প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রোজগার মেলাগী মখাদা কেন্দ্র সরকারগী বিভাগশিং অমসুং লুপশিংদা নৌনা থবক খল্লবা মীওইশিংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ৭১,০০০ হেন্না য়েন্থোকখ্রে
রোজগার মেলাশিংনা নহারোলশিংদা শক্তি পীরি অমসুং মখোয়গী মতিং ফুদোকহল্লে, নৌনা থবক চঙলবশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি: প্রধান মন্ত্রী
ঙসিদি ভারতকী নহারোলশিং অনৌবা থাজবনা পীক থল্লে, হিরম খুদিংমক্ত মাইপাক্লে: প্রধান মন্ত্রী
অনৌবা ভারত অমা শেমগৎনবা অনৌবা লাইরিক-লাইশু তম্বীবগী সিস্তেম অমগী দরকার ওইবা চহি কয়া লৈবাক অসিনা খন্দুনা লাক্লি, নেসনেল ইজুকেসন পোলিসিগী মখাদা, হৌজিক লৈবাক অসি মাইকৈ অদুদা চঙশিল্লে: প্রধান মন্ত্রী
ঙসি, ঐখোয়গী সরকারগী থৌশিলশিং অমসুং ৱারেপশিংনা মরম ওইদুনা, ভারতকী খুঙ্গং ফাওবদা থবক ফংনবা অমসুং মশানা মশাবু থবক পীজনবা অনৌবা খুদোংচাবশিং শেমগৎলে, মশিং য়াম্লবা নহারোলশিং লৌউ-শিংউগী হিরমদা থবক ফংলে, মখোয়গী অপাম্বা থবক শুনবগি খুদোংচাবা অমা মখোয়না ফংলে: প্রধান মন্ত্রী
ঐখোয়গী থবক্তি হিরম খুদিংমক্ত মশা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা নুপীশিং শেমগৎপনি: প্রধান মন্ত্রী
23 DEC 2024 12:54PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রোজগার মেলাদা ৱা ঙাংখ্রে অমসুং কেন্দ্র সরকারগী তোঙান-তোঙানবা বিভাগশিং অমসুং লুপশিংদা নৌনা থবক খল্লবশিংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ৭১,০০০ হেন্না য়েন্থোকখ্রে। রোজগার মেলা অসি থবক ফংহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা খ্বাইদগী মরুওইনা লৌরিবা অসি থবক ওইনা পাংথোক্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা খোঙথাং অমনি। মসিনা লৈবাক শেমগৎপদা শরুক য়ানবা অমসুং মশামক্কী ফিবম ফগৎনবা নহারোলশিংদা খুদোংচাবশিং পীরে।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহাক ঙরাং অহিং অথেংবদা কুৱেত্তগী হল্লক্লে, মফম অদুদা মহাক্না ভারতকী নহারোলশিং অমসুং শীনফম কয়াগী মীওইশিংগা কুপ্না ৱারি শানরকখি। মহাক হল্লক্লবা মতুংদা, লৈবাক অসিগী নহারোলশিংগা মহাক্কী অহানবা থৌরম পাংথোকপা অসি মপা য়াম্না চানবা অমনি। ঙসি লৈবাক অসিগী নহারোল লিশিং কয়াগী অনৌবা অমা হৌবনি। অদোমগী চহি কয়াগী মঙলানশিং মঙফাওনরে, চহি কয়া হোৎনরকপগী মহৈ চারে। চৎখিগদৌরিবা চহি ২০২৪ না অদোমদা অনৌবা নুংঙাইবা পুরক্লে। অদোম অমসুং অদোমগী ইমুং-মনুংদা ঐনা হরাওবা ফোঙদোকচরি।
রোজগার মেলাগুম্বা থবকশিংগী খুৎথাংদা ভারতকী নহারোলশিংগী হৈথোই-শিংথোইবা মপুংফানা শীজিন্ননবা সরকারনা মরুওইনা লৌরি। হৌখিবা চহি ১০ অসিদা, তোঙান-তোঙানবা মিনিস্ত্রিশিং অমসুং দিপার্তমেন্তশিংদা সরকারগী থবক পীনবা অকনবা থবক অমা পায়খৎতুনা লাক্লি। ঙসি নহারোল লিশিং ৭১,০০০ হেনবদা মখোয়গী এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং খুৎশিন্নরে। হৌখিবা চহি অমা মখায়দা চাউরাক্না সরকারগী থবক লাখ ১০ রোম ফংহনখ্রে অমসুং মসি রেকোর্দ অমা থম্লে। হায়রিবা থবকশিং অসি অরোন-অথুপ লৈতনা থবক খনখিবনি অমসুং নৌনা থবক খল্লবশিংনা কৎথোকপগা লোয়ননা অমসুং পুকচেল শেংনা মীয়ামগী থবক তৌরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক অমা চাউখৎপা অসি লৈবাক অদুগী নহারোলশিংগী থবক শুবা কনবা, থবক ঙম্বা অমসুং লুচিংবগী গুনগী মখা পোল্লি। ২০৪৭ দা ভারত চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইনবা থবক পায়খৎলে অমসুং লৈবাক অসিগী নহারোলশিংগী হৈথোই-শিংথোইবা হেনগৎহন্নবা সরকারগী থৌশিলশিং অমসুং ৱারেপশিং মীৎয়েং চঙলে। হৌখিবা চহি ১০ দা পায়খৎখিবা থবকশিং হায়বদি মেক ইন ইন্দিয়া, অত্মানির্ভর ভারত, স্তার্দ-অপ ইন্দিয়া, স্তেন্দ-অপ ইন্দিয়া অমসুং দিজিতেল ইন্দিয়ানা নহারোলশিং মাঙজিল থাহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌজিক ভারত মালেমদা ৫শুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমি ওইরে অমসুং ৩শুবা খ্বাইদগী চাউবা স্তার্দ-অপ ইকোসিস্তেম লৈরে। ঙসি ভারতকী নহারোলশিং অনৌবা থাজবনা পীক থল্লে। মখোয় হিরম খুদিংমক্ত মীথোই মীহেল্লে। ঙসি নহা ওইরিবা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিংনা হৌদোক্লিবা স্তার্দঅপশিংনা অকনবা শৌগৎপগী খুদোংচাবা ফংলে। শান্নবনা শীনফম ওইরিবা নহারোলশিংনা মখোয় হৌজিক মতমগী অনৌবা খুদোংচাবশিং অমসুং তুর্নামেন্তশিং লৈবদগী মখোয় মাইথিরোই হায়না খল্লে। হৌজিক লৈবাক অসি হিরম কয়াদা অওনবা অমা পুরক্লে, মোবাইল শাবদা অনিশুবা খ্বাইদগী চাউবা লৈবাক ওইরে। রিন্যুএবল ইনর্জি, ওর্গনিক ফার্মিং, স্পেস, দিফেন্স, তুরিজম অমসুং ৱেলনেসতা ভারত খুমাঙচাউশিল্লে অমসুং হিরম খুদিংমক্ত অনৌবা খুদোংচাবশিং শেম্লে অমসুং অনৌবা থাকশিং য়ৌবা ঙম্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী চাউখৎপা য়াংখৎনবা অমসুং অনৌবা ভারত অমা শেমগৎনবা, নহারোলশিংগী হৈশিংবা য়োকখৎপা অসি য়াম্না মরুওই অমসুং মসিগী থৌদাং অনৌবা ইজুকেসন সিস্তেমগী মখা পোল্লি। নেসনেল ইজুকেসন পোলিসিনা ভারত অনৌবা ইজুকেসন সিস্তেম অমদা লমজিংলি অমসুং মসিনা মহৈরোয়শিংদা অনৌবা খুদোংচাবশিং পীরি। মমাঙদা সিস্তেম অসি অথিংবা কয়া লৈখি, অদুবু হৌজিক মসিনা অতল তিনকরিং লেবশিং অমসুং পি.এম-শ্রী স্কুলশিংগী খুৎথাংদা নৌবা থবকশিং পুক্নিং থৌগৎলি। মখোয়গী মমালোলশিংদা লাইরিক তম্বা অমসুং পরিক্ষা থাবা য়াহন্দুনা অমসুং লোল ১৩ দা থবক লৌবগী পরিক্ষা থানবা খুদোংচাবা পীদুনা খুঙ্গং অমসুং লায়রবা কাংলুপকী নহারোলশিংগী লোলগী খুদোংচাদবা কোকহন্নবা সরকারনা থবক পায়খৎলে। সরকারগী থবক চঙনবা অখন্নবা রেল্লিশিং পাংথোক্তুনা, ঙমখৈগী লমদমশিংদা লৈরিবা নহারোলশিংগী কোতাশিং হেনগৎহল্লে। ঙসি, শিংথানিঙাইবা অচৌবা মাইপাকপা অমা ওইনা, নহারোল ৫০,০০০ হেন্না সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সকী এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং ফংলে।
ঙসি চৌধুরি চরন সিংহ জিগী মপোক নুমিৎকী মতাংদা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চহি অসিদা ভারত রত্ন পীদুনা মহাক ইকায়খুম্নবা উৎনবগী খুদোংচাবা সরকারনা ফংলে। ঙসি ঐখোয়না নুমিৎ অসি লৌমীশিংগী নুমিৎ হায়না থৌরম পাংথোক্লি অমসুং ঐখোয়গী চানবা চীঞ্জাক পুথোক্লিবা লৌমীশিংদা ইকায়খুম্নবা উৎলি। ভারতকী চাউখৎপা অসি ভারতকী খুঙ্গং চাউখৎপগী মখা পোল্লি হায়বা চৌধুরি সাহেবনা থাজখি। ঐখোয়গী সরকারগী থৌশিলশিংনা খুঙ্গংগী লমদমশিংদা অনৌবা থবকশিং ফংহল্লে অমসুং মশানা মশাবু থবক পীজনবা খুদোংচাবশিং পীরে।
গোভর-ধন য়োজনাগী মখাদা বাইওগ্যাস প্লান্তশিং লিংখৎতুনা ইনর্জি পুথোকপগা লোয়ননা থবক কয়া ফংহল্লে। ই-নাম স্কিমনা লৌউ-শিংউগী কৈথেলশিং শম্নহন্দুনা অনৌবা থবক ফংনবা খুদোংচাবশিং পীরে অমসুং ইথানোল য়ানশিনবা হেনগৎহন্দুনা লৌমীশিংদা কান্নবা পীরে অমসুং চু থাবগী লমদা থবক কয়া ফংহল্লে। ফার্মর প্রদুসর ওর্গনাইজেসন ৯,০০ রোম লিংখৎপা অসিনা য়োনফমগী খুদোংচাবা হেনগৎহল্লে অমসুং খুঙ্গংদা থবক কয়া ফংহল্লে। মহৈ-মরোং লিদুনা থম্নবা অচৌবা স্কিম অমা সরকারনা পায়খৎলি অমসুং মসিনা থবক ফংনবা অমসুং মশানা মশাবু থবক পীজনবা খুদোংচাবশিং শিংথাবা য়ানা হেনগৎহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মীওই খুদিংমক ইন্সুরেন্স য়াওনবা অমসুং খুঙ্গংগী লমশিংদা থবক ফংনবগী খুদোংচাবশিং পীনবা সরকারনা বিমা শখি য়োজনা হৌদোক্লে। দ্রোন দিদি, লাখপতি দিদি অমসুং বেঙ্ক শখি য়োজননা লৌউ-শিংউ অমসুং খুঙ্গংগী লমদা থবক কয়া ফংহল্লে। ঙসি নুপী লিশিং কয়া এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং ফংলে অমসুং মখোয়গী মাইপাকপা অসিনা অতোপ্পশিংদা ইথিল পীরগনি। ঐখোয়গী থবক্তি হিরম খুদিংমক্ত মশা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা নুপীশিং শেমগৎপনি। নুপী মিল্লিয়ন কয়াগী শীনফম ঙাক-শেন্নবা চয়োল ২৬ গী অঙাং উনবগী ছুতি পীরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি নুপীশিং চাউখৎপদা অপনবা ওইরম্বা অদু শ্বাছ ভারত অভিয়ান্না লৌথোক্লে অমসুং তোখায়বা তোইলেতশিং লৈতবদগী নুপীমচা কয়া স্কুল কাবা তোকখি। নুপীমচাশিং লাইরিক তম্বদা সুকন্যা সমরিধি য়োজননা শেনগী মতেং পাংলে। নুপীশিংগী জন ধন একাউন্ত করোর ৩০ হেনবদা সরকারগী স্কিমশিংগী কান্নবা হকথেংননা পীরে। মুদ্রা য়োজনাগী মখাদা, হৌজিক নুপীশিং গরেন্তি য়াওদনা লোনশিং ফংলে। প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনাগী মখাদা নুপীশিংগী মিংদা য়ুমশিং শারে। পোসন অভিয়ান, সুরক্ষিত মাত্রিভা অভিয়ান অমসুং অয়ুস্মান ভারতনা নুপীশিংদা অফবা অনা-লায়েংগী খুদোংচাবশিং ফংহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি নারী শক্তি বন্দন অধিনিয়মনা এশেমব্লিশিং অমসুং লোক সভাদা নুপীশিংগী সিত খাক্তুনা থম্লে অমসুং মসিনা লৈবাক অসিদা নুপীশিংনা লমজিংদুনা চাউখৎপা হেনগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং ফংলবা নহারোলশিং অনৌবা অওনবা পুরক্লবা সরকারদা জোইন তৌরে। হৌখিবা চহি ১০ দা, সরকারগী ওফিসশিংগী থবক শিংথাবা য়ানা ফগৎলে অমসুং মসি সরকারগী থবক তৌবা মীওইশিংনা কৎথোকপা অমসুং থবক কন্না শুবদগী ওইরকপনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মখোয়না তমনিংবা অমসুং চাউখৎনিংবগী লাংতক্নবা লৈবদগী নৌনা থবক ফংলবশিং মখোয়গী পান্দম য়ৌবা ঙম্বনি অমসুং মসিগী ৱাখল্লোন অসি মখোয়গী পুন্সি চুপ্পা লেংদনা থম্বা য়াম্না মরুওই। আইগোত (iGOT) কর্মায়োগী প্লেতফোর্মদা সরকারগী থবক তৌবা মীওইশিংগী কোর্স কয়া ফংলে অমসুং মখোয়গী খুদোংচানবা মসিগী দিজিতেল ত্রেনিং মোদুল অসি শীজিন্নগদবনি। ঙসি মখোয়গী এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং ফংলবা কেন্দিদেদশিং ঐনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
নুঙগীৱারোল
রোজগার মেলা অসি থবক ফংহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা খ্বাইদগী মরুওইনা লৌরিবা অসি থবক ওইনা পাংথোক্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা খোঙথাং অমনি। মসিনা লৈবাক শেমগৎপদা শরুক য়ানবা অমসুং মশামক্কী ফিবম ফগৎনবা নহারোলশিংদা খুদোংচাবশিং পীরে।
লৈবাক্কী মফম ৪৫ শীনবা থুংনা রোজগার মেলা পাংথোকখি। কেন্দ্র সরকারগী তোঙান-তোঙানবা মিনিস্ত্রিশিং অমসুং বিভাগশিংদা থবক হাপ্লে। লৈবাক শীনবা থুংবদগী নৌনা থবক খল্লবা মীওইশিংনা হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রি, পোস্ত দিপার্তমেন্ত, হায়র ইজুকেসন দিপার্তমেন্ত, হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রি অমসুং ফাইনান্সিএল সর্বিসেস দিপার্তমেন্ত য়াওনা তোঙান-তোঙানবা মিনিস্ত্রিশিং/বিভাগশিংদা জোইন্ত তৌগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi distributes more than 71,000 appointment letters to newly appointed recruits in Central Government departments and organisations under Rozgar Mela
Rozgar Melas are empowering the youth and unlocking their potential, Best wishes to the newly inducted appointees: PM
Today the youth of India is full of new confidence, succeeding in every sector: PM
The country had been feeling the need for a modern education system for decades to build a new India, Through the National Education Policy, the country has now moved forward in that direction: PM
Today, due to the policies and decisions of our government, new opportunities for employment and self-employment are being created even in rural India, A large number of youth have got employment in the agriculture sector, they have got an opportunity to do the work of their choice: PM
Our effort is to make women self-reliant in every field: PM
23 DEC 2024 12:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the Rozgar Mela and distributed more than 71,000 appointment letters to newly appointed youth in Government departments and organizations via videoconferencing today. Rozgar Mela highlights the Prime Minister’s commitment to prioritizing employment generation. It will empower the youth by providing them with meaningful opportunities to contribute to nation-building and self empowerment.
Addressing the gathering, the Prime Minister stated that he had returned from Kuwait late last night, where he had extensive discussions with Indian youth and professionals. And this is a very pleasant coincidence that after returning, his first program is with the youth of the country. “Today marks a new beginning for thousands of youth in the country. Your years of dreams have come true, years of hard work have paid off. This outgoing year of 2024 is bringing new happiness to you. I extend my heartfelt congratulations to all of you and your families”, the Prime Minister said.
The Prime Minister emphasised that the government is prioritizing the full utilization of India's youth talent through initiatives like Rozgar Melas. Over the past 10 years, there has been a concerted effort to provide government jobs across various ministries and departments. Today more than 71,000 youth have been handed their appointment letters, the Prime Minister highlighted. Shri Modi underlined that in the last one and a half years, around 10 lakh permanent government jobs have been offered, setting a remarkable record. These jobs are being provided with complete transparency, and the new recruits are serving the nation with dedication and integrity.
The Prime Minister underscored that the development of a country relies on the hard work, capability, and leadership of its youth. India is committed to becoming a developed nation by 2047 as the country's policies and decisions focus on empowering its talented youth. He said over the past decade, initiatives such as Make in India, Atmanirbhar Bharat, Startup India, Stand-Up India, and Digital India have placed youth at the forefront.
Shri Modi noted that India is now the world’s fifth-largest economy and the third-largest startup ecosystem. Today, Indian youth are brimming with new confidence. They are excelling in every sector. Young entrepreneurs launching startups today benefit from a robust support system. Similarly, youth pursuing careers in sports have confidence that they will not fail because they now are supported by modern training facilities and tournaments. The Prime Minister noted that the country is undergoing a transformation across various sectors, becoming the second-largest in mobile manufacturing. India is also making strides in renewable energy, organic farming, space, defense, tourism, and wellness, creating new opportunities and reaching new heights in each area.
The Prime Minister underscored that to drive the country's progress and to build a new India, nurturing young talent is crucial, and this responsibility lies with the education system. The National Education Policy (NEP) is guiding India toward a modern education system that offers students new opportunities. Shri Modi said previously, the system was restrictive, but now it fosters innovation through initiatives like Atal Tinkering Labs and PM-SHRI schools. “The government has also addressed language barriers for rural youth and marginalized communities by allowing learning and exams in the mother tongue, and providing recruitment exams in 13 languages. Additionally, quotas for youth from border areas have been increased, with special recruitment rallies for permanent government jobs. Today, over 50,000 youth received appointment letters for the Central Armed Police Forces, marking a significant achievement”, the Prime Minister added.
Talking about the birth anniversary of Chaudhary Charan Singh Ji today, the Prime Minister said the government feels privileged to honor him with the Bharat Ratna this year. “We also celebrate this day as Farmers' Day, paying tribute to the farmers who provide us with food. Chaudhary Sahib believed that India’s progress depends on the progress of rural India. Our government’s policies have created new employment and self-employment opportunities in rural areas, especially for youth in agriculture”, the Prime Minister added.
Shri Modi reiterated that initiatives like the Gobar-Dhan Yojana, which established biogas plants, have generated jobs while producing energy. The e-NAM scheme connecting agricultural markets has opened new employment avenues, and the increase in ethanol blending has benefited farmers and created jobs in the sugar sector. The Prime Minister underlined how the establishment of nearly 9,000 Farmer Producer Organizations (FPOs) has improved market access and created rural jobs. Also, the government is implementing a massive scheme to build thousands of grain storage warehouses, which will provide significant employment and self-employment opportunities.
The Prime Minister stated that the government launched the Bima Sakhi Yojana to provide insurance coverage to every citizen, creating numerous employment opportunities in rural areas. Initiatives like Drone Didi, Lakhpati Didi, and Bank Sakhi Yojana are also generating jobs in agriculture and rural sectors. “Today, thousands of women have received appointment letters, and their success will inspire others. The government is committed to making women self-reliant in every field. The introduction of 26 weeks of maternity leave has safeguarded the careers of millions of women”, Shri Modi added.
The Prime Minister highlighted how the Swachh Bharat Abhiyan has removed the obstacles in women’s advancement, as many girl students had to drop out of school due to the lack of separate toilets. He said the Sukanya Samriddhi Yojana has ensured financial support for girls' education. Also, 30 crore Jan Dhan accounts for women have provided direct benefits from government schemes. “Through the Mudra Yojana, women can now access collateral-free loans. The Pradhan Mantri Awas Yojana has ensured that most houses allotted are in women's names. Initiatives like Poshan Abhiyaan, Surakshit Matritva Abhiyaan, and Ayushman Bharat offer better healthcare to women”, Shri Modi added.
Prime Minister Shri Modi emphasised that the Nari Shakti Vandan Adhiniyam has ensured reservations for women in assemblies and the Lok Sabha which will advance women-led development in the nation.
The Prime Minister remarked that the young individuals receiving appointment letters today are joining a newly transformed government system. Over the last decade, government offices have seen significant improvements in efficiency and productivity because of the dedication and hard work of government employees.
The Prime Minister stated that the new appointees had reached this goal because of their eagerness to learn and grow, and it's important to maintain this attitude throughout their life. He highlighted the availability of various courses for government employees on the iGOT Karmayogi platform and encouraged them to utilize this digital training module at their convenience. “Once again, I congratulate the candidates receiving their appointment letters today”, the Prime Minister concluded.
Background
Rozgar Mela is a step towards fulfilment of the commitment of the Prime Minister to accord highest priority to employment generation. It will provide meaningful opportunities to the youth for their participation in nation building and self empowerment.
Rozgar Mela will be held at 45 locations across the country. The recruitments are taking place for various Ministries and Departments of the Central Government. The new recruits, selected from across the country will be joining various Ministries/Departments including Ministry of Home Affairs, Department of Posts, Department of Higher Education, Ministry of Health and Family Welfare, Department of Financial Services, among others.