প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
নাইজেৰিয়াৰ মাৰাঠী সম্প্ৰদায়ক তেওঁলোকৰ সংস্কৃতি আৰু শিপাৰ সৈতে সম্পৰ্কিত হৈ থকাৰ বাবে প্ৰশংসা কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
17 NOV 2024 6:05AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি নাইজেৰিয়াৰ মাৰাঠী সম্প্ৰদায়ক তেওঁলোকৰ সংস্কৃতি আৰু শিপাৰ সৈতে সম্পৰ্কিত হৈ থকাৰ বাবে প্ৰশংসা কৰে, সম্প্ৰদায়টোৱে মাৰাঠী ভাষাক ‘ধ্ৰুপদী ভাষা’ৰ মৰ্যাদা প্ৰদান কৰাত আনন্দ প্ৰকাশ কৰাৰ মুহূৰ্তত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ অভিমত প্ৰকাশ কৰিছিল।
‘এক্স’ত কৰা এটা ‘পোষ্ট’ত তেওঁ লিখিছে:
"নাইজেৰিয়াত মাৰাঠী সম্প্ৰদায়ে মাৰাঠীক ‘ধ্ৰুপদী ভাষা’ৰ মৰ্যাদা দিয়াত আনন্দ প্ৰকাশ কৰিছে। তেওঁলোকে তেওঁলোকৰ সংস্কৃতি আৰু শিপাৰ সৈতে সম্পৰ্কিত হৈ থকা কথাটো সঁচাকৈয়ে প্ৰশংসনীয়।"

Prime Minister's Office
Prime Minister lauds Marathi community of Nigeria for being connected to their culture and roots
17 NOV 2024 6:05AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today lauded the Marathi community of Nigeria for being connected to their culture and roots, when the community expressed joy on Marathi language being conferred the Classical language status.
In a post on X, he wrote:
“In Nigeria, the Marathi community expressed joy at Marathi being conferred the status of a Classical Language. It is truly commendable how they remain connected to their culture and roots.”