমগী মতুং ইন্না ইনভেস্তিগেশন ওফিসরশিংগা লোইন-লোইননা সেনিয়র ওফিসরশিংদা এলর্তশিং থাবনা ইভেস্তিগেশন তৌবগী থৌওং অদুবু হেন্না য়াংখৎহনবদা মতেং পাংগনি
মশক খঙদবা অশিবা হকচাংশিং অমসুং মশক খঙদবা মীওইশিং ফংবা মতমদা মশখ খঙদোক্নবা বায়োমত্রিক তেক্নোলোজী শিজিন্নগদবনি
য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা NAFISকী তেক্নিকেল ইমপ্লিমেন্তেশন তৌবদা NCRBনা হোৎনখিবশিং অদুগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
24 DEC 2024 12:36PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ময়াই তাংবল লৌদুনা নই দিল্লীদা নেসনেল ক্রাইম রেকোর্দস ব্যুরো (NCRB)গা লোইননা অনৌবা ক্রিমিনেল লো অহুম চৎনহনবগী মতাংদা রিভ্যু মীতিং অমা পাংথোকখ্রে। মীফম অসিনা জাতিগী থাক্তা ICJS 2.0গা CCTNS 2.0, NAFIS, কৈশুমশঙশিং, কোর্তশিং, প্রোসিক্যুশন অমসুং ফোরেন্সিকশিং পুনশিন্নবগী থবক পাইখৎপগী মতাংদা য়েংশিনখ্রে। মীফম অদুদা কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈগী সেক্রেতরী, NCRBগী দাইরেক্তর অমসুং য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়, NCRB অমসুং NICগী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিংনা শরুক য়াখি।
মীফম অদুগী খন্ন-নৈনবা অদুদা কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা NCRBদা ICJS 2.0 দা অনৌবা ক্রিমিনেল লোশিং মপুং ফানা চৎনহন্নবা হায়খ্রে। শ্রী অমিত শাহনা রাজ্য/য়ু.তি. খুদিংমক্তা ইসক্স্যা, ন্যায় শ্রুতি, ইসাইনদা অমসুং ইসমনগুম্বা এপ্লিকেশনশিং অসি শিজিন্নবগী মতাংদা য়াম্না মরু ওইনা পনখি।
তেক্নোলোজী শিজিন্নবগী মতাংদা য়াম্না মরুওইনা পন্দুনা, কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রীনা ভিক্তিমশিং অমসুং ৱাকৎ থাংগৎলক্লিবশিংদা কান্নবা পীনবা কেস অদু হেক রেজিস্তর তৌবা মিৎকুপতগীনা কেস অদু হেক লোইশিনবা ফাওবগী অকক্নবা তাঙ্ককশিং অমসুং মতমশিং ক্রিমিনেল কেস খুদিংমক্কী এলর্তশিং জেনরেত তৌগদবনি হায়না হায়খি। অকক্নবা মতমগী মতুং ইন্না ইনভেস্তিগেশন ওফিসরশিংগা লোইন-লোইননা সেনিয়র ওফিসরশিংদা এলর্তশিং থাবনা ইভেস্তিগেশন তৌবগী থৌওং অদুবু হেন্না য়াংখৎহনবদা মতেং পাংগনি। মহাক্না MHA, NCRBগী ওফিসরশিংগী তীম অমা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা তেক্নিকেল প্রোজেক্তশিং শিংজিন্নবা হেনগৎহন্নবা অমসুং মখোয়দা পীবা য়াবা অঙম্বা মতেং পীনবা চৎকদবনি হায়না য়াম্না মরু ওইনা পনখি।
শ্রী অমিত শাহনা চাং নাইনা ক্রাইম অমসুং ক্রিমিনেল ত্রেকিং নেতৱার্ক অমসুং সিস্তেমশিং (CCTNS) অমসুং ইন্তর-ওপরেবল ক্রিমিনেল জস্তিস সিস্তেম (ICJS)কী প্রোগ্রেস য়েংশিন্নবা অমসুং প্রোজেক্ত অদুদা ইনোৎ হাপ্নবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী সেনিয়র পুলিস ফোর্মেশনশিংগা লোইননা তোইনা ৱারি-ৱাতাই শানবগী মতাংদা য়াম্না মরু ওইনা পনখি। মহাক্না মখাতানা মশক খঙদবা অশিবা হকচাংশিং অমসুং মশক খঙদবা মীওইশিং ফংবা মতমদা মশখ খঙদোক্নবা বায়োমত্রিক তেক্নোলোজী শিজিন্নগদবনি হায়না পল্লকখি।
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি NCRBনা ইনভেস্তিগেশন ওফিসরশিং অমসুং ক্রিমিনেল জস্তিস সিস্তেমগী অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিংদা কান্ননবা দেতা মতিকচানা লৈবা প্লেতফোর্ম অমা শেমগদবনি হায়না হায়খি। মহাক্না ন্যু ক্রিমিনেল লোজ এন্দ নেস্নেল ওতোমেতেদ ফিঙ্গরপ্রিন্ত আইদেন্তিফিকেশন সিস্তেম (NAFIS)কী তেক্নিকেল ইমপ্লিমেন্তেশন তৌবদা NCRBনা হোৎনখিবশিং অদুগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।