প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নাগালেন্দ মীয়ামদা হোর্নবিল ফেস্তিবেলনা চহি 25 মপুং ফারকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
প্রজাশিংদা ফেস্তিবেল অসিদা চৎনবা অমসুং ফজরবা নাগা কলচর এক্সপরিয়েন্স তৌনবা হায়খ্রে
05 DEC 2024 11:10AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নাগালেন্দ মীয়ামদা হোর্নবিল ফেস্তিবেলনা চহি 25 মপুং ফারকপগী নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে। মহাক্না য়াইফ-পাউজেল পীখি অমসুং ফেস্তিবেল অসিনা ৱেস্ত মেনেজমেন্ত অমসুং সস্তেনেবিলিতীদা মীৎয়েং থম্বা অসিদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি। শ্রী মোদীনা চহি খরগী মমাংদা ফেস্তিবেল অসিদা চৎলুবগী নুংঙাইরবা মীকুপশিং অদু নীংশিংখি অমসুং অতোপ্পশিংদসু মসিদা চৎনবা অমসুং ফজরবা নাগা কলচর এক্সপরিয়েন্স তৌনবা হায়খি।
নাগালেন্দগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী নৈফ্যু রিওগী পোস্ত অমা Xতা শেয়র তৌরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ইখি:
“চত্থরিবা হোর্নবিল ফেস্তিবেলগীদমক ঐহাক্না য়াইফ-পাউজেল পীজরি অমসুং নুংঙাইরবা ফেস্তিবেল অসিনা চহি 25 মপুং ফারকপদা নাগালেন্দ মীয়ামদা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি। চহি অসিগী ফেস্তিবেল মনুংদা ৱেস্ত মেনেজমেন্ত অমসুং সস্তেনেবিলিতীদা মীৎয়েং থম্বা অসি উবদসু ঐহাক্না নুংঙাইবা ফাওই।
ঐহাক্না চহি খরগী মমাংদা ফেস্তিবেল অসিদা ঐহাক ইশা চৎলুবগী নুংঙাইরবা মীকুপশিং নীংশিংলি অমসুং ঐহাক্না অতোপ্পশিংদসু মসিদা চৎনবা অমদি ফজরবা নাগা কলচর অসি এক্সপরিয়েন্স তৌনবা হায়জরি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates people of Nagaland on completion of 25 years of Hornbill Festival
Urges citizens to visit the festival and experience the vibrancy of Naga culture
05 DEC 2024 11:10AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated the people of Nagaland on completion of 25 years of Hornbill Festival. He also conveyed his best wishes and expressed happiness on the festival’s focus on waste management and sustainability. Shri Modi recalled fond memories from his visit to the festival a few years ago and urged others to visit it and experience the vibrancy of Naga culture.
Sharing a post on X by Chief Minister of Nagaland, Shri Neiphiu Rio, the Prime Minister wrote:
“My best wishes for the ongoing Hornbill Festival and congratulations to the people of Nagaland on this lively festival completing 25 years. I am also glad to see the focus on waste management and sustainability during this year’s festival.
I have fond memories from my own visit to this Festival a few years ago and I urge others to visit it and experience the vibrancy of Naga culture.”