ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ନିସ୍କର୍ଷ ସୂଚୀ : ସ୍ପେନ୍‌ର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ପେଡ୍ରୋ ସାଞ୍ଚେଜ୍‌ଙ୍କ ଭାରତ ଗସ୍ତ (୨୮-୨୯ ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୪)
28 OCT 2024 6:30PM by PIB Bhubaneshwar
କ୍ରମିକ ସଂଖ୍ୟା
ନିସ୍କର୍ଷ
୧.
ଭଦୋଦରାରେ ସି୨୯୫ ବିମାନର ଫାଇନାଲ୍ ଆସେମ୍ବଲି ଲାଇନ୍ ପ୍ଲାଣ୍ଟର ମିଳିତ ଉଦ୍ଘାଟନ, ଯାହା ଏୟାରବସ୍ ସ୍ପେନ୍ ସହଯୋଗରେ ଟାଟା ଆଡ୍ଭାନ୍ସ ସିଷ୍ଟମ୍ ଦ୍ୱାରା ନିର୍ମିତ।
୨.
ରେଳ ପରିବହନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ଉପରେ ଏମ୍ଓୟୁ
୩.
ସୀମା ଶୁଳ୍କ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ସହଯୋଗ ଏବଂ ପାରସ୍ପରିକ ସହାୟତା ଉପରେ ଚୁକ୍ତିନାମା
୪.
୨୦୨୪-୨୦୨୮ ବର୍ଷ ପାଇଁ ସାଂସ୍କୃତିକ ବିନିମୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ
୫.
୨୦୨୬କୁ ଭାରତ-ସ୍ପେନ୍ ସଂସ୍କୃତି, ପର୍ଯ୍ୟଟନ ଏବଂ ଏଇ (ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ୍ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ)ର ବର୍ଷ ଭାବରେ ଘୋଷଣା କରାଯାଇଛି
୬.
ବେଙ୍ଗାଲୁରୁରେ ସ୍ପାନିସ୍ ବାଣିଜ୍ୟ ଦୂତାବାସ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଏବଂ ବାର୍ସିଲୋନାରେ ଭାରତୀୟ ବାଣିଜ୍ୟ ଦୂତାବାସ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ପାଇଁ ଘୋଷଣା
୭.
ଭାରତ ଏବଂ ସ୍ପେନ୍ରେ ପାରସ୍ପରିକ ପୁଞ୍ଜି ବିନିଯୋଗକୁ ସୁଗମ କରିବା ପାଇଁ ଡିପିଆଇଆଇଟି ଇଣ୍ଡିଆ ଏବଂ ସ୍ପେନ୍ରେ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ବିନିଯୋଗ ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶାଳୟ, ଅର୍ଥନୀତି, ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ବ୍ୟବସାୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟରେ ଫାଷ୍ଟ ଟ୍ରାକ ବ୍ୟବସ୍ଥା ସ୍ଥାପନ।
୮.
ଅଡିଓ ଭିଜୁଆଲ୍ ସହ-ଉତ୍ପାଦନ ଚୁକ୍ତିନାମା ଅନ୍ତର୍ଗତ ମିଳିତ ଆୟୋଗ ଗଠନ

Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of the President of the Government of Spain, H.E. Mr. Pedro Sanchez, to India (October 28-29, 2024)
28 OCT 2024 6:30PM by PIB Delhi
S.No. Outcomes
1.
Joint Inauguration of the Final Assembly Line Plant of C295 Aircraft in Vadodara that has been built by Tata Advanced Systems in collaboration with Airbus Spain.
2.
MoU on Cooperation in the field of Rail Transport
3.
Agreement on Cooperation and Mutual Assistance in Customs Matters
4.
Cultural Exchange Programme for the years 2024-2028
5.
Announcement of the Year 2026 as India-Spain Year of Culture, Tourism and AI
6.
Announcement for establishment of Spanish Consulate in Bengaluru and operationalisation of Indian Consulate in Barcelona
7.
Setting up of Fast Track Mechanism in DPIIT India and in Directorate General of International Trade and Investment, Ministry of Economy, Trade and Business in Spain, for facilitating mutual investments in India and Spain.
8.
Creation of Joint Commission under the Audio Visual Co-Production Agreement