প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতীয় অৰ্থনীতিবিদ তথা অৰ্থনৈতিক পৰামৰ্শদাতা পৰিষদৰ অধ্যক্ষ ডঃ বিবেক দেবৰয়ৰ বিয়োগত শোক প্ৰকাশ কৰে
01 NOV 2024 11:09AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ভাৰতীয় অৰ্থনীতিবিদ তথা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অৰ্থনৈতিক উপদেষ্টা পৰিষদৰ অধ্যক্ষ ড° বিবেক দেবৰয়ৰ দেহাৱসানত শোক প্ৰকাশ কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এক্সত এইদৰে প’ষ্ট কৰিছেঃ
“ডঃ বিবেক দেবৰয় ডাঙৰীয়া এগৰাকী পণ্ডিত আছিল। তেওঁ একেধাৰে অৰ্থনীতি, ইতিহাস, সংস্কৃতি, ৰাজনীতি, আধ্যাত্মিকতা আদি ভিন্ন ক্ষেত্ৰৰ এজন সুপৰিচিত লোক আছিল। স্বকীয় কৰ্মৰাজিৰ জৰিয়তে তেখেতে ভাৰতৰ বৌদ্ধিক বাতাবৰণত এক বিশিষ্ট পদাংক এৰি থৈ গ’ল। ৰাজহুৱা নীতিত তেওঁ বৰঙণি আগবঢ়োৱাৰ সমান্তৰালকৈ আমাৰ প্ৰাচীন গ্ৰন্থসমূহৰ সন্দৰ্ভত কাম কৰি ভাল পাইছিল, এইসমূহক যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে সুলভ কৰি তুলিছিল।”

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles passing away of Indian Economist and Chairman of Economic Advisory Council Dr. Bibek Debroy
01 NOV 2024 11:09AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has condoled the passing away of Indian Economist and Chairman of Economic Advisory Council to the Prime Minister, Dr. Bibek Debroy.
The Prime Minister posted on X:
“Dr. Bibek Debroy Ji was a towering scholar, well-versed in diverse domains like economics, history, culture, politics, spirituality and more. Through his works, he left an indelible mark on India’s intellectual landscape. Beyond his contributions to public policy, he enjoyed working on our ancient texts, making them accessible to the youth.”