ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ହର୍ଣ୍ଣବିଲ ମହୋତ୍ସବ ୨୫ ବର୍ଷ ପୂର୍ତ୍ତି ଅବସରରେ ନାଗାଲାଣ୍ଡର ଅଧିବାସୀଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିନନ୍ଦନ
ଏହି ମହୋତ୍ସବକୁ ଦେଖିବା ସହ ନାଗା ସଂସ୍କୃତିର ଜୀବନ୍ତତାକୁ ଅନୁଭବ କରିବାକୁ ଲୋକଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କଲେ
05 DEC 2024 11:10AM by PIB Bhubaneswar
ହର୍ଣ୍ଣବିଲ ମହୋତ୍ସବର ୨୫ ବର୍ଷ ପୂର୍ତ୍ତି ଅବସରରେ ଆଜି ନାଗାଲାଣ୍ଡର ଅଧିବାସୀଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ସେ ଉତ୍ସବ ପାଇଁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇବା ସହ ଉତ୍ସବରେ ବର୍ଜ୍ୟ ପରିଚାଳନା ଏବଂ ସ୍ଥିରତାକୁ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯାଇଥିବାରୁ ସନ୍ତୋଷ ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ । କିଛି ବର୍ଷ ତଳେ ସେ ଏହି ଉତ୍ସବ ଦେଖିବା ସମୟର ଅନୁଭୂତିକୁ ସ୍ମରଣ କରିବା ସହ ଅନ୍ୟମାନେ ଏହି ଉତ୍ସବ ଦେଖି ନାଗା ସଂସ୍କୃତିର ଜୀବନ୍ତତାକୁ ଅନୁଭବ କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି ।
ନାଗାଲାଣ୍ଡ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନେଫ୍ୟୁ ରିଓ ଏକ୍ସ ରେ କରିଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟକୁ ସେୟାର କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଲେଖିଛନ୍ତି:
“ବର୍ତ୍ତମାନ ଚାଲିଥିବା ହର୍ଣ୍ଣବିଲ ମହୋତ୍ସବ ପାଇଁ ମୋର ଶୁଭେଚ୍ଛା ଏବଂ ଏହି ଜୀବନ୍ତ ଉତ୍ସବ ୨୫ ବର୍ଷ ପୂରଣ କରିଥିବାରୁ ନାଗାଲାଣ୍ଡର ଅଧିବାସୀଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ । ଚଳିତ ବର୍ଷର ମହୋତ୍ସବରେ ବର୍ଜ୍ୟ ପରିଚାଳନା ଏବଂ ସ୍ଥିରତାକୁ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯାଉଥିବାରୁ ମୁଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଖୁସି ।
କିଛି ବର୍ଷ ତଳେ ମୁଁ ଏହି ମହୋତ୍ସବକୁ ଯିବା ବେଳର ଅନୁଭୂତି ମନେ ପଡ଼ୁଛି ଏବଂ ନାଗା ସଂସ୍କୃତିର ଜୀବନ୍ତତାକୁ ଅନୁଭବ କରିବାକୁ ସମସ୍ତେ ଏହି ଉତ୍ସବ ଯିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରୁଛି ।

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates people of Nagaland on completion of 25 years of Hornbill Festival
Urges citizens to visit the festival and experience the vibrancy of Naga culture
05 DEC 2024 11:10AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated the people of Nagaland on completion of 25 years of Hornbill Festival. He also conveyed his best wishes and expressed happiness on the festival’s focus on waste management and sustainability. Shri Modi recalled fond memories from his visit to the festival a few years ago and urged others to visit it and experience the vibrancy of Naga culture.
Sharing a post on X by Chief Minister of Nagaland, Shri Neiphiu Rio, the Prime Minister wrote:
“My best wishes for the ongoing Hornbill Festival and congratulations to the people of Nagaland on this lively festival completing 25 years. I am also glad to see the focus on waste management and sustainability during this year’s festival.
I have fond memories from my own visit to this Festival a few years ago and I urge others to visit it and experience the vibrancy of Naga culture.”