প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৰোজগাৰ মেলাৰ অধীনত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ বিভিন্ন বিভাগ আৰু প্ৰতিষ্ঠানত নৱনিযুক্ত ৭১,০০০ তকৈও অধিক লোকক নিযুক্তি পত্ৰ বিতৰণ কৰে
ৰোজগাৰ মেলাই যুৱক-যুৱতীসকলক অধিক শক্তিশালী কৰি তেওঁলোকৰ সৱলীকৰণ সম্ভৱ কৰিছে, নৱনিযুক্তসকলক শুভেচ্ছা জনাইছো : প্ৰধানমন্ত্ৰী
ভাৰতৰ বৰ্তমানৰ যুৱপ্ৰজন্ম নতুন আত্মবিশ্বাসেৰে প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে সফল হৈছে : প্ৰধানমন্ত্ৰী
দেশে এখন নতুন ভাৰত গঢ়ি তুলিবলৈ কেইবা দশক ধৰি আধুনিক শিক্ষা ব্যৱস্থাৰ প্ৰয়োজন অনুভৱ কৰি আহিছে, ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষা নীতিৰ জৰিয়তে দেশখন এতিয়া সেই দিশত আগবাঢ়িছে : প্ৰধানমন্ত্ৰী
আজি আমাৰ চৰকাৰৰ নীতি আৰু সিদ্ধান্তৰ বাবে গ্ৰাম্য ভাৰততো নিযুক্তি আৰু স্ব-নিযুক্তিৰ বাবে নতুন সুযোগৰ সৃষ্টি কৰিছে, বহুসংখ্যক যুৱক-যুৱতীয়ে কৃষি খণ্ডত নিযুক্তি লাভ কৰিছে, তেওঁলোকে নিজৰ পচন্দৰ কাম কৰাৰ সুযোগ পাইছে: প্ৰধানমন্ত্ৰী
আমাৰ প্ৰয়াস হৈছে মহিলাসকলক প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে আত্মনিৰ্ভৰশীল কৰি তোলা: প্ৰধানমন্ত্ৰী
23 DEC 2024 12:54PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৰোজগাৰ মেলাত ভাষণ প্ৰদান কৰি আজি ভিডিঅ' কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে বিভিন্ন চৰকাৰী বিভাগ আৰু প্ৰতিষ্ঠানত নৱনিযুক্ত ৭১,০০০তকৈও অধিক যুৱক-যুৱতীক নিযুক্তি পত্ৰ বিতৰণ কৰে। ৰোজগাৰ মেলাই নিয়োগ সৃষ্টিত অগ্ৰাধিকাৰ দিয়াৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধতাক সূচায়। ই যুৱক-যুৱতীসকলক ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণ আৰু আত্মসৱলীকৰণত অৰিহণা যোগোৱাৰ অৰ্থপূৰ্ণ সুযোগ প্ৰদান কৰি শক্তিশালী কৰিব।
সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে তেওঁ যোৱা নিশা কুৱেইটৰ পৰা উভতি আহিছে, য'ত তেওঁ ভাৰতীয় যুৱক-যুৱতী আৰু পেছাদাৰীসকলৰ সৈতে ব্যাপক আলোচনা কৰে। আৰু এইটো এটা অতি আনন্দদায়ক কাকতালীয় ঘটনা যে স্বদেশলৈ উভতি অহাৰ পাছত তেওঁৰ প্ৰথম কাৰ্যসূচী দেশৰ যুৱপ্ৰজন্মৰ সৈতে। "আজি দেশৰ হাজাৰ হাজাৰ যুৱক-যুৱতীৰ বাবে নতুন আৰম্ভণি হৈছে। আপোনালোকৰ বহু বছৰৰ সপোনবোৰ দিঠকত পৰিণত হৈছে, বহু বছৰৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ ফল পোৱা গৈছে। চলিত বৰ্ষটোৱে আপোনালোকৰ বাবে নতুন সুখ কঢ়িয়াই আনিছে। মই আপোনালোকৰ লগতে আপোনালোকৰ পৰিয়াললৈ আন্তৰিক অভিনন্দন জনাইছো", প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জোৰ দি কয় যে ৰোজগাৰ মেলাৰ দৰে পদক্ষেপৰ জৰিয়তে চৰকাৰে ভাৰতৰ যুৱ প্ৰতিভাৰ সম্পূৰ্ণ ব্যৱহাৰক অগ্ৰাধিকাৰ দিছে। বিগত ১০ বছৰত বিভিন্ন মন্ত্ৰালয় আৰু বিভাগত চৰকাৰী চাকৰি প্ৰদান কৰাৰ এক সম্মিলিত প্ৰয়াস কৰা হৈছে। আজি ৭১,০০০ তকৈও অধিক যুৱক-যুৱতীক তেওঁলোকৰ নিযুক্তি পত্ৰ প্ৰদান কৰা হৈছে বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে যোৱা ডেৰ বছৰত প্ৰায় ১০ লাখ স্থায়ী চৰকাৰী চাকৰি আগবঢ়োৱা হৈছে। এই চাকৰিবোৰ সম্পূৰ্ণ স্বচ্ছতাৰে প্ৰদান কৰা হৈছে আৰু নৱনিযুক্তসকলে নিষ্ঠা আৰু সততাৰে দেশক সেৱা আগবঢ়াই লৈ গৈ আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে এখন দেশৰ উন্নয়ন ইয়াৰ যুৱপ্ৰজন্মৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰম, সামৰ্থ্য আৰু নেতৃত্বৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে। ভাৰত ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত এখন উন্নত ৰাষ্ট্ৰ হ'বলৈ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ কিয়নো দেশৰ নীতি আৰু সিদ্ধান্তসমূহে ইয়াৰ প্ৰতিভাশালী যুৱক-যুৱতীসকলক শক্তিশালী কৰাত গুৰুত্ব দিয়ে। তেওঁ কয় যে যোৱা এটা দশকত মেক ইন ইণ্ডিয়া, আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত, ষ্টাৰ্টআপ ইণ্ডিয়া, ষ্টেণ্ড-আপ ইণ্ডিয়া আৰু ডিজিটেল ইণ্ডিয়াৰ দৰে পদক্ষেপে যুৱচামক শীৰ্ষস্থানত ৰাখিছে।
শ্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে যে ভাৰত এতিয়া বিশ্বৰ পঞ্চম সৰ্ববৃহৎ অৰ্থনীতি আৰু তৃতীয় সৰ্ববৃহৎ ষ্টাৰ্টআপ পৰিস্থিতিতন্ত্ৰ। আজি ভাৰতীয় যুৱক-যুৱতীসকলে নতুন আত্মবিশ্বাসেৰে আগবাঢ়ি আছে। তেওঁলোকে প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে উৎকৃষ্ট প্ৰদৰ্শন কৰি আছে। ষ্টাৰ্টআপ আৰম্ভ কৰা যুৱ উদ্যোগীসকলে আজি এক শক্তিশালী সমৰ্থন প্ৰণালীৰ পৰা লাভান্বিত হয়। একেদৰে ক্ৰীড়াক কেৰিয়াৰ হিচাপে গ্ৰহণ কৰা যুৱক-যুৱতীসকলৰ বিশ্বাস যে তেওঁলোক বিফল নহ'ব, কিয়নো তেওঁলোকক এতিয়া আধুনিক প্ৰশিক্ষণ আৰু প্ৰতিযোগিতাৰ সুবিধা লাভ কৰি আছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে দেশখন বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত পৰিবৰ্তনৰ মাজেৰে গতি কৰিছে আৰু মোবাইল উৎপাদনৰ ক্ষেত্ৰত দ্বিতীয় সৰ্ববৃহৎ দেশ হিচাপে পৰিগণিত হৈছে। ভাৰতে নৱীকৰণযোগ্য শক্তি, জৈৱিক কৃষি, মহাকাশ, প্ৰতিৰক্ষা, পৰ্যটনৰ ক্ষেত্ৰতো অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে, নতুন সুযোগ সৃষ্টি কৰিছে আৰু প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে নতুন শিখৰলৈ গতি কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে দেশৰ প্ৰগতি কঢ়িয়াই অনা আৰু নতুন ভাৰত গঢ়ি তোলা, যুৱ প্ৰতিভাক লালন-পালন কৰাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ আৰু এই দায়িত্ব শিক্ষা ব্যৱস্থাৰ ওপৰত ন্যস্ত। ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষা নীতিয়ে ভাৰতক আধুনিক শিক্ষা ব্যৱস্থাৰ দিশত পথ প্ৰদৰ্শন কৰিছে, যিয়ে শিক্ষাৰ্থীসকলক নতুন সুযোগ প্ৰদান কৰিব। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, পূৰ্বে এই ব্যৱস্থা সীমাবদ্ধ আছিল, কিন্তু এতিয়া ই অটল টিংকাৰিং লেব আৰু পিএম-এছআৰআই বিদ্যালয়ৰ দৰে পদক্ষেপৰ জৰিয়তে উদ্ভাৱন কঢ়িয়াই আনিছে। "চৰকাৰে মাতৃভাষাত শিক্ষণ আৰু পৰীক্ষাৰ অনুমতি দি গ্ৰাম্য যুৱ আৰু প্রান্তীয় সম্প্ৰদায়সমূহৰ বাবে পূৰ্বে শিক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত থকা ভাষাৰ বাধাসমূহো নোহাৱা কৰিছে আৰু ১৩ টা ভাষাত নিযুক্তি পৰীক্ষাৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিছে। ইয়াৰ উপৰি সীমান্ত অঞ্চলৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে সংৰক্ষণ বৃদ্ধি কৰা হৈছে। আজি ৫০,০০০ তকৈও অধিক যুৱক-যুৱতীয়ে কেন্দ্ৰীয় সশস্ত্ৰ আৰক্ষী বাহিনীৰ বাবে নিযুক্তি পত্ৰ লাভ কৰিছে আৰু ই এক গুৰুত্বপূৰ্ণ সাফল্য হিচাপে চিহ্নিত হৈছে", প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয়।
চৌধুৰী চৰণ সিংজীৰ জয়ন্তীৰ বিষযে উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে চৰকাৰে তেওঁক এই বছৰ ভাৰত ৰত্নৰে সন্মানিত কৰাৰ সৌভাগ্য অনুভৱ কৰিছে। "আমাক খাদ্যৰ যোগান ধৰা কৃষকসকলক প্ৰতি সন্মান প্ৰদৰ্শনেৰে আমি এই দিনটো কৃষক দিৱস হিচাপেও উদযাপন কৰো। ভাৰতৰ প্ৰগতি গ্ৰাম্য ভাৰতৰ প্ৰগতিৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে বুলি চৌধুৰী চাহাবে বিশ্বাস কৰিছিল। আমাৰ চৰকাৰৰ নীতিয়ে গ্ৰাম্য অঞ্চলত বিশেষকৈ কৃষিক্ষেত্ৰত যুৱচামৰ বাবে নতুন নিযুক্তি আৰু স্ব-নিযুক্তিৰ সুযোগ সৃষ্টি কৰিছে", প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয়।
শ্ৰী মোদীয়ে পুনৰ কয় যে জৈৱ গেছ প্ৰকল্প স্থাপন কৰা গোবৰ-ধন যোজনাৰ দৰে পদক্ষেপে শক্তি উৎপাদনৰ লগতে চাকৰি সৃষ্টি কৰিছে। কৃষি বজাৰক সংযোগ কৰা ই-এনএএম আঁচনিয়ে নতুন নিযুক্তিৰ পথ মুকলি কৰিছে আৰু ইথানল মিশ্ৰণ বৃদ্ধিয়ে কৃষকসকলক লাভান্বিত কৰিছে আৰু চেনী খণ্ডত চাকৰি সৃষ্টি কৰিছে। প্ৰায় ৯,০০০ কৃষক উৎপাদক সংগঠন (এফপিঅ') স্থাপনে কিদৰে বজাৰৰ প্ৰৱেশাধিকাৰ উন্নত কৰাৰ লগতে গ্ৰাম্য চাকৰি সৃষ্টি কৰিছে, সেই বিষয়েও প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে। চৰকাৰে হাজাৰ হাজাৰ শস্য সংৰক্ষণ গুদাম নিৰ্মাণৰ বাবে এক বৃহৎ আঁচনি ৰূপায়ণ কৰি আছে, যিয়ে ন ন নিযুক্তি আৰু স্ব-নিযুক্তিৰ সুযোগ প্ৰদান কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে চৰকাৰে প্ৰতিজন নাগৰিকক বীমা কভাৰেজ প্ৰদান কৰাৰ বাবে বীমা সখী যোজনা মুকলি কৰিছে, যাৰ ফলত গ্ৰাম্য অঞ্চলত অসংখ্য নিয়োগৰ সুযোগ সৃষ্টি হৈছে। ড্ৰোন দিদি, লাখপতি দিদি আৰু বেংক সখী যোজনাৰ দৰে পদক্ষেপে কৃষি আৰু গ্ৰাম্য খণ্ডতো চাকৰি সৃষ্টি কৰিছে। "আজি হাজাৰ হাজাৰ মহিলাই নিযুক্তি পত্ৰ লাভ কৰিছে আৰু তেওঁলোকৰ সফলতাই আনক অনুপ্ৰাণিত কৰিব। প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে মহিলাসকলক স্বাৱলম্বী কৰি তুলিবলৈ চৰকাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ। ২৬ সপ্তাহৰ মাতৃত্বকালীন ছুটি ৰখাৰ ফলত লাখ লাখ মহিলাৰ কেৰিয়াৰ সুৰক্ষিত হৈছে", শ্ৰী মোদীয়ে লগতে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে স্বচ্ছ ভাৰত অভিযানে কেনেদৰে মহিলাৰ উন্নতিৰ ক্ষেত্ৰত বাধাসমূহ আঁতৰাই পেলাবলৈ সক্ষম হৈছে সেই সন্দৰ্ভতো আলোকপাত কৰে। তেওঁ কয় যে সুকন্যা সমৃদ্ধি যোজনাই ছোৱালীৰ শিক্ষাৰ বাবে আৰ্থিক সহায় নিশ্চিত কৰিছে। লগতে মহিলাসকলৰ বাবে ৩০ কোটি জন ধন একাউণ্টে চৰকাৰী আঁচনিৰ পৰা পোনপটীয়া লাভালাভ প্ৰদান কৰিছে। "প্ৰধানমন্ত্ৰী আবাস যোজনাই আবণ্টিত বেছিসংখ্যক ঘৰেই মহিলাৰ নামত থকা নিশ্চিত কৰিছে। পোষণ অভিযান, সুৰক্ষিত মাতৃত্ব অভিযান আৰু আয়ুষ্মান ভাৰতৰ দৰে পদক্ষেপে মহিলাসকলক উন্নত স্বাস্থ্যসেৱা আগবঢ়াইছে", শ্ৰী মোদীয়ে লগতে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে নাৰী শক্তি বন্দন অধিনিয়মে বিধানসভা আৰু লোকসভাত মহিলাসকলৰ বাবে সংৰক্ষণ নিশ্চিত কৰিছে যাৰ ফলত দেশত মহিলা নেতৃত্বাধীন উন্নয়নত অগ্ৰগতি লাভ কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মন্তব্য কৰে যে আজি নিযুক্তি পত্ৰ লাভ কৰা যুৱ ব্যক্তিসকলে নতুনকৈ পৰিৱৰ্তিত চৰকাৰী ব্যৱস্থাত যোগদান কৰিছে। যোৱা দশকত চৰকাৰী কৰ্মচাৰীসকলৰ নিষ্ঠা আৰু কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ বাবে চৰকাৰী কাৰ্যালয়সমূহত দক্ষতা আৰু উৎপাদনশীলতাত গুৰুত্বপূৰ্ণ উন্নতি পৰিলক্ষিত হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে নতুন নিযুক্তিপ্ৰাপ্ত প্ৰাৰ্থীসকলৰ শিকণ আৰু বিকাশৰ প্ৰতি থকা আগ্ৰহৰ বাবে তেওঁলোক এই লক্ষ্যত উপনীত হৈছে আৰু সমগ্ৰ জীৱন এই মনোভাব বজাই ৰখাটো অত্যন্ত গুৰুত্বপূৰ্ণ। তেওঁ আইগট কৰ্মযোগী মঞ্চত চৰকাৰী কৰ্মচাৰীসকলৰ বাবে বিভিন্ন পাঠ্যক্ৰমৰ উপলব্ধতা সন্দৰ্ভতো আলোকপাত কৰে আৰু তেওঁলোকক নিজৰ সুবিধা অনুসৰি এই ডিজিটেল প্ৰশিক্ষণ মডিউলটো ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। "পুনৰবাৰ মই আজি নিযুক্তি পত্ৰ লাভ কৰা প্ৰাৰ্থীসকলক অভিনন্দন জনাইছো", প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সামৰণি মাৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi distributes more than 71,000 appointment letters to newly appointed recruits in Central Government departments and organisations under Rozgar Mela
Rozgar Melas are empowering the youth and unlocking their potential, Best wishes to the newly inducted appointees: PM
Today the youth of India is full of new confidence, succeeding in every sector: PM
The country had been feeling the need for a modern education system for decades to build a new India, Through the National Education Policy, the country has now moved forward in that direction: PM
Today, due to the policies and decisions of our government, new opportunities for employment and self-employment are being created even in rural India, A large number of youth have got employment in the agriculture sector, they have got an opportunity to do the work of their choice: PM
Our effort is to make women self-reliant in every field: PM
23 DEC 2024 12:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the Rozgar Mela and distributed more than 71,000 appointment letters to newly appointed youth in Government departments and organizations via videoconferencing today. Rozgar Mela highlights the Prime Minister’s commitment to prioritizing employment generation. It will empower the youth by providing them with meaningful opportunities to contribute to nation-building and self empowerment.
Addressing the gathering, the Prime Minister stated that he had returned from Kuwait late last night, where he had extensive discussions with Indian youth and professionals. And this is a very pleasant coincidence that after returning, his first program is with the youth of the country. “Today marks a new beginning for thousands of youth in the country. Your years of dreams have come true, years of hard work have paid off. This outgoing year of 2024 is bringing new happiness to you. I extend my heartfelt congratulations to all of you and your families”, the Prime Minister said.
The Prime Minister emphasised that the government is prioritizing the full utilization of India's youth talent through initiatives like Rozgar Melas. Over the past 10 years, there has been a concerted effort to provide government jobs across various ministries and departments. Today more than 71,000 youth have been handed their appointment letters, the Prime Minister highlighted. Shri Modi underlined that in the last one and a half years, around 10 lakh permanent government jobs have been offered, setting a remarkable record. These jobs are being provided with complete transparency, and the new recruits are serving the nation with dedication and integrity.
The Prime Minister underscored that the development of a country relies on the hard work, capability, and leadership of its youth. India is committed to becoming a developed nation by 2047 as the country's policies and decisions focus on empowering its talented youth. He said over the past decade, initiatives such as Make in India, Atmanirbhar Bharat, Startup India, Stand-Up India, and Digital India have placed youth at the forefront.
Shri Modi noted that India is now the world’s fifth-largest economy and the third-largest startup ecosystem. Today, Indian youth are brimming with new confidence. They are excelling in every sector. Young entrepreneurs launching startups today benefit from a robust support system. Similarly, youth pursuing careers in sports have confidence that they will not fail because they now are supported by modern training facilities and tournaments. The Prime Minister noted that the country is undergoing a transformation across various sectors, becoming the second-largest in mobile manufacturing. India is also making strides in renewable energy, organic farming, space, defense, tourism, and wellness, creating new opportunities and reaching new heights in each area.
The Prime Minister underscored that to drive the country's progress and to build a new India, nurturing young talent is crucial, and this responsibility lies with the education system. The National Education Policy (NEP) is guiding India toward a modern education system that offers students new opportunities. Shri Modi said previously, the system was restrictive, but now it fosters innovation through initiatives like Atal Tinkering Labs and PM-SHRI schools. “The government has also addressed language barriers for rural youth and marginalized communities by allowing learning and exams in the mother tongue, and providing recruitment exams in 13 languages. Additionally, quotas for youth from border areas have been increased, with special recruitment rallies for permanent government jobs. Today, over 50,000 youth received appointment letters for the Central Armed Police Forces, marking a significant achievement”, the Prime Minister added.
Talking about the birth anniversary of Chaudhary Charan Singh Ji today, the Prime Minister said the government feels privileged to honor him with the Bharat Ratna this year. “We also celebrate this day as Farmers' Day, paying tribute to the farmers who provide us with food. Chaudhary Sahib believed that India’s progress depends on the progress of rural India. Our government’s policies have created new employment and self-employment opportunities in rural areas, especially for youth in agriculture”, the Prime Minister added.
Shri Modi reiterated that initiatives like the Gobar-Dhan Yojana, which established biogas plants, have generated jobs while producing energy. The e-NAM scheme connecting agricultural markets has opened new employment avenues, and the increase in ethanol blending has benefited farmers and created jobs in the sugar sector. The Prime Minister underlined how the establishment of nearly 9,000 Farmer Producer Organizations (FPOs) has improved market access and created rural jobs. Also, the government is implementing a massive scheme to build thousands of grain storage warehouses, which will provide significant employment and self-employment opportunities.
The Prime Minister stated that the government launched the Bima Sakhi Yojana to provide insurance coverage to every citizen, creating numerous employment opportunities in rural areas. Initiatives like Drone Didi, Lakhpati Didi, and Bank Sakhi Yojana are also generating jobs in agriculture and rural sectors. “Today, thousands of women have received appointment letters, and their success will inspire others. The government is committed to making women self-reliant in every field. The introduction of 26 weeks of maternity leave has safeguarded the careers of millions of women”, Shri Modi added.
The Prime Minister highlighted how the Swachh Bharat Abhiyan has removed the obstacles in women’s advancement, as many girl students had to drop out of school due to the lack of separate toilets. He said the Sukanya Samriddhi Yojana has ensured financial support for girls' education. Also, 30 crore Jan Dhan accounts for women have provided direct benefits from government schemes. “Through the Mudra Yojana, women can now access collateral-free loans. The Pradhan Mantri Awas Yojana has ensured that most houses allotted are in women's names. Initiatives like Poshan Abhiyaan, Surakshit Matritva Abhiyaan, and Ayushman Bharat offer better healthcare to women”, Shri Modi added.
Prime Minister Shri Modi emphasised that the Nari Shakti Vandan Adhiniyam has ensured reservations for women in assemblies and the Lok Sabha which will advance women-led development in the nation.
The Prime Minister remarked that the young individuals receiving appointment letters today are joining a newly transformed government system. Over the last decade, government offices have seen significant improvements in efficiency and productivity because of the dedication and hard work of government employees.
The Prime Minister stated that the new appointees had reached this goal because of their eagerness to learn and grow, and it's important to maintain this attitude throughout their life. He highlighted the availability of various courses for government employees on the iGOT Karmayogi platform and encouraged them to utilize this digital training module at their convenience. “Once again, I congratulate the candidates receiving their appointment letters today”, the Prime Minister concluded.
Background
Rozgar Mela is a step towards fulfilment of the commitment of the Prime Minister to accord highest priority to employment generation. It will provide meaningful opportunities to the youth for their participation in nation building and self empowerment.
Rozgar Mela will be held at 45 locations across the country. The recruitments are taking place for various Ministries and Departments of the Central Government. The new recruits, selected from across the country will be joining various Ministries/Departments including Ministry of Home Affairs, Department of Posts, Department of Higher Education, Ministry of Health and Family Welfare, Department of Financial Services, among others.